HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinstudio”

Systembolaget planerar att öppna en Vinstudio i Stockholm. Succén med Ölstudion i Göteborg har gett mersmak.

– Om du tittar på hur Ölstudion ser ut, jämfört med en ”vanlig” butik med stort ölsortiment, får du kanske en någotsånär bra bild av hur vi tänker oss att vinbutiken ska fungera, säger Ulf Sjödin, sortimentschef hos Systembolaget.

Uppmärksamheten var stor när Systembolaget lanserade Ölstudion i Göteborg i november förra året. Det blev viss debatt för att Systembolaget skulle sälja kyld öl i butiken, men i verkligheten handlade det om alkoholfri öl.

Responsen från kunderna har varit mycket positiv, trots att coronapandemin gjort att besökandet har varit begränsat. Ölstudion har gett ett annat köpmönster, där kunderna i större utsträckning köper dyrare öl i mindre volym.

Nu står det klart att Systembolaget planerar att öppna motsvarande butik för vin, något Beernews var först att rapportera om. Den här gången ska butiken ligga i Stockholm och planerna är att öppna den nästa år. Men än så länge är inte alla detaljer helt spikade, Systembolaget letar fortfarande efter lämplig lokal och konceptet är ännu inte färdigutvecklat.

– Det hela befinner sig på ett mycket tidigt stadium, säger Ulf Sjödin.

Någon provsmakning av alkoholhaltigt vin blir förmodligen inte aktuell, utan kunderna får troligtvis nöja sig med alkoholfritt precis som i Göteborg.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Spännande viner i beställningssortimentet

Spännande viner i beställningssortimentet

Vinguiden slår denna vecka åter ett slag för vinerna i Systembolagets beställningssortiment. Det finns många, men vi har vaskat fram guldkornen: fem vita, fem röda, alla riktigt prisvärda. Och mycke..

Läs mer
Så håller Systembolaget öppet i juldagarna

Så håller Systembolaget öppet i juldagarna

Om du vill dricka alkohol vid julbordet bör du planera julen lite extra. Här ger vi dig snabbt koll på Systembolagets öppettider. På fredag den 20 december är det öppet på Systemet till ”minst..

Läs mer
Vad händer med gårdsförsäljningen?

Vad händer med gårdsförsäljningen?

Den 9:e december kom den tredje utredningen i frågan om gårdsförsäljning och denna gång verkar det bli av. Men det höjs flera röster både för och emot förslaget. Nedan kan du läsa en sammanfattning ..

Läs mer
Nyheter från Systembolaget under april

Nyheter från Systembolaget under april

Vårvindarna blåser friskt och påskölen har redan lanserats. Det är med andra ord hög tid att spana in Systembolagets lanseringar under april månad. I april kommer totalt 75 nya viner att ta plats i ..

Läs mer
Systembolaget: Fler kunder köper mer än normalt

Systembolaget: Fler kunder köper mer än normalt

Systembolaget märker nu ett ändrat köpbeteende hos svenskarna under coronakrisen. Antalet kunder i butikerna ökade förra veckan – och vi handlade mer varje gång. – Generellt så är det öl och vin som..

Läs mer
Därför stoppas vin i handväskor

Därför stoppas vin i handväskor

Man får inte paketera vin hur som helst. Därför stoppas lådviner som säljs i väsk- eller stugform på Systembolaget. – Det skapar osaklig uppmärksamhet kring alkohol, menar Patent- och marknadsöverdo..

Läs mer