HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Hårdrocksölet – med skivomslag som kapsyler

Älskar du både öl och hårdrock? Grattis, nu kommer alla Iron Maidens album som ölkapsyler. Ölet Trooper säljs sedan flera år tillbaka på Systembolaget.

För att fira vart och ett av Iron Maidens ikoniska studioalbum kommer ölet Trooper och Robinsons Brewery med exklusiva samlarflaskor. Alla Trooper-öl som släpptes i oktober, inklusive Halloween-inspirerade Day of the Dead-flaskor med begränsad utgåva kom med unika samlarkapsyler som hyllar bandets album.

Samlare kan också köpa en exklusiv samlarram från Robinsons Brewery för att visa upp sina flaskor. Lanseringen av flaskor sammanfaller med Iron Maidens pågående ‘Legacy of The Beast’-turné och den nyligen släppta studiokollektionen.

– Iron Maiden och Trooper fans är några av de mest hängivna och passionerade i världen, så vi ville skapa något helt nytt och annorlunda för dem. Iron Maiden är så ikoniskt, och att skapa flaskor är bara ett av de sätt vi ville fira bandet och dess fantastiska konstverk, säger Sam Kennerley, Trooper Brand Manager.

Sångaren Bruce Dickinson är en riktig ale-entusiast och har hjälpt till att utveckla en öl med ett verkligt djup karaktär.

Iron Maiden Trooper
Iron Maiden Trooper
Knäckig smak med inslag av sirapslimpa, torkad frukt och mandarin.
330 ml - 4.7% -
26.90 kr

Trooper Fear of the Dark
Trooper Fear of the Dark
Maltig, rostad smak med inslag av kavring, choklad, kaffe, torkad frukt, lakrits och apelsin.
500 ml - 4.5% -
39.90 kr

Trooper Day of the Dead
Trooper Day of the Dead
Maltig, rostad smak med inslag av kavring, apelsin- mandarinskal, jäst och kolakaramell
500 ml - 4.7% -
31.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Ordna en egen ölkalender till advent

Ordna en egen ölkalender till advent

Här är den perfekta julkalendern för oss som älskar öl. 24 luckor fyllda med härlig skummande öl. Hittills har ingen släppt en ölkalender på Systembolaget, och kanske tillåter inte de strikta regler..

Läs mer
Tallink lanserar nya skeppsviner, champagne och öl

Tallink lanserar nya skeppsviner, champagne och öl

Vinguiden blev inbjudna att närvara på Tallink Grupp lansering av Tallink & Silja Line Ship’s Wines and Beers 2022 – en exklusiv samling av fem egna märkesviner och två hantverksöl f..

Läs mer
Här är Arsenals eget officiella ölmärke

Här är Arsenals eget officiella ölmärke

Arsenal får sitt eget officiella öl. Camden Town Brewery kommer att säljas på alla hemmamatcher. – Om du hade sagt till mig för tio år sedan att ölet jag skapade i min källare en dag vara öl till Ar..

Läs mer
Årets öl till julbordet

Årets öl till julbordet

Hej, tomtegubbar – det här är vad ni ska slå i glasen i år! Nyligen släpptes 52 julöl på Systembolaget inför årets julfirande. Hela två miljoner liter julöl kommer gå åt i Sverige närmaste veckorna..

Läs mer
Läskigaste ölen du kan köpa till halloween

Läskigaste ölen du kan köpa till halloween

Vem har sagt att halloween bara är en högtid för barnen? Bryggerier runt om i världen gör också sitt bästa för att skapa rätt stämning. Här är det läskigaste som finns att köpa på Systembolaget till..

Läs mer
Mer öl och vin och mindre sprit

Mer öl och vin och mindre sprit

Så handlade svenskarna på Systembolaget inför påsken. Populäraste påskölet blev Mariestads Påskbrygd. Svenska folket dricker mindre sprit och mer öl och vin. Den trenden . har pågått under flera år ..

Läs mer