HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Världens bästa vinsortiment

Okänt men ändå bara en beställning bort. Systembolagets beställningssortiment är ett av världens bästa vinsortiment med över 10 000 viner.

Säga vad man vill om monopolet, men vin, det har de. Nu är det inte bara vin i butikshyllorna som räknas. Här är det enstaka butiker runt om i Sverige som har fullsortiment, omkring 2000 olika viner. De flesta, har i sanningens namn, betydligt färre än så och utbudet kan vissa gånger kännas mycket begränsat.

Men då glömmer man beställningssortimentet. Här finns tusentals viner, så det är bara att leta sig igenom sortimentet och beställa, välja vilket bolag vinerna ska levereras till och sedan invänta ett SMS, vinerna finns för uthämtning.

Det finns emellertid en hake: Systembolaget skriver egentligen inget om vinerna på beställningssortimentet. Endast namn, årgång, ursprung, producent och pris informeras det om. Men väsentligheter om hur det hur det doftar och smakar, vad det passar till, hur strävt eller syrligt är, det utelämnar man. Det gör man för att vinerna inte provats av Systembolagets provningspanel.

Där kommer Vinguiden in. Vinguiden har i dagsläget provat närmare 1500 viner i beställningssortiment och det är man unik med. Det finns ingen annan redaktion eller sajt som har provat så många viner och som dessutom presenterar vinerna så utförligt med tydliga doft- och smaknoteringar, med information om vilka druvor vinet är tillverkat på eller hur mycket garvsyra och/eller smakintensitet vinet har.

Dessutom provar Vinguiden kontinuerligt nya viner på beställningssortimentet.

Allt detta gör vinguiden.com till den bästa sajt om man vill skaffa sig en riktigt bra uppfattning om vilka viner som är värda att inhandlas från Systembolaget. Man kan säga att Vinguiden gör det jobb Systembolaget borde göra.

Ambitionen med Vinguidens satsning är att prova så mycket vin som möjligt för att ge konsumenten den viktiga informationen. Och då inte riskera att köpa ett vin som mår bäst av att glömmas bort.


Populära viner just nu:

Du kanske även vill läsa dessa