HEM

Aktuellt

Återlansering av populär glögg från Norbottens Destilleri

Den 18 oktober återlanserar Norrbottens Destilleri, det nordligaste destilleriet i landet, sin handgjorda spritglögg Seaberry. Denna smakrika glögg har fått sin karaktär genom en harmonisk blandning av havtorn och jalapeño, tillsammans med en traditionell julig kryddmix. Det unika med Seaberry är att den kan avnjutas både kall och varm.

Seaberry glögg

Sedan starten 2019 har Norrbottens Destilleri främst uppmärksammats för sin gin men numera har deras produktion breddats till att inkludera akvavit, vodka och en rad andra kreativa destillat. Under de senaste åren har de också börjat tillverka glögg, och den 18 oktober är det dags för Seaberry att åter släppas på Systembolaget.

Utmanar traditionella smakgränser

Dennis Bejedal, grundaren och Master Distiller på Norrbottens Destilleri, berättar: ”I år har vi valt att återlansera förra julens succé med havtorn och jalapeño i en något större upplaga, eftersom efterfrågan var överväldigande. Målet med glöggen är att utmana traditionella smakgränser med våra kryddningar, samtidigt som smakupplevelsen ändå förmedlar den klassiska julkänslan.”

Avnjut varm eller kall

Ursprungligen skapades glöggen för att njutas kyld, men den passar lika bra som en varm dryck eller som ingrediens i cocktails. Precis som alla drycker från Norrbottens Destilleri är Seaberry tillverkad enbart av ekologiska och naturliga ingredienser. Seaberry släpps på Systembolaget i begränsad upplaga den 18 oktober.

Norrbottens Destilleri Fusion.008.Seaberry Glögg
Norrbottens Destilleri Fusion.008.Seaberry Glögg
Seaberry erbjuder en balanserad kombination av sötma och syra, med tydliga smaker från havtorn, en lätt hetta från jalapeño och en välavvägd blandning av traditionella julkryddor.
700 ml - 15% - Sockerhalt 23.9 g per 100 ml
302 kr

Om Norrbottens Destilleri

Den genomgående principen för samtliga produkter bygger på fusioner. Det innebär att noggrant utvalda råvaror kombineras på ett sätt som får nya smaker att uppstå. Destilleriet utforskar en blandning av ingredienser från olika platser men börjar alltid med lokala växter från Norrbotten. Vid varje enskilt destillationssteg bevaras den unika karaktären hos växten, örten eller botaniken. Slutblandningen ska alltid både överraska och entusiasmera oss själva innan det hamnar i en flaska. Resultatet är en produkt från Norrbotten.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Gör som oss och fira pepparkakans dag

Gör som oss och fira pepparkakans dag

Den 9 december infaller Pepparkakans dag och vi tänker fira med ädelost och goda drycker. Visste du att Pepparkakans dag alltid infaller på Annas namnsdag? Orsaken är att det var just Annas Pepparka..

Läs mer
Läckra chokladglöggen från Italien gör comeback

Läckra chokladglöggen från Italien gör comeback

Chokladglöggen Lucia Choklad gör comeback på Systembolaget. Gjord på italienska viner och mörk choklad – en smakvinnare på många luciafester. Trött på den vanliga glöggen på din adventsfika el..

Läs mer
Unika glöggen gjord på svensk björk

Unika glöggen gjord på svensk björk

Vill du smaka en riktigt speciell glögg i jul? Då ska du testa den jämtländska björksavsglöggen från Åre. Björksav kan faktiskt vara rena hälsokuren. Åre Glöd är en vit glögg som bäst kan beskrivas..

Läs mer
Årets stora glöggnyhet är här: Blossa 21

Årets stora glöggnyhet är här: Blossa 21

Årets stora glöggnyhet är inspirerad av den spanska staden Valencia. Blossa 21 är en hyllning till solmogna apelsiner. Flaskan är härligt orange – smakmässigt gifter sig glöggkryddor med frisk och s..

Läs mer
Stora julbordsguiden 2023 – vin och öl för alla rätt..

Stora julbordsguiden 2023 – vin och öl för alla rätt..

Urvalet är stort när det är dags att ordna vin och öl som passar till julmat. Och som inte det var nog äts oftast julmat som en enda stor, härlig buffé där det liksom hör till att många smaker bland..

Läs mer
Årets snaps till julbordet

Årets snaps till julbordet

Julsnapsen är för många pricken över i:et på julbordet – en liten nubbe förhöjer upplevelsen av julmaten. I år släpps fem speciella julsnapsar på Systembolaget – men storsäljarna kommer från d..

Läs mer