HEM

Aktuellt

Vinguiden live på Fotografiska

Vi på Vinguiden har glädjen att bjuda in dig till inspelning av säsongens sista avsnitt av vår podd ”Vinguiden pratar om…” – live på Fotografiska i Stockholm. Efter ett helt år och över hundratusen lyssningar kan vi nu stolt titulera oss som Sveriges största vinpodd. Detta vill vi fira med er! 

Kvällen till ära har vi med oss en unik konstellation av populära gäster från de gångna säsongerna samt Lotta Lundgren som moderator. Oavsett om du är vinexpert eller just har börjat intressera dig för vin kommer kvällen ha något för dig.

Ett helt år av vinpodd 

En podd om mat och dryck som är utbildande men helt utan pekpinnar. Lättsam och underhållande. Går det att genomföra? Tre säsonger in kan vi nu stolt konstatera att ja, det går. En tanke som började med en önskan att komma våra medlemmar närmare mynnade ut i Sveriges nu i särklass största vinpodd: Vinguiden pratar om…

Under vårt första poddår har vi fått möjligheten att ställa alla de där vanliga och ovanliga frågorna till några av Sveriges framstående vinprofiler. 

Vinets historia & trendrapport – en livepodd ledd av Lotta Lundgren

När podden Vinguiden pratar om… nu firar ett år vill vi passa på att bjuda in dig att vara med på inspelningen av vårt säsongsavlsutande avsnitt – på Fotografiska. Avsnittet blir ett slags “best of” fyllt med inspiration och trendspaningar från några av poddens mest populära gäster hittills: 

Helena Ekman – hemmakocken och sommeliern som tidigare i år imponerade på hela svenska folket när hon knep en tredjeplats i Sveriges Mästerkock.

Anders Melldén – författaren och skribenten, som med sin bokserie Winesplaining bidragit med kunskap och inspiration i flera år.

Ellen Franzén – knivskarp tävlingssommelier och svensk mästare i sommellerie.  

Samtalet leds av ingen mindre än Lotta Lundgren – programledare, författare och expert på matkultur. Tillsammans kommer panelen diskutera viner som har gjort avtryck i historien och trender de hoppas kommer tillbaka. De spår också vad som blir nästa trend och bjuder på en hel del tips och tricks. Dessutom kommer det ges möjlighet för publiken att passa på att ställa frågor – oavsett om du är vinexpert eller just har börjat intressera dig för vin finns här någonting för dig.  

Om podden

Vi brinner för att belysa vin från olika vinklar; Hur tänker man som professionell vinprovare? Hur ska man tänka som gäst på krogen? Och hur skall man arrangera den ultimata bjudningen i hemmet? Vi vill väcka intresse och ge dig enkla tips och knep som gör att du känner dig lite smartare vid vinhyllan. 

 

Var med och fira ett år av vinpodd – köp din biljett här!

 


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Här finns vinkursen för dig – kolla in vår lista

Här finns vinkursen för dig – kolla in vår lista

Utbudet på vinkurser i Sverige är stort. Och det finns verkligen något för alla. Allt från breda, omfattande grundkurser för nybörjare till mer avancerade och nischade djupdykningar. Lär dig allt om..

Läs mer
Fem veritabla toppviner från Beställningssortimentet

Fem veritabla toppviner från Beställningssortimentet

Systembolaget skryter gärna om sitt sortiment. Men i själva verket finns det tusentals viner i sortimentet som aldrig omnämns annat än i prislistan. På Vinguiden provar vi gärna vinerna och tipsar o..

Läs mer
Fab five i Bordeaux

Fab five i Bordeaux

Fab five kommer i många skepnader. Men när det kommer till vin då är det rött vin som gäller. Och inte ett dugg oväntat, från Bordeaux, väster om inloppet Gironde, världens främsta vinområde. Visst ..

Läs mer
3 vintips – som varit med ett tag

3 vintips – som varit med ett tag

Nytt, hett och trendigt! Det är det vi allt som oftast letar efter. Det nya, det senaste, det heta. Ibland behöver vi ta ett steg tillbaks. Inte alltid tråna efter sådant som är nyinkommet. Det gäll..

Läs mer
Vin som julklapp

Vin som julklapp

Har du slut på julklappsidéer? Det är hög tid att tänka på de sista klapparna. Och visst är det svårt att komma på något annat att ge till sina släktingar än ännu ett par strumpor? Men lugn bara lug..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Nyheter i april

Anders Melldén tipsar: Nyheter i april

Doft av sommar, vitt från Piemonte och spanska godsaker. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under april månad!             Vit..

Läs mer