HEM

Aktuellt

Karl Fredrik Cava Organic – ett smakrikt vin till vårens mat

Snart är våren här och vad passar inte bättre under varma och blomsterrika vårkvällar än ett glas välkyld cava? Den folkkäre trädgårdsprofilen och floristen Karl Fredrik Gustafsson lanserar nu sitt tredje vin – den ekologiska cavan Karl Fredrik Cava Organic.

Karl Fredrik Cava Organic är ett veganskt och ekologiskt mousserande vin från Spanien. Det är en helt torr cava producerad på 75 % Macabeo och 25 % Chardonnay. Både den blomsterprydda flaskan i pastellfärger och det bubblande vinet fångar in vårens första blomningstid. Cavan är torr och har smaker av päron, honungsmelon, citrus samt mineral.

Det mousserande vinet passar till fisk och skaldjur, vårlätta sallader eller som sällskapsdryck. Det är ett vin för alla som vill njuta av livets glada stunder. Varför inte prova cavan till en sallad av vitlöksfräst vit sparris, päron, majrova eller rädisor, gröna oliver och Manchegoost!

Mer om Karl Fredrik Gustafsson och hans viner

Tidigare har Karl Fredrik Gustafsson lanserat vinerna Prosecco och Prosecco Rosé. Med Karl Fredrik Cava Organic var målet att skapa en torr, smakrik, ekologisk och vegansk cava. Med den vill han lyfta fram sin kärlek till trädgårdar, blommor och bubblande drycker.

Karl Fredrik Brut Organic Cava
Karl Fredrik Brut Organic Cava
Med dekorativa blommor och med färger i pastell speglar flaskan dess innehåll där den friska och fruktiga smaken framträder tydligt med inslag av päron, honungsmelon, citrus och mineral med en viss brödig karaktär.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
129 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Succé för Göteborgs jubileumscava

Succé för Göteborgs jubileumscava

Det började med 600 flaskor — sedan blev Göteborgs jubileumscava en jättesuccé och har nu sålt närmare 90 000 flaskor via 55 butiker i Västsverige. – Det är ju en görsnygg flaska som man blir glad o..

Läs mer
Måns: ”Min favoritdruva i en smäcker vintunna”

Måns: ”Min favoritdruva i en smäcker vintunna”

Måns Zelmerlöw kommer med ytterligare en vinnyhet på Systembolaget: en egen liten vintunna fylld med eldigt och intensivt rött garnachavin – MZ BARRIK by Måns Zelmerlöw. – Något helt nytt och ..

Läs mer
Cava, Champagne eller Prosecco?

Cava, Champagne eller Prosecco?

Alla gillar vi bubbel men inte alla vet skillnaden mellan säg cava, champagne eller den så oerhört populära proseccon. Om vi börjar med länderna så blir det lite som att dela upp bubblet mellan de t..

Läs mer
Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Svenska folket gillar Jill Johnsons musik – och nu också även hennes vin. I fjol lanserade hon sitt röda vin ”Nashville Stories” och på bara några månader sålde det 29.000 liter på..

Läs mer
7 saker många inte visste om cava

7 saker många inte visste om cava

 Cava har blivit mångas favoritbubbel på senare tid. Här är 7 saker du kanske inte visste om det populära mousserande vinet! En flaska cava är rik på både bubblor och kultur. Drycken är så allround ..

Läs mer
Brut natur – 6 festliga viner med lite socker

Brut natur – 6 festliga viner med lite socker

Festa till det med Brut Nature – vin med mycket lite socker. Afterwork, en kväll med vänner eller nästan vilka festligheter som helst förtjänar lite bubbel. För att förena nytta med nöje har ..

Läs mer