HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Släpper whisky för 465.000 kr

Nu görs ett av de dyraste släppen någonsin på Systembolaget. The Macallan 50 Years Red Collection finns bara i två exemplar. Prislappen motsvarar en ny lyxig bil: 465.000 kronor.

The Macallan Red Collection är en single malt av en unik serie som nu släpps i en exklusiv och limiterad upplaga. Det handlar om Macallans äldsta och mest exklusiva serie någonsin.

Den flaska som släpps nu är The Macallan 50 Years Old och som sägs vara en unik årgång. Prislappen är 465.000 kr, det innebär att en sexa whisky går på 40.000 kr, men de flaskorna lär bli samlarobjekt.

– Det är en stor ära att få lansera The Macallan Red Collection, som vi skapat i några av världens äldsta och mest unika fat. Det är verkligen en milstolpe i The Macallans whisky-portfölj. Det är tack vare våra ärade generationer av whiskymästare, som har lagt grunden för ett extraordinärt hantverk, som vi kan skapa dessa fantastiska utgåvor av The Macallans whisky,
säger Kirsteen Campbell, Master Whisky Maker, The Macallan.

Whiskyn i Red Collection destillerades för flera årtionden sedan i Macallans kittelpannor. Sedan har smaken fått mogna fram i ekfaten.

För att göra det hela ännu exklusivare är flaskorna signerade av Kirsteen Campbell, Master Whisky Maker på The Macallan. Hon är den första kvinnan som har det prestigefyllda jobbet.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa