HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Ny svensk whisky släpps på Systemet

Nu släpps en helt ny svensk whisky på Systembolaget. Spirit of Hven MerCurious är producerad på ön Ven i Skåne.
– Ett av de mest delikata whiskyrecepten som skapats och lanserats på Hven, lovar destilleriet.

Visste du att den skånska ön Ven har ett eget destilleri? ”Spirit of Hven” framställer egen whisky, gin, snaps och vodka. En cykeltur och whiskyprovning är en svårslagen kombination.

Spirit of Hven är ett av världens minsta kommersiella destillerier. Nu släpper Hven en helt ny whisky, MerCurious sägs ska vara något synnerligen speciellt. En majswhisky komponerad av deras master distiller Henric Molin. Svensk majs möter amerikansk whiskytradition med lockande dofter av lufttorkad ek. Destilleriet utlovar att det är ett av de mest delikata whiskyrecepten som skapats och balanserats på Hven.

Varje batch består av 14 fat varav alla spelar en unik ton i detta mästerstycke; samtliga är av lufttorkad amerikansk jungfruek. MerCurious är mjuk och lockande i doft och smak samtidigt som den är utmanande och karaktärsrik. Receptet är 88% majs, 5% vete, 3,5% maltkorn, 3,5% råg. Lagringen sker mellan 3 och 8 år beroende på fatrecept.

Whiskyn släpps 16 augusti på Systembolaget och kostar 395 kr för 50 cl.

Spirit of Hven MerCurious
Spirit of Hven MerCurious
500 ml - 45.6% -
395 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

72 år gamla whiskyn säljs till rekordpris

72 år gamla whiskyn säljs till rekordpris

Det är 72 år gamla droppar – och priset är det högsta någonsin på Systembolagets dryckesauktion. The Macallan 72 Years Old Genesis Lalique Decanter är Macallans hittills äldsta buteljerade whi..

Läs mer
”En kärleksförklaring till Skottland”

”En kärleksförklaring till Skottland”

Några av de mest ikoniska single malt-whiskys som finns. Nu har de verkliga konnässörerna möjlighet att njuta av 15 världsunika malter i The Secret Speyside Collection. – Speyside har en otroligt ri..

Läs mer
Här är whiskyn som kostar 620.000 kr

Här är whiskyn som kostar 620.000 kr

Bowmore och biltillverkaren Aston Martin ville fira ett jubileum ihop. Så man skapade en specialdesignad flaska med väldigt dyra droppar i. Varje flaska kommer nu att säljas för… håll i dig: 6..

Läs mer
10 dyraste flaskorna på Systembolaget

10 dyraste flaskorna på Systembolaget

Här är Systembolagets tio dyraste flaskor. En ny whisky sätter rekord och kostar 895 000 kronor. Aldrig tidigare har en så gammal single malt tappats på flaska. En 80 år gammal Glenlivet gör sensati..

Läs mer
Dyraste whiskyn någonsin – släpps på systemet

Dyraste whiskyn någonsin – släpps på systemet

Nu släpps två av de dyraste whiskyflaskorna någonsin. En 41-årig Talisker kostar 29 999 kr på Systembolaget. The Glenrothes 40-åriga single malt är ännu värre: 30 995 kr. Endast 2000 flaskor finns i..

Läs mer
Whisky från Systemet blev värd 212.000 kr

Whisky från Systemet blev värd 212.000 kr

För 10 år sedan köptes whiskyflaskan på Systembolaget för en dryg tusenlapp. Nu slåss samlarna om japanska kortlekswhiskyn Hanyu Ichiro’s Malt Card. I veckan såldes ”Klöver två” för 212.000 kr..

Läs mer