HEM

Aktuellt

Systembolagets öppettider under julen

Nu gäller att planera tiden rätt. Julbak, julbord, skinkan som ska griljeras. Och så ska det inhandlas dryck på det statliga monopolet. När systembutikerna nu har öppet…

Visst är det bråda dagar inför julafton. Då ska allt vara klart. Allt. Maten på bordet, granen klädd, uppfarten skottad för gästerna, marschallerna tända och misteln hänga i dörrposten. Och så ska barnens klappar vara inslagna och vem skulle nu vara tomten?

Samtidigt kommer vi på att det behövs lite dryck till bordets excesser, vin så klart, mycket vin i olika former. Då ska vi förbi Systembolaget. Men när har de nu öppet? Jo, det vet vi på Vinguiden.

Systembutikernas öppettider varierar, säger man på Systembolaget. Men man garanterar att alla butiker har öppet 10-18 vardagar och 10-14 lördagar, minst. Men flera är butikerna som har öppet ända till 19.00 vardagar och 15.00 lördagar.

Däremot är alla butiker är stängda på julafton, juldagen och annandag jul (24-26 december), nyårsafton (31 december) som infaller på en söndag samt nyårsdagen (1 januari) och trettondagen (6 januari).

Sedan, när vi kliver över tröskeln till 2018, på riktigt, är det öppet som vanligt.

Källa: Systembolaget


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Fem spännande viner på tillfälligt besök

Fem spännande viner på tillfälligt besök

En stilig fransman, en eldig spanjor och en spännande grek. Där har ni några av nyheterna i Systembolagets tillfälliga sortiment som släpps 27 mars. Vinguiden har valt ut fem viner från fem spännand..

Läs mer
Idag släpps 60 nya drycker på Systembolaget

Idag släpps 60 nya drycker på Systembolaget

Idag sker ett av årets största produktsläpp i Systembolagets ordinarie sortiment. 60 nya drycker – varav 25 nya röda viner. Och vill du vara miljövänlig kan du bära hem flaskorna i gamla hotel..

Läs mer
Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinst..

Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinst..

Systembolaget planerar att öppna en Vinstudio i Stockholm. Succén med Ölstudion i Göteborg har gett mersmak. – Om du tittar på hur Ölstudion ser ut, jämfört med en ”vanlig” butik med stort ölsortime..

Läs mer
Nyheter från Systembolaget under april

Nyheter från Systembolaget under april

Vårvindarna blåser friskt och påskölen har redan lanserats. Det är med andra ord hög tid att spana in Systembolagets lanseringar under april månad. I april kommer totalt 75 nya viner att ta plats i ..

Läs mer
Rena lyxen när Systembolaget släpper småpartier

Rena lyxen när Systembolaget släpper småpartier

Nu på fredag den 8 september är det dags för lansering av viner under Systembolagets etikett småpartier. Och det är det ena lyxvinet efter det andra som nu finns tillgängligt. Dyrt, visst, men samti..

Läs mer
Vinerna som sätter guldkant på första jobbveckan

Vinerna som sätter guldkant på första jobbveckan

Riktiga toppviner dyker upp i Systembolagets första tillfälliga nyhetssläpp efter semestern. Clos Mogador från Priorat är ett kraftfullt vin som lyfter lamm och nötkött till nya höjder. Från Bourgog..

Läs mer