HEM

Aktuellt

Fira International Bubbly Day med sprakande bubbel

Varje år firas International Bubbly Day som alltid infaller den första lördagen i juni. I år är alltså den 4 juni som gäller. Ta fram dina finaste champagneglas, låt champagnekorkarna smälla och de skimrande bubblorna sprudla mot stjärnhimlen.

I den här artikeln tipsar vi om fem härliga bubbel i olika prisklasser att njuta av. Eller varför inte ge bort en flaska till någon du tycker om?

Guldkula Premier Cru
Guldkula Premier Cru
En fin och prisvärd champagne med ett glamouröst namn. Drycken har en utvecklad och frisk smak med lockande toner av rostat bröd, nougat, röda äpplen och citrusskal. Champagnen passar både till fisk, skaldjur och vegetarisk mat eller som aperitif.

Drycken finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 299 kr.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
379 kr

Pizzolato Vino Spumante Pinot Grigio Organic
Pizzolato Vino Spumante Pinot Grigio Organic
Detta ekologiska mousserande vin har en mycket frisk och bärig smak, med nyanser av hallon, persika, smultron och jordgubbar. Drycken har en elegant bouquet och kommer i en förtjusande flaska.

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 89 kr.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.6 g per 100 ml
99 kr

Barton & Guestier Crémant de Bourgogne
Barton & Guestier Crémant de Bourgogne
Crémant är ett franskt bubbel som tillverkas på samma sätt som champagne, fast i ett annat vindistrikt. Barton & Guestier, Crémant de Bourgogne har en frisk samt fruktig smak av gula äpplen, nougat, kex, mineral och apelsin. Passar både som aperitif och till exempelvis vegetariska rätter. Njut av ett glas tillsammans med smörgåsrån och mild getost!

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 119 kr.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
139 kr

Gosset Grand Rosé Brut
Gosset Grand Rosé Brut
Gosset Grand Rosé Brut är en champagne med bärig och mycket frisk bouquet. Vinet bjuder på smak av smultron, röda vinbär, nötter, kex och blodgrapefrukt. Ett riktigt härligt bubbel att välkomna sommaren med!

Drycken finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 499 kr.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
699 kr

KWV Cuvée Rosé
KWV Cuvée Rosé
Detta mousserande rosévin kommer från Sydafrika. Vinet har en fruktig och söt smak med inslag av jordgubbar, rosor och persika. Passar perfekt en varm sommarkväll tillsammans med vännerna.

Drycken finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 69 kr.
750 ml - 7% - Sockerhalt 6.7 g per 100 ml
79 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Mousserande gott – i fyra olika stilar

Mousserande gott – i fyra olika stilar

Låt sommaren bubbla lite extra – och låt oss hjälpa dig hitta annat än champagne som omväxling. Här är snabbguiden till några mousserande viner i olika stilar, prisklasser och från olika urspr..

Läs mer
Sparkling sangria – ”den perfekta sommar..

Sparkling sangria – ”den perfekta sommar..

Paret Anette och Juha-Matti Raunio drack en riktigt god sangria i Barcelona. ”En sån här sommardryck bör vi skapa själva” tänkte dom. Nu säljs deras Gozy White Sangria på Systembolaget. ..

Läs mer
Bästa vinet till påskmat – rött, vitt, rosé och bubb..

Bästa vinet till påskmat – rött, vitt, rosé och bubb..

Vår svenska påskmat består av en vild variation av rätter. Det kan göra det knepigt att hitta ett vin som matchar. Men oroa dig inte – vi har vintipsen som löser gåtan! Vin till sill, lax och ägg Va..

Läs mer
Konsten att dricka en champagne

Konsten att dricka en champagne

Champagnen på kylning, gästerna börjar anlända, nyårsraketerna i tryggt förvar. Vi plockar fram amusen på gåslever, kanske lite pata negra och löjrom på surdegsbröd. Och till sist serverar vi årgång..

Läs mer
Podd: Resan till Cava

Podd: Resan till Cava

Michael Anderquim och Johan Franco Cereceda packade i februari väskorna och tog flyget till Barcelona för att sedan bege sig till Penèdes för besök hos olika cavaproducenter.

Läs mer
Den ultimata listan för rosa bubbel och glitter till..

Den ultimata listan för rosa bubbel och glitter till..

Maj månad betyder rosa bubbel. Dags att samla familj och vänner framför TV-apparaterna – Eurovision är här! Vi har skapat den perfekta dryckeslistan till folkfesten. Rosa bubbel, färgglad cider och ..

Läs mer