HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinstudio”

Systembolaget planerar att öppna en Vinstudio i Stockholm. Succén med Ölstudion i Göteborg har gett mersmak.

– Om du tittar på hur Ölstudion ser ut, jämfört med en ”vanlig” butik med stort ölsortiment, får du kanske en någotsånär bra bild av hur vi tänker oss att vinbutiken ska fungera, säger Ulf Sjödin, sortimentschef hos Systembolaget.

Uppmärksamheten var stor när Systembolaget lanserade Ölstudion i Göteborg i november förra året. Det blev viss debatt för att Systembolaget skulle sälja kyld öl i butiken, men i verkligheten handlade det om alkoholfri öl.

Responsen från kunderna har varit mycket positiv, trots att coronapandemin gjort att besökandet har varit begränsat. Ölstudion har gett ett annat köpmönster, där kunderna i större utsträckning köper dyrare öl i mindre volym.

Nu står det klart att Systembolaget planerar att öppna motsvarande butik för vin, något Beernews var först att rapportera om. Den här gången ska butiken ligga i Stockholm och planerna är att öppna den nästa år. Men än så länge är inte alla detaljer helt spikade, Systembolaget letar fortfarande efter lämplig lokal och konceptet är ännu inte färdigutvecklat.

– Det hela befinner sig på ett mycket tidigt stadium, säger Ulf Sjödin.

Någon provsmakning av alkoholhaltigt vin blir förmodligen inte aktuell, utan kunderna får troligtvis nöja sig med alkoholfritt precis som i Göteborg.


Du kanske även vill läsa dessa