HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Tre goda drycker till Ostronets dag

Från Strömstad i norr till Falkenberg i söder. Handfiskade av erfarna dykare i näringsrika och friska vatten. Västkusten är inte bara vacker utan är också hem för havets guld – svenska ostron.

Fira ostronet hela månaden

Säsongen för de svenska ostronen närmar sig med stormsteg och lördagen den 3 september är för många startskottet. Då firas nämligen Ostronets dag.

Det råder delade meningar om ostronet som var lika självklar på stadshotellets meny som sill under början av 1900-talet. Många är de som fullkomligt älskar smaken av havets sälta medan andra är mer skeptiska.

Om du är en av dem som föredrar råa ostron gissar vi att att du gärna smaksätter med några droppar tabasco och citron. Är du inte jätteförtjust i smaken av hav och spännande umami går det lika bra att tillaga ostron i en varmrätt med en mängd av härliga kryddor. Varför inte prova en spännande ostronsoppa som serveras med ett svalt och stilla vitt vin?

Mousserande, stilla vitt eller malt?

En kittlande och mineraliskt Champagne med bubblor är för många det självklara valet när det kommer till ostron. Men valen är många, och spännande. Vad väljer just du?

Skepparps Grand Prix – prisvärd svensk lyx

Skepparps Grand Prix Solaris
2021
Skepparps Grand Prix Solaris
För dig som inte vill lägga mer än vad som faktiskt behövs rekommenderar vi svenska Skepparps Grand Prix som är gjord på Solarisdruvan. Ett friskt och fruktigt stilla vitt vin från bördiga Skåne som bjuder på bland annat gröna äpplen och krusbär.
500 ml - 11.5% -
149 kr

Det lite lyxigare alternativet

Pol Roger Brut Réserve
Pol Roger Brut Réserve
Denna champagne gifter sig riktigt bra till ostronets härliga umami. Med mycket frisk smak och med toner av gula äpplen samt nougat är kombinationen oslagbar till ostron och fest.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
489 kr

Stick ut på premiären och bjud på en ljus lager

Bayreuther Hell
Bayreuther Hell
För äventyraren eller för dig som inte föredrar vin kan vi varmt rekommendera denna tyska lager. Med kraftig smak av malt, honungstoner och apelsin är detta ett riktigt spännande alternativ.
500 ml - 4.9% -
20.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Sjung om studentens lyckliga dar!

Sjung om studentens lyckliga dar!

Nu dröjer det inte länge innan gatorna och torgen fylls av glädje, skratt och stolthet. Mitt i havet av sommarfina ungdomar med mössan på svaj trängs stolta föräldrar med varma glädjetårar längs kin..

Läs mer
Vårnyheten: ”En fulländad roséchampagne”

Vårnyheten: ”En fulländad roséchampagne”

Alldeles lagom till att vårkänslorna börjar sätta in kommer en rosa bubblande nyhet. Utmärkelserna haglar över Beaumont des Crayéres Grand Rosé trots det sansade priset. – Beaumont des Crayéres Gran..

Läs mer
Fira den speciella dagen med champagne!

Fira den speciella dagen med champagne!

Nu kommer dagen när vi förväntas öppna en flaska champagne. Fredag 16 oktober är internationella champagnedagen – och den bör förstås firas med klass. Här får du tips på några riktigt bra och ..

Läs mer
James Bond favoritchampagne – släpps i begräns..

James Bond favoritchampagne – släpps i begräns..

Nu kommer James Bonds favoritchampagne i ny begränsad specialupplaga. 900 flaskor Bollinger 2011 släpps i Sverige inför premiären av nya filmen ”No Time To Die”. – Kanske ska man vänta 10 år innan v..

Läs mer
Fem bästa Blanc de blancs

Fem bästa Blanc de blancs

Hört talas om begreppet Blanc de blancs? Det är ett vitt vin tillverkat på endast gröna druvor. Helt normalt i vanliga fall, när man gör stilla viner, men inte lika normalt när det kommer till bubbe..

Läs mer
Podd: Vi pratar champagne med Martin Gilck

Podd: Vi pratar champagne med Martin Gilck

Ett bord för två – Michael Anderquim gästas av mannen bakom Champagne Sweden.

Läs mer