HEM

Aktuellt

Ny svensk whisky släpps på Systemet

Nu släpps en helt ny svensk whisky på Systembolaget. Spirit of Hven MerCurious är producerad på ön Ven i Skåne.
– Ett av de mest delikata whiskyrecepten som skapats och lanserats på Hven, lovar destilleriet.

Visste du att den skånska ön Ven har ett eget destilleri? ”Spirit of Hven” framställer egen whisky, gin, snaps och vodka. En cykeltur och whiskyprovning är en svårslagen kombination.

Spirit of Hven är ett av världens minsta kommersiella destillerier. Nu släpper Hven en helt ny whisky, MerCurious sägs ska vara något synnerligen speciellt. En majswhisky komponerad av deras master distiller Henric Molin. Svensk majs möter amerikansk whiskytradition med lockande dofter av lufttorkad ek. Destilleriet utlovar att det är ett av de mest delikata whiskyrecepten som skapats och balanserats på Hven.

Varje batch består av 14 fat varav alla spelar en unik ton i detta mästerstycke; samtliga är av lufttorkad amerikansk jungfruek. MerCurious är mjuk och lockande i doft och smak samtidigt som den är utmanande och karaktärsrik. Receptet är 88% majs, 5% vete, 3,5% maltkorn, 3,5% råg. Lagringen sker mellan 3 och 8 år beroende på fatrecept.

Whiskyn släpps 16 augusti på Systembolaget och kostar 395 kr för 50 cl.

Spirit of Hven MerCurious
Spirit of Hven MerCurious
500 ml - 45.6% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
397 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Bus eller vin?

Bus eller vin?

Sugen på något skrämmande gott att dricka inför Halloween och Allhelgonahelgen? Vinguiden har kartlagt dryckerna med spöklikt tema som passar. Ett djävulsvin är bland det mest passande som finns ti..

Läs mer
6 riktigt fräscha whiskydrinkar – att testa redan ik..

6 riktigt fräscha whiskydrinkar – att testa redan ik..

Whiskydrinkar är mer än bara varma Irish Coffee – de funkar lika bra som friska, spännande och kyliga sommardrinkar. Vi tror att de här drinkarna garanterat kommer att väcka din nyfikenhet. Aberfeld..

Läs mer
Paketen som gör succé på Fars Dag

Paketen som gör succé på Fars Dag

Fars Dag på söndag och du kanske redan har köpt något av det klassiska sakerna; som strumpor, slips eller en bok. Men varför inte ge pappa ett kluckande paket istället? Fars dag är en 90-årig svensk..

Läs mer
”En kärleksförklaring till Skottland”

”En kärleksförklaring till Skottland”

Några av de mest ikoniska single malt-whiskys som finns. Nu har de verkliga konnässörerna möjlighet att njuta av 15 världsunika malter i The Secret Speyside Collection. – Speyside har en otroligt ri..

Läs mer
10 dyraste flaskorna på Systembolaget

10 dyraste flaskorna på Systembolaget

Här är Systembolagets tio dyraste flaskor. En ny whisky sätter rekord och kostar 895 000 kronor. Aldrig tidigare har en så gammal single malt tappats på flaska. En 80 år gammal Glenlivet gör sensati..

Läs mer
Groggen – en svensk tradition med brittiska anor

Groggen – en svensk tradition med brittiska anor

Den 21 augusti är det dags för Groggens dag. Att blanda sprit med något annat är en gammal svensk tradition som lett till ikoniska drycker som Vargtass och Kaffekask. När du blandar din grogg är du ..

Läs mer