HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Lysande viner: småpartier 16 november

Systembolaget släpper flera spännande viner nu på fredag. Men det gäller att vara först på plats. Tillgången är begränsad och efterfrågan tycks vara större än någonsin. Den som är ute efter julklappar, gör bäst i att ställa sig i kö.

Capellanía Marques de Murrieta
2013
Capellanía Marques de Murrieta
Läcker doft med inslag av torkade aprikoser, gula äpplen, blommor och en liten vaniljsötma i komplex, mycket egen stil.

Smakrik, inslag av vanilj, tropiska frukter, koncentrerad karaktär, bra balans med citrustoner, liten julkryddig släng och lång eftersmak.

Oj så gott och värd varenda spänn! En klassiker från Rioja som visar att man är lika bra på att producera vitt vin. Till en smörstekt torskrygg och enkel grönsallad.

750 ml - 14.00% -
189.00 kr

Hermitage Blanc E. Guigal
2015
Hermitage Blanc E. Guigal

Aromatisk med inslag av päron, vanilj, lite nötig, ekig ton, blommor i koncentrerad, ursprungstypisk stil.

Bra balans i smak, kryddiga inslag, tropisk frukt, päron, mogen fruktighet men med ungdomliga toner, områdestypisk och lagringsbar i några år.

Intensivt vin med tydlig ursprungsprägel, smakrikt med kryddig ton och koncentrerad frukt. Perfekt till ugnsbakad marulk som serveras med en chutney på mango och citrus.

750 ml - 13.50% -
429.00 kr

Mulderbosch Single Vineyard Chenin Blanc Block A
2016
Mulderbosch Single Vineyard Chenin Blanc Block A

Fin balans med intensitet, påtagligt fruktig ton, mineral, frisk karaktär, citrus, vit persika, tropisk ton.

Smakintensivt vin med markerad fatton, noisette, aningen gräsig karaktär, mineral, sälta med lång eftersmak i markerat intensiv stil.

Läcker sydafrikan på nationaldruvan Chenin Blanc som idag når helt andra nivåer än tidigare, som detta vin. Servera till en saffransstinn fiskgryta med rotfrukter.

750 ml - 13% -
219 kr

Birichino Mourvedre Old Vines Contra Costa County
2016
Birichino Mourvedre Old Vines Contra Costa County
Fatig doft, inslag av vaniljsötma, mycket fruktig, röda bär, kryddig ton, muskotnöt, mörk kakao, bra balans med medellång eftersmak.

Smakrik med kryddiga, peppriga inslag, mjuk fatton, vaniljsötma, liten mineral karaktär, blommor, balanserad i spännande druvpräglad stil.

Druvtypiskt vin från soliga Kalifornien som hittat rätt med denna svårbemästrade druva. Servera till en gryta på majskyckling och asiatiska inslag med mjukare kryddning.

750 ml - 13.50% -
229.00 kr

Aalto Bodegas Aalto
2016
Aalto Bodegas Aalto
Ursprungstypisk i doften med intensiv fruktighet, blåbär, vanilj från fat, mocka, liten medelhavskryddig ton, blommor, koncentrerad och komplex.

Ung med smakintensitet, markerat fruktig ton, blåbär, julkryddor, mocka, fat och viss vaniljsötma, komplex med påtaglig koncentrerad karaktär och lång eftersmak. Lagringsbart.

Höjdarvin från en av de bästa bodegorna i Spanien som här visar vad Ribera del Duero handlar om. Servera till gryta på oxsvans som med halstrad anklever och slungad potatis.

750 ml - 14.50% -
389.00 kr


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Tio bubbelfavoriter

Tio bubbelfavoriter

Allt bubbel är inte från Champagne. I själva verket är det mesta bubblet från andra länder än Frankrike. Vi hittar idag sprakande bra bubbel från många länder. En del förväntade, andra mycket överra..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Nyheter i juli

Anders Melldén tipsar: Nyheter i juli

Träffsäker Chablis, lättdrucket rött av pelavergadruvan från Piemonte och bubbel på burk. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under juli månad!  Mousserande viner: [product]164989|Läs..

Läs mer
Tio vinfavoriter i oktober

Tio vinfavoriter i oktober

Över 2 000 viner i hyllan och närmare 12 000 diton om vi räknar med monopolets beställningssortiment. Vinguiden provar så mycket det bara går och tipsar om återkommande favoriter blandat med nya, in..

Läs mer
Fem veritabla toppviner från Beställningssortimentet

Fem veritabla toppviner från Beställningssortimentet

Systembolaget skryter gärna om sitt sortiment. Men i själva verket finns det tusentals viner i sortimentet som aldrig omnämns annat än i prislistan. På Vinguiden provar vi gärna vinerna och tipsar o..

Läs mer
3 vintips till Påsk

3 vintips till Påsk

Påsk är den stora högtiden i många katolska länder. Julen är en snabb historia innan nyår, midsommar är en typisk svensk grej. Men Påsk – då är det allvar. Men är den god, glad eller just allv..

Läs mer
Bästa cava under 100 kronor

Bästa cava under 100 kronor

Högsäsongen för bubbelvin är här. Men det finns ju en ansenlig mängd viner att välja mellan. Vi tipsar om bästa cavan under 100 kronor. Här finns fynd att göra. Vill du veta vad cava är? – läs..

Läs mer