HEM

Aktuellt

Arvingarna släpper både öl och sommarlåt

Arvingarna är rejält i hetluften i sommar. Bara dagarna innan inspelningen av ”Så mycket bättre” drar i gång släpper gruppen sin egen öl.
– Vi har länge velat ha en egen öl så det känns riktigt bra. Många säger att de gillar den, säger Casper Janebrink till Vinguiden.

Förra sommaren firade Arvingarna 30 år, men en viss pandemi gjorde att firandet fick inhiberas. Men det tar gruppen igen med råge – i år är Arvingarna mer aktuella än när de vann Melodifestivalen med låten Eloise, år 1993.

Gruppen återupptar sin jubileumsturné, en ny skiva är på väg ut och frontfiguren Casper Janebrink representerar Arvingarna i TV4-succén ”Så mycket bättre”. Som kronan på verket släpps och också en egen ölsort: Arvingarna Lager.

Vinguiden får tag på Casper Janebrink precis innan han kliver in i ”Så mycket bättre”-huset på Gotland.
– Vi har länge velat ha en egen öl och vi fick en väldigt bra kontakt med Odd Island Brewery, som förstod vad vi ville. Efter en hel del ölprovning kom vi fram till en speciell lageröl som vi är stolta över.

Arvingarnas Lager verkar kunna bli en riktig hit direkt.
– Det har känts riktigt bra och den sålde slut på onlinelagret redan första dagen, men nu har det fyllts på. Det är många som säger att de plockat sista burken på hyllan och gillar ölen.

Ölet är en ofiltrerad lager som kom till efter ett antal ölprovningar där Arvingarna tog fram den smakprofil de ville ha. Casper Janebrink själv hade kunnat tänka sig en IPA eller APA, men fick vika sig för majoriteten i bandet.
– Vi dricker ofta lager, så det passar bäst. En ofiltrerad lager med naturlig kolsyra är en riktig smakupplevelse, du känner allt som är i ölen. Det går inte att jämföra med vanlig Svensson-öl.

Även burken är en upplevelse. Från början är det en stor tavla av Kattis Palmnäs som sedan digitaliserats och tryckts upp på burkar. Både ölen och etiketten är ett konstverk, enligt Casper Janebrink.

Just i detta nu kliver Casper Janebrink in i ”Så mycket bättre”-huset på Gotland. Snart får vi höra andra artister sjunga hits som ”Eloise” och ”I Do” samt Arvingarnas tolkningar av andra artisters verk.

För den som vill ha en dos Arvingarna utan att köpa öl eller vänta på ”Så mycket bättre” har gruppen precis släppt en ny singel på Spotify. ”Sommar igen” heter låten, något Casper Janebrink tycker passar perfekt nu när coronapandemin börjar ebba ut.
– Förra sommaren gick inte att räkna, men nu är det på gång att bli som det varit förut och det är det vi vill säga.

Arvingarna
Arvingarna
Maltig smak med tydlig beska, inslag av ljust knäckebröd, honung, ananas, grapefrukt och apelsin.
330 ml - 5.6% -
30.30 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

De lokala påskölen är räddade – Systembolaget öppnar beställningarna av ”Lokalt & Småskaligt” igen efter en dags stängning. Beskedet var på väg att slå hårt mot många mindre ölbryggerier ..

Läs mer
Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Svenska folket gillar Jill Johnsons musik – och nu också även hennes vin. I fjol lanserade hon sitt röda vin ”Nashville Stories” och på bara några månader sålde det 29.000 liter på..

Läs mer
Så matchar du mat och dryck till midsommar

Så matchar du mat och dryck till midsommar

Vad passar till vad? Ibland är det svårt att veta. Inför årets midsommarmeny tipsar vi därför inte bara om vin, öl och snaps – utan ger dig även dryckernas match på tallriken. Gott öl till midsomma..

Läs mer
Svenska ölnyheter: Fårskallar och häxkittlar

Svenska ölnyheter: Fårskallar och häxkittlar

En fårskalle, häxkittel, raket-öl från Kiruna eller tysk pilsner? Det är bara några av alla ölsorter som nu släpps på Systembolaget. Mikrobryggerier har varit trendigt i ganska många år och det finn..

Läs mer
Så firar du internationella öldagen

Så firar du internationella öldagen

För ett par veckor sedan firades ”Ölets dag” i Sverige.  Fredagen 2 augusti är det dags för internationella öldagen. Syftet med agen: Samla goda vänner och fira med öl. Sveriges Bryggerier har utse..

Läs mer
Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Här är julölet som är både glögg och öl på samma gång. Glögg Sour är ett samarbete mellan tre bryggerier – som hoppas på succé. – Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jona..

Läs mer