HEM

Aktuellt

Lysande viner: småpartier 16 november

Systembolaget släpper flera spännande viner nu på fredag. Men det gäller att vara först på plats. Tillgången är begränsad och efterfrågan tycks vara större än någonsin. Den som är ute efter julklappar, gör bäst i att ställa sig i kö.

Capellanía Marques de Murrieta
2013
Capellanía Marques de Murrieta
Läcker doft med inslag av torkade aprikoser, gula äpplen, blommor och en liten vaniljsötma i komplex, mycket egen stil.

Smakrik, inslag av vanilj, tropiska frukter, koncentrerad karaktär, bra balans med citrustoner, liten julkryddig släng och lång eftersmak.

Oj så gott och värd varenda spänn! En klassiker från Rioja som visar att man är lika bra på att producera vitt vin. Till en smörstekt torskrygg och enkel grönsallad.

750 ml - 14.00% -
189.00 kr

Hermitage Blanc E. Guigal
2015
Hermitage Blanc E. Guigal

Aromatisk med inslag av päron, vanilj, lite nötig, ekig ton, blommor i koncentrerad, ursprungstypisk stil.

Bra balans i smak, kryddiga inslag, tropisk frukt, päron, mogen fruktighet men med ungdomliga toner, områdestypisk och lagringsbar i några år.

Intensivt vin med tydlig ursprungsprägel, smakrikt med kryddig ton och koncentrerad frukt. Perfekt till ugnsbakad marulk som serveras med en chutney på mango och citrus.

750 ml - 13.50% -
429.00 kr

Mulderbosch Single Vineyard Chenin Blanc Block A
2016
Mulderbosch Single Vineyard Chenin Blanc Block A

Fin balans med intensitet, påtagligt fruktig ton, mineral, frisk karaktär, citrus, vit persika, tropisk ton.

Smakintensivt vin med markerad fatton, noisette, aningen gräsig karaktär, mineral, sälta med lång eftersmak i markerat intensiv stil.

Läcker sydafrikan på nationaldruvan Chenin Blanc som idag når helt andra nivåer än tidigare, som detta vin. Servera till en saffransstinn fiskgryta med rotfrukter.

750 ml - 13% -
219 kr

Birichino Mourvedre Old Vines Contra Costa County
2016
Birichino Mourvedre Old Vines Contra Costa County
Fatig doft, inslag av vaniljsötma, mycket fruktig, röda bär, kryddig ton, muskotnöt, mörk kakao, bra balans med medellång eftersmak.

Smakrik med kryddiga, peppriga inslag, mjuk fatton, vaniljsötma, liten mineral karaktär, blommor, balanserad i spännande druvpräglad stil.

Druvtypiskt vin från soliga Kalifornien som hittat rätt med denna svårbemästrade druva. Servera till en gryta på majskyckling och asiatiska inslag med mjukare kryddning.

750 ml - 13.50% -
229.00 kr

Aalto Bodegas Aalto
2016
Aalto Bodegas Aalto
Ursprungstypisk i doften med intensiv fruktighet, blåbär, vanilj från fat, mocka, liten medelhavskryddig ton, blommor, koncentrerad och komplex.

Ung med smakintensitet, markerat fruktig ton, blåbär, julkryddor, mocka, fat och viss vaniljsötma, komplex med påtaglig koncentrerad karaktär och lång eftersmak. Lagringsbart.

Höjdarvin från en av de bästa bodegorna i Spanien som här visar vad Ribera del Duero handlar om. Servera till gryta på oxsvans som med halstrad anklever och slungad potatis.

750 ml - 14.50% -
389.00 kr


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Ingen kommer undan Bordeaux

Ingen kommer undan Bordeaux

Världens bästa vindistrikt. Eller kanske världens mest överskattade? Meningarna går isär, inte minst bland kännare och box-konsumenter. Men idag är det nog få som vänder sig på tvären när viner från..

Läs mer
Stå inte tomhänt i sommar – vi guidar dig

Stå inte tomhänt i sommar – vi guidar dig

Under sommaren flyttar många ut till sina landställen, ofta långt bort från det egna Systembolaget. På olika orter kan sortimentet variera så därför är det en bra idé att beställa dina favoritviner ..

Läs mer
Här är tre fyndviner i ”fattiga januari”

Här är tre fyndviner i ”fattiga januari”

Januari är inte bara årets fattigaste månad. Det är också den månad vi är mest deprimerade. Och sista veckan före löning är den fattigaste veckan på hela året. Så varsågod – här är tre fyndvin..

Läs mer
Så matchar du orangevin med mat

Så matchar du orangevin med mat

Visst går det att dricka ett orangevin precis som det är. Men vi vågar faktiskt påstå att rätt mat eller tilltugg har förmågan att lyfta den redan spännande smaken till helt nya dimensioner. Här tip..

Läs mer
Matcha tre klassiska pastarätter med vin

Matcha tre klassiska pastarätter med vin

Hur ska man egentligen matcha pastarätter med vin? Att pasta och vin fungerar bra ihop är ingen hemlighet. Däremot kan det vara en utmaning att verkligen hitta en kombination som dina gäster sent ko..

Läs mer
Chips och vin – så hittar du den perfekta kombinatio..

Chips och vin – så hittar du den perfekta kombinatio..

Hur matchar man egentligen chips och vin? Vi svenskar älskar våra snacks, och när det vankas festligheter åker skålar med chips, nötter, ostbågar och salta pinnar gärna fram. Men vad dricker man til..

Läs mer