HEM

Veganskt vin – finns det?

Veganism blir trendigare för varje år, och internet fylls av recept och substitut. Men när falafeln, oumphen och bönorna väl är framdukade, vad dricker vi till då?

Att servera ett vin kan ju kännas naturligt, men tyvärr är det inte alltid så lätt. Många viner har nämligen processats med klarningsmedel gjorda på fiskrester, ägg eller mjölk.

Till veganernas räddning finns det dock producenter som istället använder sig av vulkanisk lera eller ärtprotein under vinifieringen. I vissa fall för att medvetet göra vinet veganskt, men oftast för att det är en lika traditionell metod som när de animaliska produkterna används. Vissa viner du druckit har därmed antagligen varit veganska, utan att du själv vetat om det.

Från och med mars 2018 går det att söka efter veganskt vin på Systembolagets hemsida.

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa