HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Systembolagets öppettider under julen

Nu gäller att planera tiden rätt. Julbak, julbord, skinkan som ska griljeras. Och så ska det inhandlas dryck på det statliga monopolet. När systembutikerna nu har öppet…

Visst är det bråda dagar inför julafton. Då ska allt vara klart. Allt. Maten på bordet, granen klädd, uppfarten skottad för gästerna, marschallerna tända och misteln hänga i dörrposten. Och så ska barnens klappar vara inslagna och vem skulle nu vara tomten?

Samtidigt kommer vi på att det behövs lite dryck till bordets excesser, vin så klart, mycket vin i olika former. Då ska vi förbi Systembolaget. Men när har de nu öppet? Jo, det vet vi på Vinguiden.

Systembutikernas öppettider varierar, säger man på Systembolaget. Men man garanterar att alla butiker har öppet 10-18 vardagar och 10-14 lördagar, minst. Men flera är butikerna som har öppet ända till 19.00 vardagar och 15.00 lördagar.

Däremot är alla butiker är stängda på julafton, juldagen och annandag jul (24-26 december), nyårsafton (31 december) som infaller på en söndag samt nyårsdagen (1 januari) och trettondagen (6 januari).

Sedan, när vi kliver över tröskeln till 2018, på riktigt, är det öppet som vanligt.

Källa: Systembolaget


Du kanske även vill läsa dessa