HEM

Aktuellt

Tipsen – så slipper du köa på Systembolaget

Beställ och handla vin, öl, sprit och glögg inför jul och nyår i tid.
Systembolaget manar kunderna till framförhållning för att slippa trängsel och minska smittorisken inför storhelgerna.
– Blir det för mycket trängsel kan man få vänta utanför butiken, säger Sofia Brännborn på Systembolagets presstjänst.

Inför jul och nyår uppmanas svenskarna att undvika trängseln i butiker i möjligaste mån och i stället e-handla, för att minska spridningen av covid-19. När det gäller Systembolaget kan det dock vara svårt, då alla hemleveranser börjar bli fullbokade. För de som beställer hemleverans nu kan Systembolaget inte garantera någon utkörning före jul.

Ordervaror går fortfarande att beställa och få till ditt lokala Systembolaget där du kan hämta dem, men det är inte garanterat att du får dem före helgerna. För den som bor på landet och har ett utlämningsställe är det redan för sent.

Systembolaget manar kunderna att planera inköpen och undvika tillfällen då det är trångt i butikerna. Blir det för många besökare kommer det stå kövärdar på gatan och slussa in kunder.

– Där vill vi råda kunder att planera in sina besök på Systembolaget. Beställ en tid både på veckan och på dagen. Gärna tidigt på dagen och tidigt på veckan. Sedan i våras har vi stått utanför butiken och slussat in kunder om det är högt tryck, säger Sofia Brännborn på Systembolaget.

Ett knep kan vara att slå upp din aktuella Systembutik på Google, där kan du enkelt se vilka tider som det brukar vara mycket folk i butiken. Har du möjlighet att gå på tider med mindre besökare underlättar det för alla.

Systembolaget uppmanar också att kunderna att komma ensamma till butiken för att det ska bli enklare att hålla avstånd. Om du är förberedd och vet vad du ska handla så kan besöket också gå fortare.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vem får Svenska Kocklandslaget enda flaska glögg?

Vem får Svenska Kocklandslaget enda flaska glögg?

Vem som helst kan krydda upp ett vin och kalla det glögg, men när Svenska Kocklandslaget ger sig på att göra glögg kan du vara säker på att det blir något alldeles extra. Med ett noggrant utvalt Gra..

Läs mer
Sorterna som funnits sen Systemet öppnade 1955

Sorterna som funnits sen Systemet öppnade 1955

Nästa år fyller Systembolaget 65 år! Men svenskarna vill inte pensionera bolaget – förtroendet är rekordhögt. Men visste du att det finns vin, öl och sprit som sålts ändå sedan premiären 1955?..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Äntligen dags för vinnyheter på Systembolaget. Aptitretare, det perfekta vinet till fredagskycklingen och vin mot elräkningsångest. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under oktober m..

Läs mer
Fem spännande viner på tillfälligt besök

Fem spännande viner på tillfälligt besök

En stilig fransman, en eldig spanjor och en spännande grek. Där har ni några av nyheterna i Systembolagets tillfälliga sortiment som släpps 27 mars. Vinguiden har valt ut fem viner från fem spännand..

Läs mer
Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småsk..

Läs mer
Gör som oss och fira pepparkakans dag

Gör som oss och fira pepparkakans dag

Den 9 december infaller Pepparkakans dag och vi tänker fira med ädelost och goda drycker. Visste du att Pepparkakans dag alltid infaller på Annas namnsdag? Orsaken är att det var just Annas Pepparka..

Läs mer