HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

199 nyheter på Systembolaget i juni

Snart är det juni och med det dags för Systembolagets andra uppdatering av det ordinarie sortimentet. Totalt får vi 199 nya viner, av vilka vi har valt att titta närmare på fyra spännande nyheter.

Waldschütz Kamptal Grüner Veltliner

Waldschütz Kamptal Grüner Veltliner 2020

Ett tillskott i det ordinarie sortimentet är vinet Waldschütz från Österrikiska regionen Kamptal. Namnet betyder “skogsskydd” och är även namnet på vinmakarna som driver denna vingård sedan fyra generationer tillbaka. Vinet är gjort på druvan Grüner Veltliner, som även är Österrikes mest odlade druva. Det har en fruktig, nyanserad samt mycket frisk smak med inslag av päron, nätmelon, vitpeppar, mineral, färska örter, kiwi och citron.

Vinet lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment den 1:a juni och kostar 120 kr.

Art.nr: 2029 - Pris: 120 kr

Petite Belle Blanc de Blanc Visio Vintners

Petite Belle Blanc de Blanc Visio Vintners 2021

Från Sydafrika kommer detta mousserande burkvin. Vinet bjuder ungdomlig, fruktig smak med liten sötma, med inslag av päron, aprikos, örter, melon och citrus. Drycken passar perfekt som sällskapsdryck, till rätter av fisk eller till vegetariska rätter.

Vinet lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment den 1:a juni och kostar 36 kr.

Art.nr: 2006 - Pris: 36 kr

Bergskär Ett torrt vin av lingon

Bergskär Ett torrt vin av lingon 2020

Ett annat vin som inom kort tar plats i det tillfälliga sortimentet är svenska Bergskär, som är gjort på lingon. Tillverkaren IDUNN Norsjö Wine producerar klimatsmarta viner av svenska bär och frukter. Just detta spännande vin består av 85% lingon och 15% äppelmust, som fått jäsa till ett torrt fruktvin. Det har en bärig, syrlig smak med inslag av mandel, kryddor, blodapelsin, honung och örter.

Vinet lanseras i Systembolagets tillfälliga sortiment den 10:e juni och kostar 177 kr.

Art.nr: 70697 - Pris: 177 kr

Philipponnat Clos des Goisses Juste Rosé Extra Brut

Philipponnat Clos des Goisses Juste Rosé Extra Brut 2009

I webbsortimentet lanseras denna lyxiga roséchampagne från tillverkaren Philipponnat. Vinet, som är gjort på en blandning av druvorna Chardonnay och Pinot Noir, har en djup, komplex och balanserad smak. Det har tydliga mineraltoner, frisk syra och en ungdomlig karaktär. Vinet bedöms ha allt som krävs för att utvecklas fantastiskt under de kommande 20 åren. Så för den som söker en spännande roséchampagne att lagra är detta ett utmärkt val.

Vinet finns att beställa i Systembolagets webbsortiment mellan den 9-12 juni och kostar 3199 kr.

Art.nr: 92946 - Pris: 3199 kr


Du kanske även vill läsa dessa