HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Into Tinto the Grape Collective – en hyllning till svenskarnas favoritresmål

Lagom till sommarens alla grillfester lanseras nu det ekologiska Into Tinto The Grape Collective i Systembolagets beställningssortiment. Into Tinto är gjort på ekologiskt odlad garnacha, cabernet sauvignon, tempranillo och syrah från Costers del Segre i Katalonien. Helt enkelt ett klassiskt spanskt rödtjut, som gjort för att avnjuta med en god bit mat tillsammans med vänner.

Into Tinto från The Grape Collective är en hyllning till svenskarnas favoritresmål och en i decennier nedärvd kärlek till spanska rödviner. Vinet är framtaget i samarbete med producenten Raimat och den erkände vinmakaren Carles Escolar.

Into Tinto är gjort på ekologiskt odlade druvor från bergiga Costers del Segre i Katalonien. Den hållbara filosofin genomsyrar hela vingårdsarbetet. Exempelvis är bevattningen ordnad genom egen vattenreservoar och naturligt fall ända in i vingårdarna. Skadeinsekter hålls borta från vinrankorna med hjälp av vilseledande doftstickor och skydd från andra blommande växter. Efter skörd och noggrann selektering fick de olika druvorna jäsa var för sig. Garnacha, Syrah och en viss del av Cabernet sauvignon-druvorna uppfostrades på ståltank medan Tempranillo och resterande del av Cabernet sauvignon även fick vila på fat i tre-fyra månader.

Resultatet är ett klassiskt spanskt rödtjut med fruktig doft av svarta vinbär, körsbär och örter. Smaken är välbalanserad med fin syra och mjuka tanniner. Bäriga toner av svarta vinbär, mörka plommon och körsbär kombineras med en sval örtighet som ger ett piggt och åtstramande avslut. Passar kanske allra bäst till grillade rätter av lamm eller nöt, stek, ugnsrostade rotfrukter med vitlök och örter, krispig fläsksida, halloumiburgare eller klassiska tapas.

Bäriga toner av svarta vinbär, mörka plommon och körsbär kombineras med en sval örtighet som ger ett piggt och åtstramande avslut med bra längd.
Perfekt till grillade rätter av lamm eller nöt, stek, ugnsrostade rotfrukter med vitlök och örter, krispig fläsksida, halloumiburgare eller klassiska tapas.
750 ml - 14% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
119 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa