HEM

Aktuellt

Brad Pitts och Angelina Jolies vin får toppbetyg

Är du också trött på att svenska b-kändisar släpper viner? Superstjärnorna Brad Pitts och Angelina Jolies rosévin Studio by Miraval Rosé hyllas av testarna. Men vill du dricka Bon Jovis vin får du åka till Norge.

Filmstjärnorna Brad Pitt, Angelina Jolie och rockstjärnan Jon Bon Jovi har en sak gemensamt. De producerar roséviner i södra Frankrike som får bra omdömen av vinexperter.

Till skillnad från svenska kändisar sätter Brangelina och Jon Bon Jovi inte bara sin namn på etiketterna, de äger vinegendomar i södra Frankrike som är de verkliga producenterna.

Brad Pitt och Angelina Jolie är inte längre gifta, men de producerar fortfarande viner tillsammans. Deras Studio by Miraval Rosé har blivit ett av världens mest populära roséviner, även om de svenska konsumenterna inte riktigt upptäckt vinet ännu. I flera svenska tester får vinet toppbetyg och anses vara ett av sommarens fem bästa roséköp.

”Ett superläckert rosévin, redan en klassiker i sin genre”, skriver norska Aperitif.

Pitt och Jolie köpte sin vingård 2011 och producerar även olivolja på gården i Provence. De första 6000 flaskorna som producerades såldes slut på sex timmar. Trots skilsmässan verkar de behålla sin vingård, enligt uppgift är det Brad Pitt som är mest aktiv i vinmakeriet och bor ofta på gården.

En bit längre västerut ner mot Medelhavskusten ligger rockstjärnan Jon Bon Jovis vingård, i Languedoc-Roussillon-distriktet. Bon Jovi har själv tagit fram rosévinet Hampton Water. Än så länge finns det inte att få tag i Sverige. Men den som åker över till Norge kan köpa en flaska på norska Vinmonopolet. Men förra året sålde vinet slut direkt, så det gäller att skynda sig. Perfekt att ha inför Bon Jovis Sverigekonsert den 5 juni i år.

Att rosévinet heter Hampton Water är ingen slump, det är en blinkning till att man dricker rosé ungefär som vatten i East Hampton utanför New York där Bon Jovi bor.

Studio by Miraval Rosé
2022
Studio by Miraval Rosé
Bärig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av smultron, hallon, röda vinbär, färska örter, hibiskusblommor och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött eller till sallader.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
169 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

”Ett vin som känns som att smaka på en solig dag”..

”Ett vin som känns som att smaka på en solig dag”..

Mitt under sitt jubileumsår släpper Jill Johnson det vita vinet Nashville Stories Organic White från Frankrike. Tillsammans med ett team av sommelierer har hon tagit fram ett ekologiskt vin som pass..

Läs mer
Måns: ”Mitt nya vin blev ännu bättre än väntat”..

Måns: ”Mitt nya vin blev ännu bättre än väntat”..

Hans cava har blivit en riktig hit – nu släpper Måns Zelmerlöw sitt eget rödvin. MZ Raval är en förförisk spanjor med intensiva toner av frukt och kryddighet. – Jag är väldigt stolt över den här lan..

Läs mer
”Brangelina” ska göra unik rosé-champagn..

”Brangelina” ska göra unik rosé-champagn..

De slåss om sina barn och om pengar. Men när det gamla Hollywoodparet Brad Pitt och Angelina Jolie ska ge ut en ny champagne kan de faktiskt samsas. – Vi har kombinerat kunskapen från Provence med c..

Läs mer
Webb-TV: Färgstark rosé från Tavel

Webb-TV: Färgstark rosé från Tavel

Laxrosa rosé från Provence är bekant, men det här är någonting annat. Vinguidens resa till Rhône tog oss bland annat till Tavel, ett riktigt rosédistrikt, men med en helt annat produkt än den Proven..

Läs mer
David Beckhams nya passion: rosévin

David Beckhams nya passion: rosévin

Rosétrenden växer sig allt starkare i USA – efter att ha setts som skräpvin. En rad amerikanska vinhus lanserar sina egna roséer. Och fotbollsstjärnan David Beckham har outat sig som älskare ..

Läs mer
3 vintips i trälåda

3 vintips i trälåda

Det infinner sig en extra lite lyxig känsla när vi tar fram ett vin som ligger i en trälåda – både om det är sex flaskor i lådan, eller endast en. Som present är det en given succé. Men även a..

Läs mer