HEM

Aktuellt

Pimm’s cup – en riktig smashdrink!

Hur blandar man ihop en riktigt god, brittisk sommardrink? Vi har svaret. Läs vidare så kommer du även förstå vad Pimm’s cup har med Wimbledon att göra och hur du gör en tropisk twist av klassikern.

Wimbledonmästerskapen

Under drygt 2 veckor, med start den 3 juli, kommer det mesta att handla om tennis för de som gillar bollsport – Wimbledonmästerskapen ska nämligen avgöras. Vi har dock något helt annat under luppen (som samtidigt har blivit starkt förknippat med det stora eventet) – sommardrinken Pimm’s cup, som baseras på likören Pimm’s No 1.

James Pimms matsmältningselixir

Allt började på en ostronbar i 1800-talets England. På denna plats sägs ägaren, James Pimm, ha serverat sina gäster en hemligt kryddad likör att dricka för att svälja ned maten med. Likören hälldes i ett stop, ett så kallat No. 1 cup. Hur Pimms hemmagjorda magborstare till slut fick sitt namn, som likören bär än idag, får du själv lista ut.

Pimm’s No 1 och tennis

Tennis uppfanns av den brittiska majoren Walter C. Wingfield 1873. Pimm’s No 1 av en bondson från Kent några årtionden dessförinnan. Kanske är det något med det tvättäkta brittiska som också gjorde att Pimm’s slog igenom så stort under Wimbledon 1971, då Pimm’s bar för första gången slog upp sina dörrar i samband med mästerskapen.

Så blandar du din egen cup

Pimm’s No 1 är en ginbaserad, kryddig likör med tydlig sötma. Även om receptet är topphemligt kan vi åtminstone avslöja smaken: toner av pomerans, malört, nötter, farinsocker och nyfiken lakrits.

Pimm's No 1
Pimm's No 1
Kryddig, aningen knäckig smak med sötma, inslag av pomerans, örter, malört, nötter, farinsocker och lakrits. Serveras med krossad is eller som drinkingrediens.
700 ml - 25% - Sockerhalt 4.9 g per 100 ml
201 kr

En klassisk Pimm’s cup à la Wimbledon (för ett glas)

Du behöver:
6 cl Pimm’s No 1
1 cl färsk citronsaft
ginger ale
mynta
jordgubbar
gurkskiva

Så gör du:
1. Börja med att fylla upp ett collinsglas med is. Tillsätt likören och citronsaften. Rör om. Toppa sedan allt med ginger ale och garnera med mynta, jordgubbar och eventuellt någon gurkskiva.

Pimm’s cup med en tropisk twist (räcker åt alla)

Du behöver:
40 cl Pimm’s No 1
40 cl kolsyrad grapefruktdryck
80 cl färsk ananasjuice
1 liten, grovt hackad mango
2 st skalade och skivade kiwifrukter
2 st lime i klyftor
mynta

Så gör du:
1. Häll upp Pimm’s och den färska ananasjuicen i en riktigt stor kanna. Kasta ned all mango och kiwi och fyll sedan upp med is. Pressa ur saften från limeklyftorna innan de också får delta i blandningen. Toppa allt med en valfri bubblande grapefruktdryck och ett gäng myntablad. Rör om med stora sleven. Servera.

Källor: modernalivet.se, sainsburysmagazine.co.uk


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Värmande & gott – 5 perfekta drycker för ..

Värmande & gott – 5 perfekta drycker för ..

Äntligen – nu går vi mot ljusare tider igen! Då passar det perfekt att fylla termosen med något varmt och härligt och ge sig ut på utflykt. Vi på Vinguiden har tagit fram de perfekta värmande drycke..

Läs mer
3 blodiga drinkar till Halloween

3 blodiga drinkar till Halloween

Halloween står för dörren – och det är läge att planera festen med skräckinjagande drinkar. Vinguiden har drinktipsen som gör ditt halloween-party till en succé. Vad sägs om en riktigt läskig ..

Läs mer
4 tips som lyfter din grogg

4 tips som lyfter din grogg

En grogg är en oerhört enkel typ av drink som enbart består av två ingredienser. Det betyder att din klassiska rom och cola och gin och tonic är typiska groggar. Men det finns massor av bra sätt att..

Läs mer
Fira in Valborg med bubbel, hetta och mystik

Fira in Valborg med bubbel, hetta och mystik

Majbrasor, tända grillar, fyrverkerier och festliga studentupptåg är och kommer nog alltid vara förknippade med Valborg. Men det fanns en tid då eldar tändes som ett skydd mot vilda djur och mörka k..

Läs mer
Veckans drink: Aperol Spritz

Veckans drink: Aperol Spritz

Njut av ett klassiskt recept på Aperol Spritz; drinken som är norra Italiens mest serverade sommardrink! Aperol Spritz är dessutom 2019 års mest googlade dryck och mat i Sverige! Aperol Spritz är en..

Läs mer
Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Vi är många som minns hur härligt det var att gå på skolutflykt med ryggsäcken full av nygräddade pannkakor och tigermuffins. Men utflyktsdagarna är inte över. Varje år firar vi Picknickens dag den ..

Läs mer