HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Tre goda drycker till Ostronets dag

Från Strömstad i norr till Falkenberg i söder. Handfiskade av erfarna dykare i näringsrika och friska vatten. Västkusten är inte bara vacker utan är också hem för havets guld – svenska ostron.

Fira ostronet hela månaden

Säsongen för de svenska ostronen närmar sig med stormsteg och lördagen den 3 september är för många startskottet. Då firas nämligen Ostronets dag.

Det råder delade meningar om ostronet som var lika självklar på stadshotellets meny som sill under början av 1900-talet. Många är de som fullkomligt älskar smaken av havets sälta medan andra är mer skeptiska.

Om du är en av dem som föredrar råa ostron gissar vi att att du gärna smaksätter med några droppar tabasco och citron. Är du inte jätteförtjust i smaken av hav och spännande umami går det lika bra att tillaga ostron i en varmrätt med en mängd av härliga kryddor. Varför inte prova en spännande ostronsoppa som serveras med ett svalt och stilla vitt vin?

Mousserande, stilla vitt eller malt?

En kittlande och mineraliskt Champagne med bubblor är för många det självklara valet när det kommer till ostron. Men valen är många, och spännande. Vad väljer just du?

Skepparps Grand Prix – prisvärd svensk lyx

Skepparps Grand Prix Solaris
2021
Skepparps Grand Prix Solaris
För dig som inte vill lägga mer än vad som faktiskt behövs rekommenderar vi svenska Skepparps Grand Prix som är gjord på Solarisdruvan. Ett friskt och fruktigt stilla vitt vin från bördiga Skåne som bjuder på bland annat gröna äpplen och krusbär.
500 ml - 11.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
155 kr

Det lite lyxigare alternativet

Pol Roger Brut Réserve
Pol Roger Brut Réserve
Denna champagne gifter sig riktigt bra till ostronets härliga umami. Med mycket frisk smak och med toner av gula äpplen samt nougat är kombinationen oslagbar till ostron och fest.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
539 kr

Stick ut på premiären och bjud på en ljus lager

Bayreuther Hell
Bayreuther Hell
För äventyraren eller för dig som inte föredrar vin kan vi varmt rekommendera denna tyska lager. Med kraftig smak av malt, honungstoner och apelsin är detta ett riktigt spännande alternativ.
500 ml - 4.9% -
20.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Drygt 50 år gammal champagne till salu

Drygt 50 år gammal champagne till salu

Nu har samlare eller extra motiverade vinsmakare chansen. Systembolagets dryckesauktion är igång och det finns riktigt spännande flaskor att välja på. Eller vad sägs om en 51-årig Dom Perignon? Syst..

Läs mer
Nya lyxiga champagner med fyrverkeribox

Nya lyxiga champagner med fyrverkeribox

Här är den nya lyxiga presentboxen från Moët & Chandon för vinterns högtider. Champagnen Moët & Chandon Impérial Brut Limited Edition passar perfekt för både fester och jul- och nyårsfiran..

Läs mer
10 mest prisvärda champagnerna på Systembolaget

10 mest prisvärda champagnerna på Systembolaget

Det finns över 800 champagner på Systembolaget. Många bra, andra mycket bra. Vi tipsar om de 10 bästa just nu. [product]6792|Fruktig, frisk ton med inslag av gröna äpplen, gyllenbär, rostade inslag,..

Läs mer
James Bond favoritchampagne – släpps i begräns..

James Bond favoritchampagne – släpps i begräns..

Nu kommer James Bonds favoritchampagne i ny begränsad specialupplaga. 900 flaskor Bollinger 2011 släpps i Sverige inför premiären av nya filmen ”No Time To Die”. – Kanske ska man vänta 10 år innan v..

Läs mer
Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Vi svenskar fullkomligt älskar det här med bubbel. Nu ser vi fram emot en säsong sprängfylld av prosecco, cava och allt annat härligt bubbel som alltid gör sommaren lite soligare! Här kommer en list..

Läs mer
Tio champagnefavoriter

Tio champagnefavoriter

Champagne heter bubblet från Champagne. Allt annat är mousserande, fast med olika namn. Alltså: Det finns champagne och så finns det övrigt bubbel. Det är också så många resonerar när det kommer til..

Läs mer