HEM

Aktuellt

Här är listan över de mest populära boxvinerna

Vilka är egentligen de mest populära boxvinerna – och vad är det som gör ett vin populärt? Är det smaken, förpackningen eller namnet? Det ena utesluter nog inte det andra, för de boxviner som listas nedan har verkligen något av allt. Förvänta dig en hel del Sydafrika, Italien, färgen röd och … badande rävar?

Hetaste boxvinerna just nu – även de lite nättare

Ernst Billgren, En räv i Toscana

Ernst Billgren En Räv i Toscana
2021
Ernst Billgren En Räv i Toscana
Konstnären Ernst Billgren och sommelierprofilen Maya Samuelsson är lika med …? En räv i Toscana. Det här är ett elegant italienskt kvalitetsvin där kändisdruvan sangiovese briljant kombineras med franska merlot och syrah, vilket resulterar i ett fruktigt och mångsidigt matvin med angenäm strävhet. Rödare än räven.
3000 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
297 kr

Il Capolavoro, Appassimento Rosso

Il Capolavoro Appassimento Rosso
2021
Il Capolavoro Appassimento Rosso
Ciao ciao Italia! Kryddigt rött i vacker skrud. Boxen speglar dess innehåll, så att säga. Il Capolavoros spännande blend av druvor trollar fram smaker av solmogna hallon och lagom söta körsbär. Fruktigt och välvårdat.
3000 ml - 14.5% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
219 kr

In the MOOD, for Shiraz Cinsault

In the MOOD for Shiraz Cinsault
2023
In the MOOD for Shiraz Cinsault
När du blir sugen på ett shiraz – missa inte denna box. Det här är ett top of the line-vin från Sydafrika med en oväntat blygsam prislapp. Mycket krydda och fat med smak av plommon, krispig nougat, mörka körsbär och välsmakande vaniljkaffe. Att kombinera shiraz med den omdebatterade druvan cinsault ger sannerligen ett gott resultat.
3000 ml - 14% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
207 kr

Drostdy-Hof, Chenin Blanc

Drostdy-Hof Chenin Blanc
2023
Drostdy-Hof Chenin Blanc
Efter tre röda kommer ett friskt och ivrigt vitt. En perfekt sommarbox med ungdomliga inslag av päron, krusbär, kiwi och grönaste lime. Smaken av Kapstadens ljumma vindar passar bäst som kyld, tillsammans med en lättsam sallad eller i glaset till aftonens skaldjursbuffé.
3000 ml - 12% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
230 kr

Grand Plateau, Merlot Cabernet Sauvignon

Grand Plateau Merlot Cabernet Sauvignon
2022
Grand Plateau Merlot Cabernet Sauvignon
Den bergigaste delen av Rose Valley ruvar på Bulgariens guld. Grand Plateau andas kvalitet och skriker av frukt samtidigt som den bjuder på en sällsamt lätt strävhet. Vinex Slavyantsi, som ligger bakom denna fantastiska vinbox, är faktiskt en av de främsta vinerierna i landet. Framåtsträvare som samtidigt är noga med att aldrig tumma på robust bulgarisk vintradition.
3000 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
207 kr

Zumbali, Red Reserve

Zumbali Red Reserve
Zumbali Red Reserve
Ett sydafrikanskt vin som hör hemma i det italienska köket? De noggrant utvalda druvorna shiraz och cabernet sauvignon vibrerar av körsbär, björnbär, plommon och len vanilj. Laga till en rykande färsk pasta eller grädda din favoritpizza och öppna kranen. Smakrikt och fylligt vin till ett riktigt bra pris.
3000 ml - 13% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
187 kr

KWV Rosé (1500 ml)

KWV Rosé
2023
KWV Rosé
Spännande nyhet från KWV! I sin lagom stora box ryms allt du kan förvänta dig från ett rosévin av högsta kvalitet. Fruktig och ungdomlig med smak av svensk sommar. Nätt box med nätt design.
1500 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
169 kr

El Gran Botánico, Alijares (1500 ml)

El Gran Botánico Alijares
2021
El Gran Botánico Alijares
Ett smakrikt och fruktigt spanskt boxvin som vill följa med till stranden. Om du tänker annorlunda så rekommenderar vi dig att istället tända grillen. El Gran Botánicos kraftfullt sträva tanniner passar nämligen otroligt bra till proteinrik mat. Ge lite extra kärlek åt grillspettet – El Gran Botánico sköter sig själv.
1500 ml - 14.5% -
149 kr

Boxvin – klimatsmart njutning

It’s a bag in a box. En klimatvänligare förpackning får du leta efter – utan resultat. Boxen har hela 90 procent mindre koldioxidavtryck än den klassiska glasflaskan. Nu stänger vi boxen, för att sedan öppna den igen?

Listan baseras på statistik från Vinguiden.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vinet avslöjar din personlighet

Vinet avslöjar din personlighet

Ditt val av vin avslöjar din personlighet. Vitvinsälskare är nattugglor som gillar katter. De som gillar rött är morgonpigga hundmänniskor. Är du mest förtjust i rött eller vitt vin? En ny undersökn..

Läs mer
Vinflaska såldes för 127.000 kr i Sverige

Vinflaska såldes för 127.000 kr i Sverige

En av de dyraste vinflaskor som sålts i Sverige gick nyligen på Bukowskis dryckesauktion. Det handlar om en enda flaska 2016 Romanée-Conti som klubbades för 127.000 kr. – Romanée-Conti är ett mycket..

Läs mer
Bästa 10 viner på Chardonnay

Bästa 10 viner på Chardonnay

Det finns nästan 800 viner på Chardonnay på Systembolaget. Hur navigera och hitta den rätta? För en fantastisk druva är den, även en av de mest odlade. Och då inte bara för att den är relativt lätto..

Läs mer
Mest sålda vita vinet

Mest sålda vita vinet

Om det var förutsägbart när det kommer till vår faiblesse för röda viner, är det mer överraskande vad vi föredrar för vita viner. En druva dominerar, men samtidigt kommer vinet på denna druva från o..

Läs mer
10 röda toppviner från Italien

10 röda toppviner från Italien

Italien är mer än amarone och prosecco. När det kommer till röda viner, är det inte ett dugg förvånande att landet intar tätpositionen på svenska marknaden. Det finns en enorm mångfald. Vinguiden ha..

Läs mer
Vitt vin och räkor – så här ska du tänka

Vitt vin och räkor – så här ska du tänka

Att vitt vin och räkor passar bra ihop är inte direkt någon nyhet. Men vet du varför? Här får du lära dig mer om detta och vi tipsar även om några riktigt goda viner som matchar extra bra till nästa..

Läs mer