HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Tre goda drycker till Ostronets dag

Från Strömstad i norr till Falkenberg i söder. Handfiskade av erfarna dykare i näringsrika och friska vatten. Västkusten är inte bara vacker utan är också hem för havets guld – svenska ostron.

Fira ostronet hela månaden

Säsongen för de svenska ostronen närmar sig med stormsteg och lördagen den 3 september är för många startskottet. Då firas nämligen Ostronets dag.

Det råder delade meningar om ostronet som var lika självklar på stadshotellets meny som sill under början av 1900-talet. Många är de som fullkomligt älskar smaken av havets sälta medan andra är mer skeptiska.

Om du är en av dem som föredrar råa ostron gissar vi att att du gärna smaksätter med några droppar tabasco och citron. Är du inte jätteförtjust i smaken av hav och spännande umami går det lika bra att tillaga ostron i en varmrätt med en mängd av härliga kryddor. Varför inte prova en spännande ostronsoppa som serveras med ett svalt och stilla vitt vin?

Mousserande, stilla vitt eller malt?

En kittlande och mineraliskt Champagne med bubblor är för många det självklara valet när det kommer till ostron. Men valen är många, och spännande. Vad väljer just du?

Skepparps Grand Prix – prisvärd svensk lyx

För dig som inte vill lägga mer än vad som faktiskt behövs rekommenderar vi svenska Skepparps Grand Prix som är gjord på Solarisdruvan. Ett friskt och fruktigt stilla vitt vin från bördiga Skåne som bjuder på bland annat gröna äpplen och krusbär.
500 ml - 11.5% -
149 kr

Det lite lyxigare alternativet

Denna champagne gifter sig riktigt bra till ostronets härliga umami. Med mycket frisk smak och med toner av gula äpplen samt nougat är kombinationen oslagbar till ostron och fest.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
489 kr

Stick ut på premiären och bjud på en ljus lager

För äventyraren eller för dig som inte föredrar vin kan vi varmt rekommendera denna tyska lager. Med kraftig smak av malt, honungstoner och apelsin är detta ett riktigt spännande alternativ.
500 ml - 4.9% -
20.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa