HEM

Aktuellt

Här är listan över de mest populära boxvinerna

Vilka är egentligen de mest populära boxvinerna – och vad är det som gör ett vin populärt? Är det smaken, förpackningen eller namnet? Det ena utesluter nog inte det andra, för de boxviner som listas nedan har verkligen något av allt. Förvänta dig en hel del Sydafrika, Italien, färgen röd och … badande rävar?

Hetaste boxvinerna just nu – även de lite nättare

Ernst Billgren, En räv i Toscana

Ernst Billgren En Räv i Toscana
2021
Ernst Billgren En Räv i Toscana
Konstnären Ernst Billgren och sommelierprofilen Maya Samuelsson är lika med …? En räv i Toscana. Det här är ett elegant italienskt kvalitetsvin där kändisdruvan sangiovese briljant kombineras med franska merlot och syrah, vilket resulterar i ett fruktigt och mångsidigt matvin med angenäm strävhet. Rödare än räven.
3000 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
297 kr

Il Capolavoro, Appassimento Rosso

Il Capolavoro Appassimento Rosso
2021
Il Capolavoro Appassimento Rosso
Ciao ciao Italia! Kryddigt rött i vacker skrud. Boxen speglar dess innehåll, så att säga. Il Capolavoros spännande blend av druvor trollar fram smaker av solmogna hallon och lagom söta körsbär. Fruktigt och välvårdat.
3000 ml - 14.5% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
207 kr

In the MOOD, for Shiraz Cinsault

In the MOOD for Shiraz Cinsault
2022
In the MOOD for Shiraz Cinsault
När du blir sugen på ett shiraz – missa inte denna box. Det här är ett top of the line-vin från Sydafrika med en oväntat blygsam prislapp. Mycket krydda och fat med smak av plommon, krispig nougat, mörka körsbär och välsmakande vaniljkaffe. Att kombinera shiraz med den omdebatterade druvan cinsault ger sannerligen ett gott resultat.
3000 ml - 14% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
207 kr

Drostdy-Hof, Chenin Blanc

Drostdy-Hof Chenin Blanc
2023
Drostdy-Hof Chenin Blanc
Efter tre röda kommer ett friskt och ivrigt vitt. En perfekt sommarbox med ungdomliga inslag av päron, krusbär, kiwi och grönaste lime. Smaken av Kapstadens ljumma vindar passar bäst som kyld, tillsammans med en lättsam sallad eller i glaset till aftonens skaldjursbuffé.
3000 ml - 12% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
227 kr

Grand Plateau, Merlot Cabernet Sauvignon

Grand Plateau Merlot Cabernet Sauvignon
2022
Grand Plateau Merlot Cabernet Sauvignon
Den bergigaste delen av Rose Valley ruvar på Bulgariens guld. Grand Plateau andas kvalitet och skriker av frukt samtidigt som den bjuder på en sällsamt lätt strävhet. Vinex Slavyantsi, som ligger bakom denna fantastiska vinbox, är faktiskt en av de främsta vinerierna i landet. Framåtsträvare som samtidigt är noga med att aldrig tumma på robust bulgarisk vintradition.
3000 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
207 kr

Zumbali, Red Reserve

Zumbali Red Reserve
Zumbali Red Reserve
Ett sydafrikanskt vin som hör hemma i det italienska köket? De noggrant utvalda druvorna shiraz och cabernet sauvignon vibrerar av körsbär, björnbär, plommon och len vanilj. Laga till en rykande färsk pasta eller grädda din favoritpizza och öppna kranen. Smakrikt och fylligt vin till ett riktigt bra pris.
3000 ml - 14% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
187 kr

KWV Rosé (1500 ml)

KWV Rosé
2023
KWV Rosé
Spännande nyhet från KWV! I sin lagom stora box ryms allt du kan förvänta dig från ett rosévin av högsta kvalitet. Fruktig och ungdomlig med smak av svensk sommar. Nätt box med nätt design.
1500 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
163 kr

El Gran Botánico, Alijares (1500 ml)

El Gran Botánico Alijares
2021
El Gran Botánico Alijares
Ett smakrikt och fruktigt spanskt boxvin som vill följa med till stranden. Om du tänker annorlunda så rekommenderar vi dig att istället tända grillen. El Gran Botánicos kraftfullt sträva tanniner passar nämligen otroligt bra till proteinrik mat. Ge lite extra kärlek åt grillspettet – El Gran Botánico sköter sig själv.
1500 ml - 14.5% -
153 kr

Boxvin – klimatsmart njutning

It’s a bag in a box. En klimatvänligare förpackning får du leta efter – utan resultat. Boxen har hela 90 procent mindre koldioxidavtryck än den klassiska glasflaskan. Nu stänger vi boxen, för att sedan öppna den igen?

Listan baseras på statistik från Vinguiden.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vilket vin väljer du på Världspastadagen?

Vilket vin väljer du på Världspastadagen?

Världspastadagen firas den 25 oktober varje år och är ett perfekt tillfälle att lägga lite extra energi på vinvalet. Vi hjälper dig hitta rätt kombination och ger dig tipsen du behöver för att lycka..

Läs mer
Hummerpremiär: Drycken som passar till havets svarta..

Hummerpremiär: Drycken som passar till havets svarta..

Nu är det dags att fånga havets svarta guld, hummern. Den 21 oktober började en hummerfest som märks längs hela västkusten – och på restauranger landet runt. Första måndagen efter 21 september..

Läs mer
De 10 mest populära röda vinerna 2023

De 10 mest populära röda vinerna 2023

Varje vecka tipsar vi om spännande viner från hela världen, och vissa fångar er läsares intresse mer än andra. Här hittar du den exklusiva listan över 2023 års mest populära röda viner! 1. La Vecchi..

Läs mer
3 goda Zinfandelvin värda att prova

3 goda Zinfandelvin värda att prova

Låt oss berätta lite mer om den mångsidiga druvan Zinfandel som ger allt ifrån smakrika och alkoholstarka rödviner till svala och lätta rosé. Vi passar även på att ge våra tre bästa tips på Zinfande..

Läs mer
Våra 5 hetaste tips på budgetviner

Våra 5 hetaste tips på budgetviner

En semester är bra på många sätt. Däremot ger sällan plånboken ifrån sig några högre hejarop. Så när det (äntligen) är dags att återvända till vardag och arbete är det skönt att veta vilka budgetvin..

Läs mer
Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Här listar vi de bästa dryckerna till julbordet. Decembermörkret har smugit sig in i varenda liten vrå och julen står för dörren. Planerar du för ett traditionellt julbord på julafton? Låt oss hjälp..

Läs mer