HEM

Aktuellt

Systembolagets öppettider under julen

Nu gäller att planera tiden rätt. Julbak, julbord, skinkan som ska griljeras. Och så ska det inhandlas dryck på det statliga monopolet. När systembutikerna nu har öppet…

Visst är det bråda dagar inför julafton. Då ska allt vara klart. Allt. Maten på bordet, granen klädd, uppfarten skottad för gästerna, marschallerna tända och misteln hänga i dörrposten. Och så ska barnens klappar vara inslagna och vem skulle nu vara tomten?

Samtidigt kommer vi på att det behövs lite dryck till bordets excesser, vin så klart, mycket vin i olika former. Då ska vi förbi Systembolaget. Men när har de nu öppet? Jo, det vet vi på Vinguiden.

Systembutikernas öppettider varierar, säger man på Systembolaget. Men man garanterar att alla butiker har öppet 10-18 vardagar och 10-14 lördagar, minst. Men flera är butikerna som har öppet ända till 19.00 vardagar och 15.00 lördagar.

Däremot är alla butiker är stängda på julafton, juldagen och annandag jul (24-26 december), nyårsafton (31 december) som infaller på en söndag samt nyårsdagen (1 januari) och trettondagen (6 januari).

Sedan, när vi kliver över tröskeln till 2018, på riktigt, är det öppet som vanligt.

Källa: Systembolaget


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

”Systembolaget ska ha söndagsöppet”

”Systembolaget ska ha söndagsöppet”

Moderaterna vill ha söndagsöppet på Systembolaget. – Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol. Det är i grund och botten vår utgångspunkt, sä..

Läs mer
Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

De lokala påskölen är räddade – Systembolaget öppnar beställningarna av ”Lokalt & Småskaligt” igen efter en dags stängning. Beskedet var på väg att slå hårt mot många mindre ölbryggerier ..

Läs mer
Bourgognevin och kortlekswhisky höjdare på auktion

Bourgognevin och kortlekswhisky höjdare på auktion

Höstens första dryckesauktion hos Bukowskis bjuder på rariteter och exalterande utrop. För de nostalgiska finns svenska Skeppets Whisky med utropspris på 25.000 kr. För finsmakarna finns 350 utrop a..

Läs mer
Topplistorna – de sålde bäst och ökade mest

Topplistorna – de sålde bäst och ökade mest

2020 blev ett år i ökningens tecken för många vin- och ölsorter. Det mest sålda rödvinet i Sverige stärkte sin position – medan det blev nytt på silverplatsen. När det gäller öl är det klassis..

Läs mer
Nyheter från Systembolaget under april

Nyheter från Systembolaget under april

Vårvindarna blåser friskt och påskölen har redan lanserats. Det är med andra ord hög tid att spana in Systembolagets lanseringar under april månad. I april kommer totalt 75 nya viner att ta plats i ..

Läs mer
Stå inte tomhänt i sommar – vi guidar dig

Stå inte tomhänt i sommar – vi guidar dig

Under sommaren flyttar många ut till sina landställen, ofta långt bort från det egna Systembolaget. På olika orter kan sortimentet variera så därför är det en bra idé att beställa dina favoritviner ..

Läs mer