HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vin med så liten påverkan på naturen som möjligt

Fler och fler svenskar provar naturviner som är gjorda med ursprungliga metoder och utan tillsatser. Efter att ha gjort succé med sitt rödvin har Maison Robert Olivier nu släppt ett vitt naturvin. Vinmakaren arbetar för att göra så liten påverkan på naturen som möjligt.

Det röda naturvinet från Maison Robert Olivier har blivit populärt bland svenskarna. Det är ett hantverksmässigt framställt vin där inget tillsatts. Vinet är medelfylligt, mörkrött och ar smak av björnbör, örter och plommon. Det är gjort på Merlot-druvan och passar bra till mustiga grytor, eller varför inte äta tillsammans med ekologiska ostar, tillexempel Brie, Camembert och Roquefort?

Nyligen följde Maison Robert Olivier upp framgången med det röda vinet och släppte ett vitt vin som är framställt på samma naturliga sätt som den röda motsvarigheten. Maison Robert Olivier Blanc är ett torrt vitt vin. Det har en fruktig doft med blommiga toner från persika och öpple. Många tycker att Alsacevinet passar bra tillen Tarte Flambée, som är en fransk krispig pizza.

Det vita Maison Robert Olivier är gjort utan svavel och på utvalda ekologiska druvor från lokala odlare i närheten av vineriet i Saint-Hippolyte i Frankrike.

Familjen Biecher som står bakom Maison Robert Olivier har varit verksamma i Alsace sedan 1762 och är idag en av de fem största
producenterna i regionen. Vineriet ligger fortfarande kvar i den den lilla byn Saint-Hippolyte och generation efter generation har framgångsrikt lyckats driva familjeföretaget genom revolutioner och världskrig. Biechers Alsaceviner är kända för att vara mycket klassiska och ursprungstypiska i sin stil och verkligen spegla det unika området.

Alsace ligger i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland och många tycker att det förenar det bästa av båda länderna i vinerna. Enkelt uttryckt framställer man ”franska viner på tyska druvor”. Trots ett nordligt läge är Alsace ett varmt och torrt område, tack vare bergen som tar bort en stor del av nederbörden.

Torrt vitt vin med en fräsch fruktig doft, inbjudande blommiga inslag och toner av mogen persika och äpple.
750 ml - 13% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
129 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa