HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Tipsen – så slipper du köa på Systembolaget

Beställ och handla vin, öl, sprit och glögg inför jul och nyår i tid.
Systembolaget manar kunderna till framförhållning för att slippa trängsel och minska smittorisken inför storhelgerna.
– Blir det för mycket trängsel kan man få vänta utanför butiken, säger Sofia Brännborn på Systembolagets presstjänst.

Inför jul och nyår uppmanas svenskarna att undvika trängseln i butiker i möjligaste mån och i stället e-handla, för att minska spridningen av covid-19. När det gäller Systembolaget kan det dock vara svårt, då alla hemleveranser börjar bli fullbokade. För de som beställer hemleverans nu kan Systembolaget inte garantera någon utkörning före jul.

Ordervaror går fortfarande att beställa och få till ditt lokala Systembolaget där du kan hämta dem, men det är inte garanterat att du får dem före helgerna. För den som bor på landet och har ett utlämningsställe är det redan för sent.

Systembolaget manar kunderna att planera inköpen och undvika tillfällen då det är trångt i butikerna. Blir det för många besökare kommer det stå kövärdar på gatan och slussa in kunder.

– Där vill vi råda kunder att planera in sina besök på Systembolaget. Beställ en tid både på veckan och på dagen. Gärna tidigt på dagen och tidigt på veckan. Sedan i våras har vi stått utanför butiken och slussat in kunder om det är högt tryck, säger Sofia Brännborn på Systembolaget.

Ett knep kan vara att slå upp din aktuella Systembutik på Google, där kan du enkelt se vilka tider som det brukar vara mycket folk i butiken. Har du möjlighet att gå på tider med mindre besökare underlättar det för alla.

Systembolaget uppmanar också att kunderna att komma ensamma till butiken för att det ska bli enklare att hålla avstånd. Om du är förberedd och vet vad du ska handla så kan besöket också gå fortare.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Årets stora glöggnyhet är här: Blossa 21

Årets stora glöggnyhet är här: Blossa 21

Årets stora glöggnyhet är inspirerad av den spanska staden Valencia. Blossa 21 är en hyllning till solmogna apelsiner. Flaskan är härligt orange – smakmässigt gifter sig glöggkryddor med frisk och s..

Läs mer
Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Här är julölet som är både glögg och öl på samma gång. Glögg Sour är ett samarbete mellan tre bryggerier – som hoppas på succé. – Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jona..

Läs mer
Därför vill Systembolaget sänka priset på starköl

Därför vill Systembolaget sänka priset på starköl

Systembolaget vill sänka priset på öl nästa år. Målet att släppa ut två öl på burk i det fasta sortimentet med ett pris på max 6,90 kronor. – Vi kommer att sätta ett pris som är något lägre än..

Läs mer
Systembolaget: ”Rosé, öl och bubbel slutsålda”

Systembolaget: ”Rosé, öl och bubbel slutsålda”

Systembolaget har sålt slut – vissa hyllor är tomma på vin och öl. Leverantörerna hinner inte med – främst är det rosévin, mousserande och öl som saknas i butikerna. – Det är säsongsbetonat. Vi har ..

Läs mer
Julen redan här – med glögg, öl och cider

Julen redan här – med glögg, öl och cider

Nu är det jul igen – redan i november! Julens läckerheter tar nu plats i hyllorna på Systembolaget. 85 olika sorters julöl, glögg och julsnaps intar nu hyllorna under ett par månader framåt. Svenska..

Läs mer
Unika glöggen gjord på svensk björk

Unika glöggen gjord på svensk björk

Vill du smaka en riktigt speciell glögg i jul? Då ska du testa den jämtländska björksavsglöggen från Åre. Björksav kan faktiskt vara rena hälsokuren. Åre Glöd är en vit glögg som bäst kan beskrivas..

Läs mer