HEM

Aktuellt

5 populära naturvinsbarer att besöka i sommar

Naturviner är här för att stanna. Och till allas glädje finns det många naturvinsbarer att upptäcka runt om i landet. För att göra det lite enklare för dig i naturvinsdjungeln listar vi här fem populära barer väl värda ett besök!

1. Ambar vinbar, Tomtebogatan 22, Stockholm

Trevlig vinbar i mindre skala med hög mysfaktor och kvalitet? Det låter som Ambar, det! Ägarna beskriver själva sin vinbar som liten och familjär, som serverar enkel japanskinspirerad mat och goda viner – gärna med lite udda smaker. Oavsett om du vill njuta av något bekant eller prova något helt nytt får du utrymme att vidga din smakpalett.

Klicka här för att komma till Ambar vinbar

2. Natur, Geijersgatan 12, Göteborg

En pärla man gärna besöker igen och en gastronomisk upplevelse att minnas länge. Natur i Göteborg är ett måste om man söker ett kreativt matställe med mycket att bjuda på. Här serveras både mat och dryck med stor omsorg.

Klicka här för att komma till restaurang Natur

3. Ava Vinbar, Karlskronaplan 7, Malmö

Kom till Ava Vinbar precis som du är. Denna opretentiösa och välkomnande pärla i Malmö serverar naturviner i alla kulörer. Detta avnjuter du sedan inne i den smakfulla lokalen eller på den mysiga uteserveringen, som vetter ut mot torget på Karlskronaplan. Välkommen, här finns något för alla!

Klicka här för att komma till Ava Vinbar

4. Passage Vinkafé, Stensborgsgatan 3 A, Eskilstuna

Missa inte Passage när du passerar Eskilstuna. En renodlad naturvinsbar som satsar helhjärtat på naturvin, men också prima fika och mat. Det unika vinkaféet är inhyst i ett tidigare soprum, som nu är omsorgsfullt designat med modern touch och bevarade industriella detaljer. Skål för Sörmland!

Klicka här för att komma till Passage Vinkafé

5. 19 Glas, Stortorget 2 E, Östersund

En pionjär och äkta barpärla i naturvinskretsar, som efter flytten från Stockholm numera huserar i Östersund. 19 Glas drivs av ledord som ”naturligt”, ”giftfritt” och ”hållbart” och bjuder på en atmosfär som andas hög kvalitet. Här kan du få smutta på druvtypiska viner, omsorgsfullt framtagna på druvor från gamla vinstockar – oftast ofiltrerade och jästa med vildjäst.

Klicka här för att komma till 19 Glas 


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Succén: norrländska viner på blåbär och lingon

Succén: norrländska viner på blåbär och lingon

De är envisa norrlänningar som vill visa världen att kvalitetsvin kan göras på blåbär och lingon. I år satsas det mer än någonsin i vineriet i Norsjö – 40.000 flaskor ska ut på marknaden. – De..

Läs mer
Topplista: 10 bästa ölen till sommaren

Topplista: 10 bästa ölen till sommaren

Sol, vind och vatten, höga berg och kalla öl… Visst är det väl så den gamla låten av Ted Gärdestad går? Skämt åsido, vad passar bättre en varm sommarkväll än en kall och god öl. För att hjälpa dig p..

Läs mer
Fem bästa naturviner till våren

Fem bästa naturviner till våren

Vem vill inte hälsa våren välkommen med lite vin? Och varför inte naturvin, det trendiga vinet som fortfarande är en smula kontroversiellt? Inga tillsatser och mycket lite svavel är definitionen på ..

Läs mer
Hur sätter man ihop en vinlista?

Hur sätter man ihop en vinlista?

Välja vin på krogen kan vara svårt. Men hur är det då för sommelieren att sätta ihop en vinlista? Vår krönikör Petter fick en förfrågan och brottades med utmaningen. Lösningen låg närmare till hands..

Läs mer
Svenska bryggerier – en tradition som fått nytt liv

Svenska bryggerier – en tradition som fått nytt liv

I Sverige har vi en lång tradition av att brygga öl, allt från starka festöl till mer vardagliga mellan- och lättöl. De senaste 15 åren har ölhantverket fått sig ett uppsving och flera svenska mikro..

Läs mer
Menu Nordic på Tallink Silja

Menu Nordic på Tallink Silja

Nu när höstmörkret lagt sig och det fortfarande är en bit kvar till jul passar det utmärkt att hoppa på en båt, stiga in i värmen och ljuset och skämma bort sig själv en stund. Här kan du äta gott o..

Läs mer