HEM

Aktuellt

Nu släpps flera unika dyrgripar från unika producenten

Flera exklusiva viner släpps nu i Systembolagets webblansering. Ett av de mest ansedda är Richebourg Grand Cru Lucien le Moine, 2017 som framställs av en ovanlig producent. Vinet görs av ett gift par som inte äger någon egen vingård och blott några hundra flaskor finns av varje årgång.

Pinot Noir-vinet Richebourg är ett av de mest berömda vinerna från den heliga byn Vosne-Romanée. Lucien Le Moine är en liten producent som enbart producerar Grand Cru-viner. De köper upp de finaste nyjästa vinerna de kan hitta från olika producenter i Bourgogne och lagrar dem i sin källare i Beaune.

Det äkta paret Mounir Saoma och hustrun Rotem Brakin känner odlare i hela Bourgogne som de åker runt till. De provar 100-tals olika viner innan de köper upp det bästa av det bästa och producerar viner av enormt hög kvalitet.

– Efter att ha studerat, bott och arbetat i Bourgogne i flera år fick vi lära känna många bra odlare i regionen. Vi bestämde oss för att bygga relationer med dem och vår hängivenhet för kvalitet i en liten utvald produktion av Crus, berättar paret.

Nu finns chansen att köpa en av parets mest exklusiva viner, som bara framställs i några hundratalet flaskor. Det handlar förstås om en verklig dyrgrip. Richebourg Grand Cru Lucien le Moine, 2017 kostar 8699 kr på Systembolaget.

För den som har en stramare budget släpper Lucien Le Moine även flera andra exklusiva sorter i samma släpp.

Här hittar du fler unika viner i webblanseringen.

Richebourg Grand Cru Lucien le Moine
2017
Richebourg Grand Cru Lucien le Moine
Drycken är en webblansering och släpptes 18/2.
750 ml - 13.5% -
8699 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Stora guiden till höstens dryckesmässor 2022

Stora guiden till höstens dryckesmässor 2022

Under hösten är det späckat med dryckesmässor, från Helsingborg till Umeå. Här har vi samlat några av de bästa som du absolut inte får missa. 26-27/8 Helsingborgs Dryckesmässa På Helsingborg Arena ä..

Läs mer
Vinguiden öppnar vingård på Hötorgsskraporna

Vinguiden öppnar vingård på Hötorgsskraporna

Vinguiden, som är en av Sveriges största kommersiella e-handelsplatser för dryck, öppnar en vingård på taket till Hötorgsskraporna i Stockholm. Målet är att producera både röda och vita viner, i min..

Läs mer
10 udda fakta du inte visste om vin

10 udda fakta du inte visste om vin

Svenska folket har blivit ett vinälskande folk. Varje dag säljs över 745 000 liter vin på Systembolaget. Men visste du de här 10 sakerna om vin och vindruvor?  1. Vindruvor är den mest odlade frukte..

Läs mer
Chips och vin – så hittar du den perfekta kombinatio..

Chips och vin – så hittar du den perfekta kombinatio..

Hur matchar man egentligen chips och vin? Vi svenskar älskar våra snacks, och när det vankas festligheter åker skålar med chips, nötter, ostbågar och salta pinnar gärna fram. Men vad dricker man til..

Läs mer
5 inspirerande vinfilmer som alla borde se

5 inspirerande vinfilmer som alla borde se

För dig som älskar vin och film har vi här samlat en handfull fantastiska vinfilmer. På listan finns filmer som både lockar fram dina känslor och frestar smaklökarna. Passa på att njuta av vingårdar..

Läs mer
Ostarna som gör vinet ÄNNU godare

Ostarna som gör vinet ÄNNU godare

Brie, parmesan, cheddar och camembert…eller varför inte en svensk Västerbottensost? I smaklökarnas värld är det ingen nyhet att god ost blir ännu godare i kombination med ett gott vin. Ostar h..

Läs mer