HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fem bästa vinbutiker i Barcelona

Få storstäder är så förknippade med vin som Barcelona. Bara ett stenkast därifrån hittar vi dessutom en rad spännande vindistrikt som Montsant, Priorat och Penedes. Men om man vill stanna i stan och kolla in vinbeståndet? Här är de fem bästa vinbutikerna.

Vila Viniteca

En referens i både Barcelona och Spanien med hur mycket vin som helst. Det som inte finns här i spansk vinväg, finns inte (eller ”gäller” inte). Har dessutom en riktigt bra webbshop. Åk ner till kvarteren i Born och stanna kvar i området där Vila Viniteca vägg i vägg med butiken erbjuder provningar och dessutom har en av stans bästa butiker för skinka.

Vila Viniteca, Agullers 7
www.vilaviniteca.es

Bodega Maestrazgo – Wine Shop, Wine Tastings & Wine Bar in Barcelona

Personligt ställe, trångt, lite prångigt, men fortsätt en bit in i butiken där det finns plats för mer vin och framför allt att ta sig några tapas och provsmaka viner. Sedan kan man bestämma sig. Detta är en av de äldsta vinbutikerna i Barcelona som har ett mycket utarbetat kontaktnät med vinproducenter i regionen. Det märks.

90, Carrer de Sant Pere Més Baix

www.bodegamaestrazgo.com

Monvínic

Allt du skulle vilja veta om vin i ett riktigt härligt skrytbygge där det erbjuds provningar, restaurang och Master Classes. Det finns en närmast löjligt imponerande källare där vinerna är staplade på varandra i fina ställ, flera meter upp i taket. Erbjuder dessutom tapas av högsta klass. Är man med i deras vinklubb har man tillgång till ett mycket välsorterat vinbibliotek.

Carrer de la Diputació, 249
www.monvinic.com

El Corte Inglés/Club de Vino Gourmet

Det är lätt att man glömmer den jättelika byggnaden i centrala Barcelona när det kommer till vin. Men kliv in i ett nationellt nytänk, där det finns viner från hela Spanien, bra viner, överraskande ursprung och av hög kvalitet – gäller för övrigt de flesta El Corte Inglés-varuhusen i Spanien. Mycket välsorterat.

Plaça de Catalunya, 14

www.elcorteingles.es

La Vinya del Senyor

En tapasbar i Barcelonas coola kvarter, Born, där man också kan köpa sitt vin. Miljön är bästa tänkbara, ett torg mot en kyrka, bilfritt, och sagolika tapas serverade på dockskåpsporslin. Kunskapen bland personalen är mycket hög, vinerna mer personliga och urvalet är riktigt bra. Ett ställe man återkommer till, igen och igen.

Plaza Sta Maria, 5

(har ingen webbsida)


Johan Franco Cereceda

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Exklusiv dörröppnare på klassisk mark

Exklusiv dörröppnare på klassisk mark

Det är inte fel att säga att det är Spaniens i särklass viktigaste vinbyggnad. Hur många spaltkilometer den fått i press går inte att räkna och än idag betraktas den som avantgardistisk. Snacka om e..

Läs mer
Vit succé i rödvinsland

Vit succé i rödvinsland

Rött, rött, rött i Rioja. Eller? Nej, så enkelt har det aldrig varit. Idag har det vita vinet blivit kanske mer populärt än någonsin. Och som grädde på moset uppenbarar sig en fullpoängare efter att..

Läs mer
Riojas storhet odiskutabel

Riojas storhet odiskutabel

Rioja var under något decennium en storfavorit i Sverige. Sedan dog intresset. Under åren efter blev namnet snarare ett skällsord – bland vinsnobbarna. Men nu har distriktet kommit tillbaka. Och det..

Läs mer
Spanska toppviner i skymundan

Spanska toppviner i skymundan

Monopolets starkaste sida är inte att ha länders mest spännande viner på hyllan. Istället tuggar man på med det generiska, uppenbart kommersiella. Det blir inte minst påtagligt när det kommer till v..

Läs mer
Podd: Knastertorrt och nötigt från Jerez

Podd: Knastertorrt och nötigt från Jerez

Sherry brukar vi säga, men tänk hellre vin från Jerez. Det torra är förträffligt till mat.

Läs mer
Mytomspunnet vin ger Jerez kultstatus

Mytomspunnet vin ger Jerez kultstatus

Det finns mycket märkliga viner världen över… och så finns det Palo Cortado. Ett starkvin, alltså en sherry, sprunget ur staden Jerez och något så ovanligt som ett vin som tillverkar sig självt. Näs..

Läs mer