HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Lysande viner: småpartier 16 november

Systembolaget släpper flera spännande viner nu på fredag. Men det gäller att vara först på plats. Tillgången är begränsad och efterfrågan tycks vara större än någonsin. Den som är ute efter julklappar, gör bäst i att ställa sig i kö.

Capellanía Marques de Murrieta

Capellanía Marques de Murrieta 2013

Läcker doft med inslag av torkade aprikoser, gula äpplen, blommor och en liten vaniljsötma i komplex, mycket egen stil.

Smakrik, inslag av vanilj, tropiska frukter, koncentrerad karaktär, bra balans med citrustoner, liten julkryddig släng och lång eftersmak.

Oj så gott och värd varenda spänn! En klassiker från Rioja som visar att man är lika bra på att producera vitt vin. Till en smörstekt torskrygg och enkel grönsallad.

Art.nr: 96142 - Pris: 189.00 kr

Hermitage Blanc E. Guigal

Hermitage Blanc E. Guigal 2015


Aromatisk med inslag av päron, vanilj, lite nötig, ekig ton, blommor i koncentrerad, ursprungstypisk stil.

Bra balans i smak, kryddiga inslag, tropisk frukt, päron, mogen fruktighet men med ungdomliga toner, områdestypisk och lagringsbar i några år.

Intensivt vin med tydlig ursprungsprägel, smakrikt med kryddig ton och koncentrerad frukt. Perfekt till ugnsbakad marulk som serveras med en chutney på mango och citrus.

Art.nr: 90191 - Pris: 429.00 kr

Mulderbosch Single Vineyard Chenin Blanc Block A

Mulderbosch Single Vineyard Chenin Blanc Block A 2016


Fin balans med intensitet, påtagligt fruktig ton, mineral, frisk karaktär, citrus, vit persika, tropisk ton.

Smakintensivt vin med markerad fatton, noisette, aningen gräsig karaktär, mineral, sälta med lång eftersmak i markerat intensiv stil.

Läcker sydafrikan på nationaldruvan Chenin Blanc som idag når helt andra nivåer än tidigare, som detta vin. Servera till en saffransstinn fiskgryta med rotfrukter.

Art.nr: 96272 - Pris: 219 kr

Birichino Mourvedre Old Vines Contra Costa County

Birichino Mourvedre Old Vines Contra Costa County 2016

Fatig doft, inslag av vaniljsötma, mycket fruktig, röda bär, kryddig ton, muskotnöt, mörk kakao, bra balans med medellång eftersmak.

Smakrik med kryddiga, peppriga inslag, mjuk fatton, vaniljsötma, liten mineral karaktär, blommor, balanserad i spännande druvpräglad stil.

Druvtypiskt vin från soliga Kalifornien som hittat rätt med denna svårbemästrade druva. Servera till en gryta på majskyckling och asiatiska inslag med mjukare kryddning.

Art.nr: 95896 - Pris: 229.00 kr

Aalto Bodegas Aalto

Aalto Bodegas Aalto 2016

Ursprungstypisk i doften med intensiv fruktighet, blåbär, vanilj från fat, mocka, liten medelhavskryddig ton, blommor, koncentrerad och komplex.

Ung med smakintensitet, markerat fruktig ton, blåbär, julkryddor, mocka, fat och viss vaniljsötma, komplex med påtaglig koncentrerad karaktär och lång eftersmak. Lagringsbart.

Höjdarvin från en av de bästa bodegorna i Spanien som här visar vad Ribera del Duero handlar om. Servera till gryta på oxsvans som med halstrad anklever och slungad potatis.

Art.nr: 95261 - Pris: 389.00 kr


Du kanske även vill läsa dessa