HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

3 vintips till vårens grill

På våren ställer vi fram klockan en timme, och vi ställer fram grillen – den här sommaren som alla andra. Pandemi eller inte.

Att grilla på sommaren är en svensk folksport. Jag vågar påstå att det är fler män än kvinnor som tävlar i den här sporten.

Sporten delas upp i två divisioner: gas eller kol. Det kan vara lite som med hästsport: dressyr eller fälttävlan. Det ena mer macho än det andra. Vad som är ”macho” i grillsporten vet jag personligen inte.

Att med säker hand och gärna ett par dagars skäggstubb hantera kött över eld är en del av svensk sommar – basta!

3 vintips till grill våren 2020:

1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel
2018
1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel
Vinet lagras på bourbonfat från några av USA:s bästa destillerier. Då faten bidrar med en intensiv karaktär behandlas vinet med yttersta försiktighet och lagringen påbörjas i franska och amerikanska ekfat innan vinet förs över till bourbonfaten. Resultatet blir ett kraftfullt, runt och komplext vin där druvan Zinfandel med sitt typiska uttryck samspelar med aromer från bourbonfaten. Riktigt bra kombination.

Vinet är fylligt, balanserat och komplext med fruktig doft och smak av mörka bär så som björnbär. Där finns även kryddiga toner av nejlika och stjärnanis. I eftersmaken träder toner av vanilj, peppar och en rökighet från bourbonfaten fram.

1000 Stories Zinfandel passar utmärkt till grillat och kraftigare kötträtter. Prova till en rökig hamburgare och sötpotatisfries.

Läs mer om druvan Zinfandel här >>

750 ml - 14.5% -
139 kr

Bourgogne Rouge Pinot Noir Labouré-Roi
2021
Bourgogne Rouge Pinot Noir Labouré-Roi
Bourgogne Rouge Pinot Noir Labouré-Roi är ett mycket friskt, kryddigt och bärigt vin. Mer specifikt är det hallon, lingon och lakrits som kan identifieras bland smakerna i detta Bourgogne vin.

Det här vinet dricker vi till grillad kyckling, eller en getostsallad. Ett steg till skulle kunna vara att servera vinet till grillad fisk.

Läs mer om druvan Pinot Noir här >>

750 ml - 12% -
139 kr

La Maison Vin Rouge
La Maison Vin Rouge
En liter bra rött vin från Frankrike. Räcker alltså både till marinaden och till kocken, med sällskap.

Det här rubinröda vinet är gjort på druvor som ger ett fylligt och smakrik vin. Toner av mörk frukt, mjuka tanniner och lång eftersmak.

Vinet går att avnjuta till en uppsjö av delikatesser men gör sig bäst till örtiga lammracks eller grillad biff. Perfekt till större bjudningar och fester.

1000 ml - 14.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
85 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Supervinet från Kalifornien – nu på Systembola..

Supervinet från Kalifornien – nu på Systembola..

Med sina rötter under den varma kaliforniska solen, grundades den familjeägda vinproducenten J. Lohr för snart 50 år sedan av pionjären Jerry Lohr. Han var farmarpojke från South Dakota och hade kna..

Läs mer
3 vintips – som varit med ett tag

3 vintips – som varit med ett tag

Nytt, hett och trendigt! Det är det vi allt som oftast letar efter. Det nya, det senaste, det heta. Ibland behöver vi ta ett steg tillbaks. Inte alltid tråna efter sådant som är nyinkommet. Det gäll..

Läs mer
10 fantastiska viner till sommarens grillfester

10 fantastiska viner till sommarens grillfester

När solen strålar är det dags att ta fram grillen och bjuda på en härlig smakfest. För att matcha matens rökiga toner har vi tagit fram 10 perfekta “grillviner” som du bara måste testa. Vinerna funk..

Läs mer
Vin till pizza? Här är våra favoriter just nu

Vin till pizza? Här är våra favoriter just nu

Vad dricker för vin till pizza egentligen? När skålarna tystnat och det nya årets ljus nalkas är det många som längtar efter en god pizza. Däremot söker inte alla efter ett bra vin till pizza just p..

Läs mer
MYTH Red Blend – gripande god röd italienare

MYTH Red Blend – gripande god röd italienare

Nu lanseras MYTH Red Blend i Systembolagets beställningssortiment. Förpackad i en flaska helt unik i sitt slag kommer detta vin att bli höstens stora samtalsämne. The wine. The myth. The legend! Gr..

Läs mer
Rioja-viner är på väg tillbaka

Rioja-viner är på väg tillbaka

På 1990-talet var det spanska viner som gällde i Sverige. Nu är den eldiga Riojan på väg att bli inne igen. – Vi ser lite av en spansk renässans i Sverige. Intresset kommer både från äldre kunder so..

Läs mer