HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Leif GW: Jag har gärna kvar Systembolaget

Enligt en utredning som presenterades i våras ska Systembolaget läggas ner – och vin säljas överallt till högre pris. Trots att Systemet har högre förtroende än polisen hos svenska folket.
– För mig får de gärna ha kvar det som det är, de har ett fantastiskt sortiment, säger polisprofessor Leif GW Persson.

Debatten om Systembolagets vara eller icke-vara har varit intensiv under våren, efter att en utredning föreslagit att monopolet ska skrotas. Enligt förslaget ska vin säljas överallt, men med högre skatt för att sänka konsumtionen.

Vinguiden testade förslaget på en av Sveriges mest aktuella vinpersonligheter: Leif GW Persson som släppt tre egna viner. Han är inte förvånad över att Systembolaget har högre förtroende än polisen.
– Det kan jag tro att de har, de har ett väldigt bra utbud och hög tillgänglighet på varor.

Leif GW Persson som senaste året själv har gjort stor försäljningssuccé är tveksam till att skrota Systembolagets monopol.
– För mig går de gärna ha kvar det gamla Systemet, som det är i dag, säger han till Vinguiden.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

PSI – nu släpps vinguruns senaste vin

PSI – nu släpps vinguruns senaste vin

Kultvinet PSI kommer med en ny årgång i Systembolagets tillfälliga släpp. Vingurun Peter Sisseck ligger bakom PSI som är döpt efter den 23:e bokstaven i grekiska alfabetet. Dansken Peter Sisseck är..

Läs mer
Leif GW: Helt galet med bögstämpel på rosévin

Leif GW: Helt galet med bögstämpel på rosévin

Nu berättar Leif GW Persson i en exklusiv intervju för Vinguiden.com om sin vinsuccé och arbetet med att ta fram det senaste vinet: GW:s Rosa. Kriminologen valde ut sitt rosévin först efter noggrann..

Läs mer
Nyheter från Systembolaget under april

Nyheter från Systembolaget under april

Vårvindarna blåser friskt och påskölen har redan lanserats. Det är med andra ord hög tid att spana in Systembolagets lanseringar under april månad. I april kommer totalt 75 nya viner att ta plats i ..

Läs mer
Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinst..

Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinst..

Systembolaget planerar att öppna en Vinstudio i Stockholm. Succén med Ölstudion i Göteborg har gett mersmak. – Om du tittar på hur Ölstudion ser ut, jämfört med en ”vanlig” butik med stort ölsortime..

Läs mer
Så höjs skatten på öl, vin och sprit

Så höjs skatten på öl, vin och sprit

Skatten på alkohol kommer att höjas – för att betala ett förstärkt svenskt försvar. Regeringen ska presentera förslag på höjningar som börjar gälla från 2023. Det är första gången sedan 2017 skatter..

Läs mer
Därför stoppas vin i handväskor

Därför stoppas vin i handväskor

Man får inte paketera vin hur som helst. Därför stoppas lådviner som säljs i väsk- eller stugform på Systembolaget. – Det skapar osaklig uppmärksamhet kring alkohol, menar Patent- och marknadsöverdo..

Läs mer