HEM

Aktuellt

3 vintips till vårens grill

På våren ställer vi fram klockan en timme, och vi ställer fram grillen – den här sommaren som alla andra. Pandemi eller inte.

Att grilla på sommaren är en svensk folksport. Jag vågar påstå att det är fler män än kvinnor som tävlar i den här sporten.

Sporten delas upp i två divisioner: gas eller kol. Det kan vara lite som med hästsport: dressyr eller fälttävlan. Det ena mer macho än det andra. Vad som är ”macho” i grillsporten vet jag personligen inte.

Att med säker hand och gärna ett par dagars skäggstubb hantera kött över eld är en del av svensk sommar – basta!

3 vintips till grill våren 2020:

1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel
2021
1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel
Vinet lagras på bourbonfat från några av USA:s bästa destillerier. Då faten bidrar med en intensiv karaktär behandlas vinet med yttersta försiktighet och lagringen påbörjas i franska och amerikanska ekfat innan vinet förs över till bourbonfaten. Resultatet blir ett kraftfullt, runt och komplext vin där druvan Zinfandel med sitt typiska uttryck samspelar med aromer från bourbonfaten. Riktigt bra kombination.

Vinet är fylligt, balanserat och komplext med fruktig doft och smak av mörka bär så som björnbär. Där finns även kryddiga toner av nejlika och stjärnanis. I eftersmaken träder toner av vanilj, peppar och en rökighet från bourbonfaten fram.

1000 Stories Zinfandel passar utmärkt till grillat och kraftigare kötträtter. Prova till en rökig hamburgare och sötpotatisfries.

Läs mer om druvan Zinfandel här >>

750 ml - 14.5% -
149 kr

Bourgogne Rouge Pinot Noir Labouré-Roi
2022
Bourgogne Rouge Pinot Noir Labouré-Roi
Bourgogne Rouge Pinot Noir Labouré-Roi är ett mycket friskt, kryddigt och bärigt vin. Mer specifikt är det hallon, lingon och lakrits som kan identifieras bland smakerna i detta Bourgogne vin.

Det här vinet dricker vi till grillad kyckling, eller en getostsallad. Ett steg till skulle kunna vara att servera vinet till grillad fisk.

Läs mer om druvan Pinot Noir här >>

750 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
139 kr

La Maison Vin Rouge
La Maison Vin Rouge
En liter bra rött vin från Frankrike. Räcker alltså både till marinaden och till kocken, med sällskap.

Det här rubinröda vinet är gjort på druvor som ger ett fylligt och smakrik vin. Toner av mörk frukt, mjuka tanniner och lång eftersmak.

Vinet går att avnjuta till en uppsjö av delikatesser men gör sig bäst till örtiga lammracks eller grillad biff. Perfekt till större bjudningar och fester.

1000 ml - 14.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
78 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Karl H Johners känsla för rött

Karl H Johners känsla för rött

Halvsött vitt vin av flexibel kvalitet? Tysk vinindustri har sannerligen profilerat sig. Men nu är det slut på tramset. Kvaliteten skjuter inte bara i höjden, utan även det röda vinet går mot världs..

Läs mer
För lite vin kan göra dig deprimerad

För lite vin kan göra dig deprimerad

Stressad av första arbetsveckan efter semestern – eller över tanken att börja jobba på måndag? Ett glas rött vin kan faktiskt hjälpa mot stress. En ny forskningsstudie visar att ett ämne i röt..

Läs mer
Äntligen ett Lafite-vin på den svenska marknaden

Äntligen ett Lafite-vin på den svenska marknaden

Många har hört talas om det fantastiska vinhuset Lafite och deras exceptionella Bordeauxviner. Dessa viner har dock endast gått att få tag på genom privatimport eller i utlandet. Längtan är nu över ..

Läs mer
Lafite – spännande historia och fantastiska viner

Lafite – spännande historia och fantastiska viner

Vinhuset Lafite och Baron de Rothschild är välkända för sin långa tradition av riktigt bra Bordeauxviner. Historien sträcker sig nästan 800 år tillbaka, och idag drivs verksamheten av Saskia de Roth..

Läs mer
Nu kan du dricka kvalitetsvin med bättre miljösamvet..

Nu kan du dricka kvalitetsvin med bättre miljösamvet..

Systembolagets vill ha fler förpackningar som är bättre för klimatet. – Vi vill visa att ”kvalitetsvin” fungerar lika bra i PET som i glasbutelj, förklarar Systembolaget. Se nyheterna som får oss at..

Läs mer
Toscana – där vin och konst möts

Toscana – där vin och konst möts

Italienska Toscana är välkänt för sina vackra vyer, och det är inte svårt att förstå varför många konstnärer kommer från detta område. Det böljande landskapet är dessutom hem till några av världens ..

Läs mer