HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Into Tinto the Grape Collective – en hyllning till svenskarnas favoritresmål

Lagom till sommarens alla grillfester lanseras nu det ekologiska Into Tinto The Grape Collective i Systembolagets beställningssortiment. Into Tinto är gjort på ekologiskt odlad garnacha, cabernet sauvignon, tempranillo och syrah från Costers del Segre i Katalonien. Helt enkelt ett klassiskt spanskt rödtjut, som gjort för att avnjuta med en god bit mat tillsammans med vänner.

Into Tinto från The Grape Collective är en hyllning till svenskarnas favoritresmål och en i decennier nedärvd kärlek till spanska rödviner. Vinet är framtaget i samarbete med producenten Raimat och den erkände vinmakaren Carles Escolar.

Into Tinto är gjort på ekologiskt odlade druvor från bergiga Costers del Segre i Katalonien. Den hållbara filosofin genomsyrar hela vingårdsarbetet. Exempelvis är bevattningen ordnad genom egen vattenreservoar och naturligt fall ända in i vingårdarna. Skadeinsekter hålls borta från vinrankorna med hjälp av vilseledande doftstickor och skydd från andra blommande växter. Efter skörd och noggrann selektering fick de olika druvorna jäsa var för sig. Garnacha, Syrah och en viss del av Cabernet sauvignon-druvorna uppfostrades på ståltank medan Tempranillo och resterande del av Cabernet sauvignon även fick vila på fat i tre-fyra månader.

Resultatet är ett klassiskt spanskt rödtjut med fruktig doft av svarta vinbär, körsbär och örter. Smaken är välbalanserad med fin syra och mjuka tanniner. Bäriga toner av svarta vinbär, mörka plommon och körsbär kombineras med en sval örtighet som ger ett piggt och åtstramande avslut. Passar kanske allra bäst till grillade rätter av lamm eller nöt, stek, ugnsrostade rotfrukter med vitlök och örter, krispig fläsksida, halloumiburgare eller klassiska tapas.

Into Tinto The Grape Collective
2020
Into Tinto The Grape Collective
Bäriga toner av svarta vinbär, mörka plommon och körsbär kombineras med en sval örtighet som ger ett piggt och åtstramande avslut med bra längd.
Perfekt till grillade rätter av lamm eller nöt, stek, ugnsrostade rotfrukter med vitlök och örter, krispig fläsksida, halloumiburgare eller klassiska tapas.
750 ml - 14% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
119 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Toppvineri lanserar viner från Spaniens tre bästa vi..

Toppvineri lanserar viner från Spaniens tre bästa vi..

Traditioner. Nog så viktiga i vinvärlden. Men det finns de producenter som också inser vikten av att bredda och förnya sig. Som Marqués de Vargas i Rioja som nu lanserar tre spännande viner från lan..

Läs mer
Rioja tar revansch i Sverige

Rioja tar revansch i Sverige

Spanska viner är på uppgång i Sverige. Italien tappade under 2020 medan spanska viner vann i popularitet. – Vi ser lite av en spansk renässans. Intresset kommer både från äldre kunder som återvänder..

Läs mer
Podd: Resan till Cava

Podd: Resan till Cava

Michael Anderquim och Johan Franco Cereceda packade i februari väskorna och tog flyget till Barcelona för att sedan bege sig till Penèdes för besök hos olika cavaproducenter.

Läs mer
Rioja

Rioja

Spaniens ledande vindistrikt har idag fått större konkurrens än någonsin tidigare. Men är det något som känns ouppnåeligt för andra vindistrikt är det just Riojas klassiska sida, de lagringsbara vin..

Läs mer
Webb-TV: Vitt vin i Rioja?

Webb-TV: Vitt vin i Rioja?

Absolut, och riktigt utvecklat och spännande sådant på druvan Viura.

Läs mer
Podd: Spanskt och exklusivt

Podd: Spanskt och exklusivt

Spanska viner när de är som bäst. Michael Anderquim och Johan Franco Cereceda träffas och testar.

Läs mer