HEM

Aktuellt

Cocktailguiden – din destination för cocktails & drinkar

Nu lanseras nya Cocktailguiden där trendspaningar, videoguider och mycket mer samlas tillsammans med spännande drinkrecept. 

Inspirerande recept och tips

– Vi är stolta och glada över att äntligen kunna lansera en sajt där hemmabartenders kan få tips och inspiration för att blanda riktigt bra drinkar och cocktails, säger Monica Åhlund, CEO på Vinguiden.

Sajten har fått en förbättrad sökfunktion, ett mer användarvänligt gränssnitt och ett helt nytt utseende. Cocktailguiden kommer inte endast finnas på cocktailguiden.com utan även på de stora sociala plattformarna såsom Instagram, Tiktok, Facebook och Youtube.

– Vi vill att våra besökare snabbt och enkelt ska kunna ta del av information och spännande nyheter från Cocktailguiden, även på de sociala plattformarna. Vi kommer att arbeta mycket mer med rörligt material än tidigare, något som konsumenten vant sig vid och som ger en helt ny dimension till information och inspiration, säger Monica Åhlund.

Den självklara platsen för hemmabartendern

Målet är att Cocktailguiden ska vara den självklara platsen för alla hemmabartenders, för såväl nybörjare som mer erfarna. Besökare kommer att få ta del av ett brett utbud av intervjuer, artiklar, tips, drinkrecept, trendspaningar, krogtips och guider.

– Vi tror att Cocktailguiden blir en lika stor succé som Vinguiden, dit tusentals vinälskare vänder sig varje vecka för att ta del av det senaste inom vinvärlden, säger Monica Åhlund.

Redan idag finns flera intressanta artiklar och över 1 800 drinkrecept på cocktailguiden.com.

Välkommen! 

FAKTA

Om Cocktailguiden:

Cocktailguiden är en del av Vinguiden, Sveriges största kommersiella e-handelsplats för vin, som även driver Vin & Matguiden. Cocktailguidens primära syfte är att ge grundläggande insikt i hur man blandar riktigt bra och goda drinkar och cocktails så att hemmabartenders kan förkovra sig ytterligare för att utveckla sin inneboende bartender. Cocktailguiden ger besökarna dryckeskunskap genom bland annat recept, artiklar, reportage, tips och dryckesfakta.
Läs mer

Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vinnardrinken med röda myror

Vinnardrinken med röda myror

Nu avslöjar vinnaren i Hernö Gin Cocktail Awards 2019 receptet God’s Country, den uppmärksammade drinken med röda myror. Raphael Redant från Stich Bar i Sydney, Australien, tog hem priset tidigare i..

Läs mer
Drinkar på lingon och blåbär – recepten som gör succ..

Drinkar på lingon och blåbär – recepten som gör succ..

Efter den blöta sommaren är skogarna fulla med lingon och blåbär. Men vad ska du göra med frukterna från dina skogspromenader? Förutom sylt finns det massor av spännande saker som dessa färgglada oc..

Läs mer
Avslöjat: Här är världens 10 hetaste drinkar 2021

Avslöjat: Här är världens 10 hetaste drinkar 2021

Sugen på en drink i helgen? Här är recepten du inte får missa: Världens 10 populäraste cocktails under 2021. Det är de klassiska njutningarna som består när trenderna kommer och går. Vad kan sitta ..

Läs mer
Klara hettan med 5 iskalla drinkar

Klara hettan med 5 iskalla drinkar

Kvicksilvret håller sig runt 30 grader – då gäller det att försöka svalka sig. Här är recepten på 5 riktiga vinnardrinkar som kyler ner dig i hettan. Vad sägs om en Prosecco Slushie med jordgu..

Läs mer
Maxa höstens drinkar – 5 vodkanyheter från Systembol..

Maxa höstens drinkar – 5 vodkanyheter från Systembol..

Hösten är här, och det är hög tid att ställa om sig från sommarens pärlande rosé och söta cider. Det är dags för något nytt. Vi har samlat fem spännande vodkanyheter som du hittar på Systembolaget r..

Läs mer
Drick något värmande under sportlovet

Drick något värmande under sportlovet

Snart är det dags för sportlov och då åker många familjer till fjällvärlden för att njuta av skidåkning och andra vinteraktiviteter. Efter ett par timmar i backen kan man bli sugen på något värmande..

Läs mer