HEM

Aktuellt

Måns Zelmerlöw om sin nya Hola MZ Cava Rosé

Den åttonde februari släpptes det senaste tillskottet i Måns Zelmerlöws vinserie MZ på Systembolaget. Förra året fick vi se en cava och nu kommer hans första rosé-cava. Vi fick en kort intervju med Måns om det senaste vinet och hans eget vinintresse.

Vad kan du berätta om Hola MZ Cava Rosé?
– Vinet är det fjärde i ordningen som jag lanserar, men jag måste medge att det var tal om en rosé-cava redan för ett år sen när vi såg hur väl min vita cava togs emot av vin-Sverige. I höstas var jag nere på besök hos producenten i Spanien och valde ut denna sprudlande rosa dryck. Jag var även med och skördade druvor m.m. Det är en bärig och bubblande superhit, om jag får säga det själv.

Du har redan två olika rödviner och en vit cava på Systembolaget. Hur har de tagits emot?
– Det har varit ett fantastiskt mottagande av alla tre viner som jag lanserat, men allra mest Hola MZ Cava som lanserades i fjol. Den har verkligen blivit en framgångssaga.

Är du själv en vinälskare?
– Ja, jag älskar vin! Mitt verkliga intresse började när jag spenderade mycket tid i Sydafrika samt under mina år i Spanien och Barcelona där jag bodde under en längre tid.

Hur involverad är du i arbetet med att välja ut och ta fram dessa viner?
– Jag har varit väldigt delaktig. Att vara aktiv i det här projektet är viktigt för mig och framförallt är det väldigt kul. Jag är med i allt från att bestämma vilken dryck vi ska satsa på, till val av ursprung, pris, stil, kvalitet, design och val av producent att jobba med.

Finns det ytterligare planer för din vinserie MZ?
– Ja, jag ser det här som ett långsiktigt åtagande och har som vanligt många tankar och idéer framåt.

Vad skulle du säga att denna cava passar bäst till?
–Den passar faktiskt bra till väldigt mycket! Med eller utan mat. Till fisk, skaldjur, chark och till tapas såklart. Tänk vår och sommar med allt gott som passar då helt enkelt.

Berätta om en rolig anekdot kopplat till dina viner
– Efter fjolårets cava-lansering duggade såklart ordvitsarna tätt. Alla frågade mig varför cavan inte hette “Cava Mia”? Haha, ja, den såg man ju komma. Och nu kommer äntligen min ”Cava Mia”, även om den faktiskt inte heter precis så. Men jag både tror och hoppas att den blir en riktig dunderhit.

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw
Nu lanseras årets mest spännande bubblare, en rosa dröm signerad Måns Zelmerlöw. Hola MZ Cava Rosé, både ekologisk och vegansk, är nästa stjärna att ta plats på vinhimlen. En spansk mousserande rosé som följer upp artistens tre succélanseringar från ifjol.

I Måns rosa nyhet är prestigedruvan pinot noir dominerande med sina 50 procent. Detta backas upp av Trepat och Xarel-lo med 25 procent vardera. Druvorna är liksom de tre tidigare vinerna i MZ Wines-portföljen från Katalonien i norra Spanien.

750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
119 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén med Hola MZ lanseras nu Måns Zelmerlöw cava i en ståtlig Magnumflaska. Perfekt till vinterns festligheter!  Måns Zelmerlöw är inte bara artist, programledare och vinnare av Eurovision S..

Läs mer
Cava hittar sin identitet

Cava hittar sin identitet

Nej, cava är inte en budgetchampagne. Cava är ett mousserande vin från Spanien men där förutsättningarna är helt olika dem i Champagne. Det enda gemensamma är bubblorna. Och kanske ett festligt till..

Läs mer
Brut natur – 6 festliga viner med lite socker

Brut natur – 6 festliga viner med lite socker

Festa till det med Brut Nature – vin med mycket lite socker. Afterwork, en kväll med vänner eller nästan vilka festligheter som helst förtjänar lite bubbel. För att förena nytta med nöje har ..

Läs mer
Guldbetyg – Provat av Vinguiden

Guldbetyg – Provat av Vinguiden

Nu inför vi på Vinguiden ett nytt betygssystem, nämligen ett guldbetyg!  Att ni medlemmar går in och lämnar omdömen och kommentarer på vår sajt tycker vi på Vinguiden är otroligt värdefullt, både fö..

Läs mer
Triss i druvor bakom bästa cavan

Triss i druvor bakom bästa cavan

En klassisk cava är tillverkad på lokala druvsorter. Sedan får vinsnobbarna säga vad de vill. Så resonerar man mer och mer på plats där cavan produceras. Allt för den unika smakens skull. Cavan gick..

Läs mer
Avsnitt 5: Uråldrigt vin blev trendigt igen

Avsnitt 5: Uråldrigt vin blev trendigt igen

Orange vin är ett nygammalt inslag i vinvärlden. Men vad är ett orange vin? Processen för att göra ett orange vin påminner mycket om hur man gör rött vin. Gröna druvor pressas och sedan låter man sk..

Läs mer