HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Prisbelönt fransk gin lanseras i Sverige

Nu släpps prisbelönta ginen Citadelle på Systembolaget. Enligt tävlingar är det världens bästa gin. Perfekt till ostron, Dry Martini – eller till Gin och tonic.

Citadelle har en rik smak som bygger på tre karaktärsdrag: enbär, citrus och kryddighet. Enbär är grund ingrediensen i Citadelle, citrusen är den kompletterande ingrediensen som lyfter enbäret och den kryddiga smaken från peppar, muskotnöt och kanel bjuder på en ny dimension.

– Gin är en spritdryck som är och fortsätter vara en av de mest populära i Sverige. Citadelle Gin har fått fantastisk fin uppmärksamhet internationellt och det känns otroligt kul att kunna lansera en sådan högkvalitativ gin i Sverige, säger Karl Wennberg, Portofolio Manager Spirits, Spring Wine and Spirits.

Sedan Citadelle lanserades 1996 har ginen vunnit över 60 priser som exempelvis “Årets spritdryck” på 2017 World Spirit Awards samt “Världens bästa gin” och “Gin Grand Master” i London. Dryckens flaska har inte heller undgått uppmärksamhet då den vann första pris på Spirits Design Master 2017.

Doften av Citadelle kan beskrivas som färska blommor och citrus. Vid servering blir doften mer intensiv och örtliknande med tydlig karaktär från enbär och anis. Doften mjuknar sedan och kryddig kanel ger doften en ny dimension I gommen framträder enbäret igen och skapar en lång, yppig, kryddig smak.

Citadelle Gin

Citadelle Gin 0

Smak: Enbär, citrus och kryddighet
Art.nr: 82468 - Pris: 399 kr


Du kanske även vill läsa dessa