HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Släpper whisky för 465.000 kr

Nu görs ett av de dyraste släppen någonsin på Systembolaget. The Macallan 50 Years Red Collection finns bara i två exemplar. Prislappen motsvarar en ny lyxig bil: 465.000 kronor.

The Macallan Red Collection är en single malt av en unik serie som nu släpps i en exklusiv och limiterad upplaga. Det handlar om Macallans äldsta och mest exklusiva serie någonsin.

Den flaska som släpps nu är The Macallan 50 Years Old och som sägs vara en unik årgång. Prislappen är 465.000 kr, det innebär att en sexa whisky går på 40.000 kr, men de flaskorna lär bli samlarobjekt.

– Det är en stor ära att få lansera The Macallan Red Collection, som vi skapat i några av världens äldsta och mest unika fat. Det är verkligen en milstolpe i The Macallans whisky-portfölj. Det är tack vare våra ärade generationer av whiskymästare, som har lagt grunden för ett extraordinärt hantverk, som vi kan skapa dessa fantastiska utgåvor av The Macallans whisky,
säger Kirsteen Campbell, Master Whisky Maker, The Macallan.

Whiskyn i Red Collection destillerades för flera årtionden sedan i Macallans kittelpannor. Sedan har smaken fått mogna fram i ekfaten.

För att göra det hela ännu exklusivare är flaskorna signerade av Kirsteen Campbell, Master Whisky Maker på The Macallan. Hon är den första kvinnan som har det prestigefyllda jobbet.

The Macallan 50 Years The Red Collection
The Macallan 50 Years The Red Collection

700 ml - 45.1% -
465000 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Dyraste whiskyn någonsin – släpps på systemet

Dyraste whiskyn någonsin – släpps på systemet

Nu släpps två av de dyraste whiskyflaskorna någonsin. En 41-årig Talisker kostar 29 999 kr på Systembolaget. The Glenrothes 40-åriga single malt är ännu värre: 30 995 kr. Endast 2000 flaskor finns i..

Läs mer
Ny svensk whisky släpps på Systemet

Ny svensk whisky släpps på Systemet

Nu släpps en helt ny svensk whisky på Systembolaget. Spirit of Hven MerCurious är producerad på ön Ven i Skåne. – Ett av de mest delikata whiskyrecepten som skapats och lanserats på Hven, lovar dest..

Läs mer
Whisky – vad är det egentligen?

Whisky – vad är det egentligen?

För några år sedan såldes en flaska Macallan 1926 för cirka 18 miljoner kronor. Den skotska singelmalten slog i och med det sitt eget tidigare rekord och kan stolt fortsätta titulera sig som världen..

Läs mer
Bus eller vin?

Bus eller vin?

Sugen på något skrämmande gott att dricka inför Halloween och Allhelgonahelgen? Vinguiden har kartlagt dryckerna med spöklikt tema som passar. Ett djävulsvin är bland det mest passande som finns ti..

Läs mer
5 fakta om whisky

5 fakta om whisky

Om du gillar whisky har du säkert redan koll på varför det stavas whisky på vissa ställen och whiskey på andra. Här är däremot fem lite mer okända fakta om drycken som man lär sig att älska. 1. Enor..

Läs mer
Nu kan du ropa hem Skogsrå, Troll och Vätte

Nu kan du ropa hem Skogsrå, Troll och Vätte

Nu går årets första dryckesauktion på Bukowskis och Systembolaget av stapeln. Bland 1637 utrop finns flera fantasieggande whiskyflaskor med svenskt ursprung. Vad sägs om Troll, Näcken, Älva, skogsrå..

Läs mer