HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinstudio”

Systembolaget planerar att öppna en Vinstudio i Stockholm. Succén med Ölstudion i Göteborg har gett mersmak.

– Om du tittar på hur Ölstudion ser ut, jämfört med en ”vanlig” butik med stort ölsortiment, får du kanske en någotsånär bra bild av hur vi tänker oss att vinbutiken ska fungera, säger Ulf Sjödin, sortimentschef hos Systembolaget.

Uppmärksamheten var stor när Systembolaget lanserade Ölstudion i Göteborg i november förra året. Det blev viss debatt för att Systembolaget skulle sälja kyld öl i butiken, men i verkligheten handlade det om alkoholfri öl.

Responsen från kunderna har varit mycket positiv, trots att coronapandemin gjort att besökandet har varit begränsat. Ölstudion har gett ett annat köpmönster, där kunderna i större utsträckning köper dyrare öl i mindre volym.

Nu står det klart att Systembolaget planerar att öppna motsvarande butik för vin, något Beernews var först att rapportera om. Den här gången ska butiken ligga i Stockholm och planerna är att öppna den nästa år. Men än så länge är inte alla detaljer helt spikade, Systembolaget letar fortfarande efter lämplig lokal och konceptet är ännu inte färdigutvecklat.

– Det hela befinner sig på ett mycket tidigt stadium, säger Ulf Sjödin.

Någon provsmakning av alkoholhaltigt vin blir förmodligen inte aktuell, utan kunderna får troligtvis nöja sig med alkoholfritt precis som i Göteborg.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Systembolaget: ”Rosé, öl och bubbel slutsålda”

Systembolaget: ”Rosé, öl och bubbel slutsålda”

Systembolaget har sålt slut – vissa hyllor är tomma på vin och öl. Leverantörerna hinner inte med – främst är det rosévin, mousserande och öl som saknas i butikerna. – Det är säsongsbetonat. Vi har ..

Läs mer
Systembolagets öppettider under julen

Systembolagets öppettider under julen

Nu gäller att planera tiden rätt. Julbak, julbord, skinkan som ska griljeras. Och så ska det inhandlas dryck på det statliga monopolet. När systembutikerna nu har öppet… Visst är det bråda dagar inf..

Läs mer
Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småsk..

Läs mer
Därför vill Systembolaget sänka priset på starköl

Därför vill Systembolaget sänka priset på starköl

Systembolaget vill sänka priset på öl nästa år. Målet att släppa ut två öl på burk i det fasta sortimentet med ett pris på max 6,90 kronor. – Vi kommer att sätta ett pris som är något lägre än..

Läs mer
Så höjs skatten på öl, vin och sprit

Så höjs skatten på öl, vin och sprit

Skatten på alkohol kommer att höjas – för att betala ett förstärkt svenskt försvar. Regeringen ska presentera förslag på höjningar som börjar gälla från 2023. Det är första gången sedan 2017 skatter..

Läs mer
Vad händer med gårdsförsäljningen?

Vad händer med gårdsförsäljningen?

Den 9:e december kom den tredje utredningen i frågan om gårdsförsäljning och denna gång verkar det bli av. Men det höjs flera röster både för och emot förslaget. Nedan kan du läsa en sammanfattning ..

Läs mer