HEM

Aktuellt

Cocktailguiden – din destination för cocktails & drinkar

Nu lanseras nya Cocktailguiden där trendspaningar, videoguider och mycket mer samlas tillsammans med spännande drinkrecept. 

Inspirerande recept och tips

– Vi är stolta och glada över att äntligen kunna lansera en sajt där hemmabartenders kan få tips och inspiration för att blanda riktigt bra drinkar och cocktails, säger Monica Åhlund, CEO på Vinguiden.

Sajten har fått en förbättrad sökfunktion, ett mer användarvänligt gränssnitt och ett helt nytt utseende. Cocktailguiden kommer inte endast finnas på cocktailguiden.com utan även på de stora sociala plattformarna såsom Instagram, Tiktok, Facebook och Youtube.

– Vi vill att våra besökare snabbt och enkelt ska kunna ta del av information och spännande nyheter från Cocktailguiden, även på de sociala plattformarna. Vi kommer att arbeta mycket mer med rörligt material än tidigare, något som konsumenten vant sig vid och som ger en helt ny dimension till information och inspiration, säger Monica Åhlund.

Den självklara platsen för hemmabartendern

Målet är att Cocktailguiden ska vara den självklara platsen för alla hemmabartenders, för såväl nybörjare som mer erfarna. Besökare kommer att få ta del av ett brett utbud av intervjuer, artiklar, tips, drinkrecept, trendspaningar, krogtips och guider.

– Vi tror att Cocktailguiden blir en lika stor succé som Vinguiden, dit tusentals vinälskare vänder sig varje vecka för att ta del av det senaste inom vinvärlden, säger Monica Åhlund.

Redan idag finns flera intressanta artiklar och över 1 800 drinkrecept på cocktailguiden.com.

Välkommen! 

FAKTA

Om Cocktailguiden:

Cocktailguiden är en del av Vinguiden, Sveriges största kommersiella e-handelsplats för vin, som även driver Vin & Matguiden. Cocktailguidens primära syfte är att ge grundläggande insikt i hur man blandar riktigt bra och goda drinkar och cocktails så att hemmabartenders kan förkovra sig ytterligare för att utveckla sin inneboende bartender. Cocktailguiden ger besökarna dryckeskunskap genom bland annat recept, artiklar, reportage, tips och dryckesfakta.
Läs mer

Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

4 champagnedrinkar som svalkar i värmen

4 champagnedrinkar som svalkar i värmen

Högtryck och värme är på väg att skölja över Sverige. Då kanske du vill förbereda dig på svalkande drinkar? Här ger vi recepten på såväl klassiker som mindre kända bubbeldrinkar. Alla har en sak gem..

Läs mer
6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

Intresset har exploderat och öl är populärare än någonsin. Öl kan också ta dina drinkar till en ny nivå. Här är sex härligt fräscha öldrinkar du borde testa. Öltrenden tar aldrig slut — den har slag..

Läs mer
3 blodiga drinkar till Halloween

3 blodiga drinkar till Halloween

Halloween står för dörren – och det är läge att planera festen med skräckinjagande drinkar. Vinguiden har drinktipsen som gör ditt halloween-party till en succé. Vad sägs om en riktigt läskig ..

Läs mer
5 likördrinkar som överraskar – att blanda till helg..

5 likördrinkar som överraskar – att blanda till helg..

Känner du igen likördrinkarna Rosa Pantern och White Russian? Nu är det dags att testa något nytt. Vi ger dig fem recept på överraskande goda likördrinkar du kanske aldrig har hört talas om – men al..

Läs mer
Hurra – därför blir vin billigare i flera år

Hurra – därför blir vin billigare i flera år

Skål och grattis, vinälskare! Priserna på vin väntas framöver falla till de lägsta nivåerna på fem år – främst tack vare ett överskott på druvor från Kalifornien. Det är några lyckliga omständighete..

Läs mer
Veckans drink: Watermelon Daiquiri

Veckans drink: Watermelon Daiquiri

Ta lite valfri frukt, krossad is och rom. Mer behövs egentligen inte för att skapa en av de godaste drinkarna som finns. Här ger vi dig historien om daiquiri, som faktiskt blev till av en slump på K..

Läs mer