HEM

Aktuellt

Tipsen – så slipper du köa på Systembolaget

Beställ och handla vin, öl, sprit och glögg inför jul och nyår i tid.
Systembolaget manar kunderna till framförhållning för att slippa trängsel och minska smittorisken inför storhelgerna.
– Blir det för mycket trängsel kan man få vänta utanför butiken, säger Sofia Brännborn på Systembolagets presstjänst.

Inför jul och nyår uppmanas svenskarna att undvika trängseln i butiker i möjligaste mån och i stället e-handla, för att minska spridningen av covid-19. När det gäller Systembolaget kan det dock vara svårt, då alla hemleveranser börjar bli fullbokade. För de som beställer hemleverans nu kan Systembolaget inte garantera någon utkörning före jul.

Ordervaror går fortfarande att beställa och få till ditt lokala Systembolaget där du kan hämta dem, men det är inte garanterat att du får dem före helgerna. För den som bor på landet och har ett utlämningsställe är det redan för sent.

Systembolaget manar kunderna att planera inköpen och undvika tillfällen då det är trångt i butikerna. Blir det för många besökare kommer det stå kövärdar på gatan och slussa in kunder.

– Där vill vi råda kunder att planera in sina besök på Systembolaget. Beställ en tid både på veckan och på dagen. Gärna tidigt på dagen och tidigt på veckan. Sedan i våras har vi stått utanför butiken och slussat in kunder om det är högt tryck, säger Sofia Brännborn på Systembolaget.

Ett knep kan vara att slå upp din aktuella Systembutik på Google, där kan du enkelt se vilka tider som det brukar vara mycket folk i butiken. Har du möjlighet att gå på tider med mindre besökare underlättar det för alla.

Systembolaget uppmanar också att kunderna att komma ensamma till butiken för att det ska bli enklare att hålla avstånd. Om du är förberedd och vet vad du ska handla så kan besöket också gå fortare.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Rena lyxen när Systembolaget släpper småpartier

Rena lyxen när Systembolaget släpper småpartier

Nu på fredag den 8 september är det dags för lansering av viner under Systembolagets etikett småpartier. Och det är det ena lyxvinet efter det andra som nu finns tillgängligt. Dyrt, visst, men samti..

Läs mer
Julens glöggnyheter från Blossa

Julens glöggnyheter från Blossa

Blossa Glögg kommer med massor av nyheter inför julen 2019. Hela sex nya glöggvarianter släpps nu. Vad sägs om Äppelglögg spetsad med Calvados – eller Glöggbubbel? Blossa glögg har på 150 år g..

Läs mer
Adventskalendern med rött vin som gör succé

Adventskalendern med rött vin som gör succé

Vi är många vuxna som också vill ha en julkalender. Det finns bara en sak som kan slå en chokladkalender: En adentskalender laddad med 24 flaskor gott rödvin. Ännu har ingen släppt en julkalender me..

Läs mer
”Systembolaget ska ha söndagsöppet”

”Systembolaget ska ha söndagsöppet”

Moderaterna vill ha söndagsöppet på Systembolaget. – Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol. Det är i grund och botten vår utgångspunkt, sä..

Läs mer
Årets snaps till julbordet

Årets snaps till julbordet

Julsnapsen är för många pricken över i:et på julbordet – en liten nubbe förhöjer upplevelsen av julmaten. I år släpps fem speciella julsnapsar på Systembolaget – men storsäljarna kommer från d..

Läs mer
Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Här är julölet som är både glögg och öl på samma gång. Glögg Sour är ett samarbete mellan tre bryggerier – som hoppas på succé. – Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jona..

Läs mer