HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Systembolagets öppettider under julen

Nu gäller att planera tiden rätt. Julbak, julbord, skinkan som ska griljeras. Och så ska det inhandlas dryck på det statliga monopolet. När systembutikerna nu har öppet…

Visst är det bråda dagar inför julafton. Då ska allt vara klart. Allt. Maten på bordet, granen klädd, uppfarten skottad för gästerna, marschallerna tända och misteln hänga i dörrposten. Och så ska barnens klappar vara inslagna och vem skulle nu vara tomten?

Samtidigt kommer vi på att det behövs lite dryck till bordets excesser, vin så klart, mycket vin i olika former. Då ska vi förbi Systembolaget. Men när har de nu öppet? Jo, det vet vi på Vinguiden.

Systembutikernas öppettider varierar, säger man på Systembolaget. Men man garanterar att alla butiker har öppet 10-18 vardagar och 10-14 lördagar, minst. Men flera är butikerna som har öppet ända till 19.00 vardagar och 15.00 lördagar.

Däremot är alla butiker är stängda på julafton, juldagen och annandag jul (24-26 december), nyårsafton (31 december) som infaller på en söndag samt nyårsdagen (1 januari) och trettondagen (6 januari).

Sedan, när vi kliver över tröskeln till 2018, på riktigt, är det öppet som vanligt.

Källa: Systembolaget


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Fem spännande viner på tillfälligt besök

Fem spännande viner på tillfälligt besök

En stilig fransman, en eldig spanjor och en spännande grek. Där har ni några av nyheterna i Systembolagets tillfälliga sortiment som släpps 27 mars. Vinguiden har valt ut fem viner från fem spännand..

Läs mer
Spännande nyheter dyker upp på Systemet

Spännande nyheter dyker upp på Systemet

Trött på ditt vanliga vin eller öl? Så gott som varje vecka släpper Systembolaget dussintals nyheter i det tillfälliga sortimentet. Dessutom släpps flera nyheter i beställningssortimentet. Här är nå..

Läs mer
75 läckra nyheter på Systembolaget

75 läckra nyheter på Systembolaget

Varje månad släpper Systembolaget ett större antal drycker i det tillfälliga sortimentet. Det handlar om vin, öl och sprit som har stor efterfrågan på den internationella marknaden och som det är be..

Läs mer
Småpartier 20 oktober

Småpartier 20 oktober

När Systembolaget nu lanserar småpartier fredagen den 20 oktober är det klassikerna och Gamla världen som står i centrum. Men visst smyger sig ett eller annat vin från Nya världen in. Vinguiden tips..

Läs mer
Tipsen – så slipper du köa på Systembolaget

Tipsen – så slipper du köa på Systembolaget

Beställ och handla vin, öl, sprit och glögg inför jul och nyår i tid. Systembolaget manar kunderna till framförhållning för att slippa trängsel och minska smittorisken inför storhelgerna. – Blir det..

Läs mer
Nyheter från Systembolaget under april

Nyheter från Systembolaget under april

Vårvindarna blåser friskt och påskölen har redan lanserats. Det är med andra ord hög tid att spana in Systembolagets lanseringar under april månad. I april kommer totalt 75 nya viner att ta plats i ..

Läs mer