HEM

Aktuellt

Systembolagets öppettider under julen

Nu gäller att planera tiden rätt. Julbak, julbord, skinkan som ska griljeras. Och så ska det inhandlas dryck på det statliga monopolet. När systembutikerna nu har öppet…

Visst är det bråda dagar inför julafton. Då ska allt vara klart. Allt. Maten på bordet, granen klädd, uppfarten skottad för gästerna, marschallerna tända och misteln hänga i dörrposten. Och så ska barnens klappar vara inslagna och vem skulle nu vara tomten?

Samtidigt kommer vi på att det behövs lite dryck till bordets excesser, vin så klart, mycket vin i olika former. Då ska vi förbi Systembolaget. Men när har de nu öppet? Jo, det vet vi på Vinguiden.

Systembutikernas öppettider varierar, säger man på Systembolaget. Men man garanterar att alla butiker har öppet 10-18 vardagar och 10-14 lördagar, minst. Men flera är butikerna som har öppet ända till 19.00 vardagar och 15.00 lördagar.

Däremot är alla butiker är stängda på julafton, juldagen och annandag jul (24-26 december), nyårsafton (31 december) som infaller på en söndag samt nyårsdagen (1 januari) och trettondagen (6 januari).

Sedan, när vi kliver över tröskeln till 2018, på riktigt, är det öppet som vanligt.

Källa: Systembolaget


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Rena lyxen när Systembolaget släpper småpartier

Rena lyxen när Systembolaget släpper småpartier

Nu på fredag den 8 september är det dags för lansering av viner under Systembolagets etikett småpartier. Och det är det ena lyxvinet efter det andra som nu finns tillgängligt. Dyrt, visst, men samti..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Nya viner på Systembolaget i ..

Anders Melldén tipsar: Nya viner på Systembolaget i ..

Sommaren står i full blom och det har blivit dags att titta på vilka nya viner som släpps på Systembolaget i juli. Denna varma sommarmånad bjuder på charmigt bubbel, sardinska grillviner och elegant..

Läs mer
Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinst..

Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinst..

Systembolaget planerar att öppna en Vinstudio i Stockholm. Succén med Ölstudion i Göteborg har gett mersmak. – Om du tittar på hur Ölstudion ser ut, jämfört med en ”vanlig” butik med stort ölsortime..

Läs mer
Småpartier 17 november

Småpartier 17 november

Högt och lågt, dyrt och hyfsat överkomligt. Senaste släppet från Systembolaget erbjuder faktiskt denna gång något för alla. Det gemensamma? Stora upplevelser, faktiskt oavsett pris då många av viner..

Läs mer
Stå inte tomhänt i sommar – vi guidar dig

Stå inte tomhänt i sommar – vi guidar dig

Under sommaren flyttar många ut till sina landställen, ofta långt bort från det egna Systembolaget. På olika orter kan sortimentet variera så därför är det en bra idé att beställa dina favoritviner ..

Läs mer
76 läckra vin-nyheter på Systembolaget

76 läckra vin-nyheter på Systembolaget

Grattis, alla vinälskare – nu kommer en rad spännande flaskor på Systembolagets tillfälliga sortiment. Vi ger en snabbguide till några udda rariteter. Varje månad släpper Systembolaget ett stö..

Läs mer