HEM

Aktuellt

Vem får Svenska Kocklandslaget enda flaska glögg?

Vem som helst kan krydda upp ett vin och kalla det glögg, men när Svenska Kocklandslaget ger sig på att göra glögg kan du vara säker på att det blir något alldeles extra. Med ett noggrant utvalt Grand Cru vin från Bordeaux och saffran från Österlen är det en helt unik produkt. Att den dessutom bara säljs i ett enda exemplar den 7 december bidrar till dess exklusivitet!

Exklusivitet i varje led

Tillsammans med glöggtillverkaren Tegnér & Son har Svenska Kocklandslaget nu gett sig på att skapa sin egen glögg. Vinet är ett slottsvin, ett så kallat Grand Cru, från Bordeaux. Det har smaksatts med lagerblad, krossade kakaobönor, citrus och svenskodlad saffran från Österlen. Glöggen tappades på fem stycken handblåsta flaskor från ett konstnärskollektiv i Gustavsberg och har sedan “varsamt förslutits” i varsin handgjord eklåda med inredning i läder från Tärnsjö Garveri. Resultatet är en smakupplevelse olika vanlig glögg, med stor komplexitet och kraftiga apelsintoner.

– Fransmännen gillar inte riktigt att vi kokar ett så exklusivt vin som ett Grand Cru i kastrull här uppe i Sverige, men ambitionen från vår sida har varit att ta glöggens smakupplevelse till sin absoluta spets, säger Kocklandslagets coach Marie Skogström i en kommentar.

Endast en flaska kvar att sälja

Trots att glöggen gjorts i fem flaskor kommer endast en att erbjudas till försäljning via Systembolaget. En har redan använts till provsmakning, en kommer att finnas till försäljning per centiliter på Operakällaren och två kommer att sparas för framtiden meddelar Adrian Berggren på Tegnér & Son.

Den sista flaskan kommer att säljas på Systembolaget för 399 kr, med säljstart den 7:e december. Kommer du som vi att hänga på låset?


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Återlansering av populär glögg från Norbottens Desti..

Återlansering av populär glögg från Norbottens Desti..

Den 18 oktober återlanserar Norrbottens Destilleri, det nordligaste destilleriet i landet, sin handgjorda spritglögg Seaberry. Denna smakrika glögg har fått sin karaktär genom en harmonisk blandning..

Läs mer
Edward är tillbaka med glöggsuccén

Edward är tillbaka med glöggsuccén

Edward Blom är tillbaka med sin glöggsuccé. Hans starkvinsglögg har sålt slut flera gånger – men nu ska den räcka längre än till lucia. Hans ”maffiga och mysiga glögg ”är framtagen med ett kra..

Läs mer
Årets stora glöggnyhet är här: Blossa 21

Årets stora glöggnyhet är här: Blossa 21

Årets stora glöggnyhet är inspirerad av den spanska staden Valencia. Blossa 21 är en hyllning till solmogna apelsiner. Flaskan är härligt orange – smakmässigt gifter sig glöggkryddor med frisk och s..

Läs mer
Glöggens dag – fira vår älskade juldryck

Glöggens dag – fira vår älskade juldryck

Glöggens dag är här! Onsdag 1 december firar vi en älskad svensk tradition sedan 1800-talet. En extra anledning att skåla med nära och kära och starta julstämningen. I år finns många spännande sorte..

Läs mer
Vin till julbordet

Vin till julbordet

Nu kommer årets högtid för alla som älskar mat, mycket mat. Men samtidigt den stora utmaningen för oss som också älskar vin. Hur kombinera vin till julmaten är en fråga som får oss att ligga sömnlös..

Läs mer
Gin & tonic glöggen är här

Gin & tonic glöggen är här

Älskar du både glögg och gin och tonic? Här är den perfekta glöggen för dig? Swedish Tonic släpper en speciell Gin & Tonic-glögg. Årets stora trend är att släppa glögg med olika smakinfluenser...

Läs mer