HEM

Aktuellt

MYTH Red Blend – gripande god röd italienare

Nu lanseras MYTH Red Blend i Systembolagets beställningssortiment. Förpackad i en flaska helt unik i sitt slag kommer detta vin att bli höstens stora samtalsämne. The wine. The myth. The legend!

Gripande gott rött vin från norra Italien

MYTH Red Blend är ett välgjort och fruktigt vin gjort på druvorna cabernet sauvignon, barbera och pinot nero. Druvorna är plockade från kullarna i norra Italien, närmare bestämt Piemonte, där klimatet är optimalt och bidrar till solmogna druvor fyllda till bredden med aromer och smak. Vinet, som dessutom är veganskt, finns just nu att tillgå i Systembolagets beställningssortiment för 119 kr.

MYTH Red Blend är ett mycket fruktigt och generöst vin i appassimento-stil. Det har en rund, fyllig munkänsla med balanserade tanniner som ger vinet struktur och som lyfter fram den söta fruktigheten. Vinet har en balanserad syra och en viss kryddighet med inslag av choklad och vanilj samt av mörka bär såsom björnbär, körsbär och plommon. Avslutet är långt och balanserat.

Greppa årets mest unika vinflaska – MYTH Red Blend

Hösten är här och det är dags att ta nya grepp! Efter några år av att hålla avstånd, hemarbete och färre sociala tillställningar är vi exalterade över att få avnjuta ett vin som manifesterar det exakt motsatta, nämligen det s.k. ”handvinet”. Vi gläds åt att åter igen kunna ta i hand, umgås med nära och kära och dela stunder kring mat och vin.

Myth Red Blend
Myth Red Blend
Med druvorna cabernet sauvignon, barbera och pinot nero passar detta vin som ”handen i flaskan” till de flesta kötträtter, exempelvis till grillade rätter av fläsk-, lamm- och nötkött. MYTH Red Blend matchar även väl till mustiga grytor och i all sin enkelhet till lagrade hårdostar. 
750 ml - 14% - Sockerhalt 1.1 g per 100 ml
119 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Anders Melldén tipsar: Nya viner på Systembolaget i ..

Anders Melldén tipsar: Nya viner på Systembolaget i ..

Ny månad, nya viner på Systembolaget! Maj månad bjuder på fyndig årgångschampagne, burkbourgogne och seriös rosé. Listan uppdateras kontinuerligt under månaden så glöm inte att kolla in den då och d..

Läs mer
Ny forskning: Rött vin boostar din tarmflora

Ny forskning: Rött vin boostar din tarmflora

Här är glada nyheter för alla oss som älskar vin. Nu forskning visar att ett glas då och då är bra för magen. Rött vin boostar tarmfloran – och gör dig smalare och sänker dåligt kolesterol. – Vår ny..

Läs mer
3 italienska viner – som gjorda för ost

3 italienska viner – som gjorda för ost

Vad passar bäst ihop med italienska viner? Ost såklart! Ost och vin kan vara något av det bästa som finns – om de kombineras på rätt sätt. Vi har valt ut tre italienska rödviner vilka alla är som gj..

Läs mer
Vinet som de flesta svenskar druckit

Vinet som de flesta svenskar druckit

Det finns klassiska viner – och så finns Ruffino Chianti. Toscana-vinet har funnits med sedan dagens Systembolag bildades 1955. Nu går Ruffino in i ett nytt decennium med ekologiskt certifierade vi..

Läs mer
Sicilianska viner – en unik smak av Medelhavet

Sicilianska viner – en unik smak av Medelhavet

Vad kan du om sicilianska viner? Odlade vid kanten av en vulkan, skyddat ursprung och garanterad kvalitet – det är bara några saker du kan vänta dig av viner från Sicilien. Så långt tillbaka som sed..

Läs mer
Bästa av två världar: Vin och choklad

Bästa av två världar: Vin och choklad

Varför nöja sig med bara vin när man dränka flaskorna i choklad? Nu har den lilla amerikanska butiken gjort succé i USA och öppnat nätbutik för att klara efterfrågan. Kunderna vill uppleva det bästa..

Läs mer