HEM

Aktuellt

Mors dag – 6 tips som garanterat kommer göra din mamma glad

Söndag den 28/5 är det mors dag, men vad ger man egentligen personen som har allt? Här har vi samlat några spännande presenter som kommer gå hem hos alla vinälskande mammor. 

1. Två rosa viner

Ekologisk rosécava by Måns Zelmerlöw

Inget säger “jag älskar dig” som en flaska rosébubbel.

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw
Denna spanska rosécava signerad Måns Zelmerlöw är en stor favorit hos många och passar utmärkt när du vill hylla mamma. Vinet en frisk och bärig smak med inslag av jordgubbar, mineral, kex, hallon, nougat och blodgrapefrukt.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
119 kr

Lyxig roséchampagne från Moët & Chandon

Vill du lyxa till det med champagne passar denna flaska från Moët & Chandon utmärkt.

Moët & Chandon Rosé Impérial
Moët & Chandon Rosé Impérial
Gjort enligt traditionell metod på druvorna Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay har vinet en bärig och mycket frisk smak med inslag av smultron, ljust bröd, mineral, persika och blodgrapefrukt.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
599 kr

2. Exklusiv vinöppnare i roséguld

Om din mamma tycker om vin kommer hon älska denna exklusiva vinöppnare i roséguld som låter henne öppna vinflaskan som ett proffs. Öppnaren är en så kallad tvåstegsöppnare som gör det enkelt att få ur korken utan att behöva använda allt för mycket handkraft. Den finns att köpa på flera ställen, bland annat RoyalDesign och Wineandbarrels.

3. Vinutbildning på populära Vinkällan

För den som har ett genuint vinintresse är en vinutbildning en utmärkt present. Vinkällan drivs bland annat av välkända sommelieren och tv-profilen Maya Samuelsson och de erbjuder utbildningar i två steg. Efter att ha avslutat båda kurserna får man sitt sommelierdiplom och kan även använda kunskaperna professionellt. Delar av utbildningen går att läsa digitalt.

Klicka här för att läsa mer och boka!

4. Fina vinglas och karaffer

Gott vin avnjuts bäst i vackra glas, så varför inte passa på att ge din mamma något som är både vackert och som förhöjer upplevelsen? Hos ArtGlassVista hittar du vackra och funktionella vinglas från välkända tillverkare som Orrefors, Spiegelau och Nachtmann. Du kan även köpa glas och karaffer direkt från världsberömda Riedel och ge mamma en present hon kommer ha glädje av under många år.

5. Roliga vinpussel

Vet du vilket vinland som är din mammas favorit? Passa på att köpa något av dessa unika vinpussel som är framtagna tillsammans med sommelierer och konstnärer för att vara både informativa och vackra att titta på. Kanske kombinera pusslet med en vinresa eller en vinprovning för att verkligen ge din mamma allt hon förtjänar på mors dag.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Tillverkning av mousserande vin

Tillverkning av mousserande vin

Det finns en mängd olika sätt att tillverka mousserande vin på. Vilka av dessa känner du till? Traditionell metod – eller som den tidigare hette “Champagnemetoden”. Här jäser man vinet en andra gång..

Läs mer
Riedel leder vinglasets utveckling

Riedel leder vinglasets utveckling

Glas blir allt viktigare för den vinintresserade. Det hade man koll på för några hundra år sedan på Riedel i Österrike, glasfirman som producerat vinglas i generationer. Men tro inte att de slagit s..

Läs mer
Succén: Biljetterna snart slut till bubbel-mässan

Succén: Biljetterna snart slut till bubbel-mässan

Ett bubblande event med enbart mousserande vin. Den 7 mars är det premiär för Sparkling Stockholm på Stockholm Waterfront. Men om du vill gå på eventet bör du boka biljett snarast. – Den enda tid so..

Läs mer
5 bubblare till sommaren

5 bubblare till sommaren

Aldrig är det väl godare med friska bubblor än på en varm sommardag! Här kommer alla Vinguidens favoriter för stunden. Hur många av dessa har du hunnit testa? Vi svenskar har lärt oss älska bubbland..

Läs mer
Blanc de blancs – ett vin som sticker ut

Blanc de blancs – ett vin som sticker ut

Vitt vin på gröna druvor, då är det väl som det ska. Eller? Inte om man är i Champagne eller andra områden där man tillverkar bubbelviner. Då är blanc de blancs, som det heter på franska, betydligt ..

Läs mer
Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Kan man verkligen dricka champagne till knäckebröd? Ja, det menar i alla fall Knäckebrödsakademin. – Vår förhoppning är att kombinationen mellan knäckebröd och champagne kommer att anammas och bli e..

Läs mer