HEM

Aktuellt

3 vintips till vårens grill

På våren ställer vi fram klockan en timme, och vi ställer fram grillen – den här sommaren som alla andra. Pandemi eller inte.

Att grilla på sommaren är en svensk folksport. Jag vågar påstå att det är fler män än kvinnor som tävlar i den här sporten.

Sporten delas upp i två divisioner: gas eller kol. Det kan vara lite som med hästsport: dressyr eller fälttävlan. Det ena mer macho än det andra. Vad som är ”macho” i grillsporten vet jag personligen inte.

Att med säker hand och gärna ett par dagars skäggstubb hantera kött över eld är en del av svensk sommar – basta!

3 vintips till grill våren 2020:

1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel
2021
1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel
Vinet lagras på bourbonfat från några av USA:s bästa destillerier. Då faten bidrar med en intensiv karaktär behandlas vinet med yttersta försiktighet och lagringen påbörjas i franska och amerikanska ekfat innan vinet förs över till bourbonfaten. Resultatet blir ett kraftfullt, runt och komplext vin där druvan Zinfandel med sitt typiska uttryck samspelar med aromer från bourbonfaten. Riktigt bra kombination.

Vinet är fylligt, balanserat och komplext med fruktig doft och smak av mörka bär så som björnbär. Där finns även kryddiga toner av nejlika och stjärnanis. I eftersmaken träder toner av vanilj, peppar och en rökighet från bourbonfaten fram.

1000 Stories Zinfandel passar utmärkt till grillat och kraftigare kötträtter. Prova till en rökig hamburgare och sötpotatisfries.

Läs mer om druvan Zinfandel här >>

750 ml - 14.5% -
139 kr

Bourgogne Rouge Pinot Noir Labouré-Roi
2022
Bourgogne Rouge Pinot Noir Labouré-Roi
Bourgogne Rouge Pinot Noir Labouré-Roi är ett mycket friskt, kryddigt och bärigt vin. Mer specifikt är det hallon, lingon och lakrits som kan identifieras bland smakerna i detta Bourgogne vin.

Det här vinet dricker vi till grillad kyckling, eller en getostsallad. Ett steg till skulle kunna vara att servera vinet till grillad fisk.

Läs mer om druvan Pinot Noir här >>

750 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
139 kr

La Maison Vin Rouge
La Maison Vin Rouge
En liter bra rött vin från Frankrike. Räcker alltså både till marinaden och till kocken, med sällskap.

Det här rubinröda vinet är gjort på druvor som ger ett fylligt och smakrik vin. Toner av mörk frukt, mjuka tanniner och lång eftersmak.

Vinet går att avnjuta till en uppsjö av delikatesser men gör sig bäst till örtiga lammracks eller grillad biff. Perfekt till större bjudningar och fester.

1000 ml - 14.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
78 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Ny forskning: Rött vin boostar din tarmflora

Ny forskning: Rött vin boostar din tarmflora

Här är glada nyheter för alla oss som älskar vin. Nu forskning visar att ett glas då och då är bra för magen. Rött vin boostar tarmfloran – och gör dig smalare och sänker dåligt kolesterol. – Vår ny..

Läs mer
Guide: Röda rariteter på tillfälligt besök

Guide: Röda rariteter på tillfälligt besök

Ett italienskt vin som producerats bland kringströvande gäss, ett franskt vin där druvorna plockats för hand – eller kanske ett rött från en amerikansk familj? Den 30 juni har du chans att sti..

Läs mer
Fånga våren med ett vindlätt vin

Fånga våren med ett vindlätt vin

Söndagen den 20 mars infaller den efterlängtade vårdagjämningen. Äntligen stiger solskivan över horisonten igen, så att dagarna blir längre än nätterna. Det är definitivt värt att fira! Här har vi v..

Läs mer
Carl Jan: Rött vin kan hjälpa dig att gå ner

Carl Jan: Rött vin kan hjälpa dig att gå ner

Ett glas rött vin på kvällen kan hjälpa dig att gå ner i vikt, visar ny forskning. Vinoraklet Carl Jan Granqvist bekräftar att forskningen stämmer. – Det stämmer på mitt leverne, dessutom sover jag ..

Läs mer
3 läskiga vintips till halloween

3 läskiga vintips till halloween

Halloween, årets läskigaste tidpunkt är snart här och då krävs läskiga vintips. Vissa föredrar bus eller godis men vi föredrar vin. Men då ska det vara ett riktigt Hallovin. Här är några viner som v..

Läs mer
Framgångssagan Priorat

Framgångssagan Priorat

Överskattat eller ett av världens bästa vindistrikt? Meningarna går isär om Priorat, men otvivelaktigt är att när det dök upp för något tiotal år sedan, föll vi till föga. Hur är det idag? Står det ..

Läs mer