HEM

Aktuellt

Veganskt vin – finns det?

Veganism blir trendigare för varje år, och internet fylls av recept och substitut. Men när falafeln, oumphen och bönorna väl är framdukade, vad dricker vi till då?

Att servera ett vin kan ju kännas naturligt, men tyvärr är det inte alltid så lätt. Många viner har nämligen processats med klarningsmedel gjorda på fiskrester, ägg eller mjölk.

Till veganernas räddning finns det dock producenter som istället använder sig av vulkanisk lera eller ärtprotein under vinifieringen. I vissa fall för att medvetet göra vinet veganskt, men oftast för att det är en lika traditionell metod som när de animaliska produkterna används. Vissa viner du druckit har därmed antagligen varit veganska, utan att du själv vetat om det.

Från och med mars 2018 går det att söka efter veganskt vin på Systembolagets hemsida.


Vendela Bjurberg

Vinguiden
tipsar

  • Mille 1

  • 2015, Italien
  • 3.3 av 5 (13 st betyg)
149.00 kr

Du kanske även vill läsa dessa

Vegetariskt når kökskonst på hög nivå

Vegetariskt når kökskonst på hög nivå

Vegetariskt och fine dining har sällan nämnts i en och samma mening. Men efter besök på finkrogen Rutabaga faller allt på plats. Här samsas vegetarisk mat, veganska viner och en strålande kökskonst...

Läs mer
7 nya veganska viner på Systembolaget

7 nya veganska viner på Systembolaget

Har du också känt en nyfikenhet på veganska viner men inte ännu gett dig hän? Här är sju veganvänliga nyheter på Systembolaget som är väl värda att prova! 1. Boira’ Sangiovese [product]184213|..

Läs mer
5 fakta du inte visste om veganskt vin

5 fakta du inte visste om veganskt vin

Har du också fått upp ögonen för veganskt vin? Lär dig mer med dessa fem intressanta fakta om veganska viner. 1. Lera istället för animaliska produkter Animaliska produkter används för att klarna oc..

Läs mer
Fem bästa matchningar vegetariskt + vin

Fem bästa matchningar vegetariskt + vin

Vin och vegetarisk mat är en succé. Dessutom är det inte längre av nöd tvunget, framkrystat eller hastigt uppkommit. Nu är det bästa kombination som gäller, där vinet och maten samspelar och det bli..

Läs mer
Veganska drycker till din vegetariska mat

Veganska drycker till din vegetariska mat

Vad vet du om veganska drycker? Svenskarna fortsätter att äta allt mer vegetariskt och veganskt. Med det ökar även intresset för veganska viner och dryck som passar bra till köttfria rätter. Här ber..

Läs mer
Bästa kombon vegetariskt & vin

Bästa kombon vegetariskt & vin

Hälsans tider, veganskt, vegetariskt eller eko. Paletten har aldrig varit så stor som nu. Vad sägs om riktigt bra vintips till fem mycket smarriga vegetariska rätter? En bästalista, helt enkelt. Pyt..

Läs mer