HEM

Aktuellt

Här är listan över de mest populära boxvinerna

Vilka är egentligen de mest populära boxvinerna – och vad är det som gör ett vin populärt? Är det smaken, förpackningen eller namnet? Det ena utesluter nog inte det andra, för de boxviner som listas nedan har verkligen något av allt. Förvänta dig en hel del Sydafrika, Italien, färgen röd och … badande rävar?

Hetaste boxvinerna just nu – även de lite nättare

Ernst Billgren, En räv i Toscana

Ernst Billgren En Räv i Toscana
2021
Ernst Billgren En Räv i Toscana
Konstnären Ernst Billgren och sommelierprofilen Maya Samuelsson är lika med …? En räv i Toscana. Det här är ett elegant italienskt kvalitetsvin där kändisdruvan sangiovese briljant kombineras med franska merlot och syrah, vilket resulterar i ett fruktigt och mångsidigt matvin med angenäm strävhet. Rödare än räven.
3000 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
289 kr

Il Capolavoro, Appassimento Rosso

Il Capolavoro Appassimento Rosso
2021
Il Capolavoro Appassimento Rosso
Ciao ciao Italia! Kryddigt rött i vacker skrud. Boxen speglar dess innehåll, så att säga. Il Capolavoros spännande blend av druvor trollar fram smaker av solmogna hallon och lagom söta körsbär. Fruktigt och välvårdat.
3000 ml - 14.5% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
199 kr

In the MOOD, for Shiraz Cinsault

In the MOOD for Shiraz Cinsault
2022
In the MOOD for Shiraz Cinsault
När du blir sugen på ett shiraz – missa inte denna box. Det här är ett top of the line-vin från Sydafrika med en oväntat blygsam prislapp. Mycket krydda och fat med smak av plommon, krispig nougat, mörka körsbär och välsmakande vaniljkaffe. Att kombinera shiraz med den omdebatterade druvan cinsault ger sannerligen ett gott resultat.
3000 ml - 14% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
199 kr

Drostdy-Hof, Chenin Blanc

Drostdy-Hof Chenin Blanc
2022
Drostdy-Hof Chenin Blanc
Efter tre röda kommer ett friskt och ivrigt vitt. En perfekt sommarbox med ungdomliga inslag av päron, krusbär, kiwi och grönaste lime. Smaken av Kapstadens ljumma vindar passar bäst som kyld, tillsammans med en lättsam sallad eller i glaset till aftonens skaldjursbuffé.
3000 ml - 12% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
219 kr

Grand Plateau, Merlot Cabernet Sauvignon

Grand Plateau Merlot Cabernet Sauvignon
2022
Grand Plateau Merlot Cabernet Sauvignon
Den bergigaste delen av Rose Valley ruvar på Bulgariens guld. Grand Plateau andas kvalitet och skriker av frukt samtidigt som den bjuder på en sällsamt lätt strävhet. Vinex Slavyantsi, som ligger bakom denna fantastiska vinbox, är faktiskt en av de främsta vinerierna i landet. Framåtsträvare som samtidigt är noga med att aldrig tumma på robust bulgarisk vintradition.
3000 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
199 kr

Zumbali, Red Reserve

Zumbali Red Reserve
Zumbali Red Reserve
Ett sydafrikanskt vin som hör hemma i det italienska köket? De noggrant utvalda druvorna shiraz och cabernet sauvignon vibrerar av körsbär, björnbär, plommon och len vanilj. Laga till en rykande färsk pasta eller grädda din favoritpizza och öppna kranen. Smakrikt och fylligt vin till ett riktigt bra pris.
3000 ml - 14% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
179 kr

KWV Rosé (1500 ml)

KWV Rosé
2023
KWV Rosé
Spännande nyhet från KWV! I sin lagom stora box ryms allt du kan förvänta dig från ett rosévin av högsta kvalitet. Fruktig och ungdomlig med smak av svensk sommar. Nätt box med nätt design.
1500 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
159 kr

El Gran Botánico, Alijares (1500 ml)

El Gran Botánico Alijares
2021
El Gran Botánico Alijares
Ett smakrikt och fruktigt spanskt boxvin som vill följa med till stranden. Om du tänker annorlunda så rekommenderar vi dig att istället tända grillen. El Gran Botánicos kraftfullt sträva tanniner passar nämligen otroligt bra till proteinrik mat. Ge lite extra kärlek åt grillspettet – El Gran Botánico sköter sig själv.
1500 ml - 14.5% -
149 kr

Boxvin – klimatsmart njutning

It’s a bag in a box. En klimatvänligare förpackning får du leta efter – utan resultat. Boxen har hela 90 procent mindre koldioxidavtryck än den klassiska glasflaskan. Nu stänger vi boxen, för att sedan öppna den igen?

Listan baseras på statistik från Vinguiden.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Systembolagets nyheter i Fasta sortimentet

Systembolagets nyheter i Fasta sortimentet

Fasta sortimentet på Systembolaget begåvas nu med 38 nya vinsorter. Det handlar om 22 rödviner, 11 vita, 4 mousserande och ett dessertvin. Bland nyheterna finns det ekologiska barberavinet Ricossa V..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: vinnyheter i mars

Anders Melldén tipsar: vinnyheter i mars

Mars är här och så även ett gäng vinnyheter på Systembolaget. Under årets första riktiga vårmånad bjuds det på fyndbubblor under hundringen, tysk perfektion & maffigt presentvin. Håll till godo ..

Läs mer
Här är årtiondets bästa vin

Här är årtiondets bästa vin

En rubinröd chilenare med lång eftersmak – där har du det senaste decenniets bästa vin. Åtminstone enligt den kände vinkritikern James Suckling och hans kolleger som smakat sig igenom 100 000 ..

Läs mer
Malbec – en druva med franska rötter

Malbec – en druva med franska rötter

Stämningen är på topp och glödbädden har precis nått den där brandgula färgen du väntat på. När det marinerade köttet läggs på gallret och dofter som inte går att sätta ord på fångar dig inser du at..

Läs mer
Nu kan du dricka kvalitetsvin med bättre miljösamvet..

Nu kan du dricka kvalitetsvin med bättre miljösamvet..

Systembolagets vill ha fler förpackningar som är bättre för klimatet. – Vi vill visa att ”kvalitetsvin” fungerar lika bra i PET som i glasbutelj, förklarar Systembolaget. Se nyheterna som får oss at..

Läs mer
För lite vin kan göra dig deprimerad

För lite vin kan göra dig deprimerad

Stressad av första arbetsveckan efter semestern – eller över tanken att börja jobba på måndag? Ett glas rött vin kan faktiskt hjälpa mot stress. En ny forskningsstudie visar att ett ämne i röt..

Läs mer