HEM

Aktuellt

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sverige

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så kostar det, 3.290 kr närmare bestämt.

Brad Pitt och Angelina Jolie är skilda sedan flera år tillbaka, men som vinmakare fortsätter de att hålla ihop. Nu har de skapat en ny exklusiv roséchampagne under varumärket Fleur de Miraval. Teamet bakom Château Miraval i Provence beskriver det som ”inte något nytt kändisvin, utan ett autentiskt projekt”.

Brad Pitt har lett samarbetet med familjen Péters i Champagne för att ta fram den nya exklusiva drycken.

– Fleur de Miraval är kulmen på fem års arbete, forskning och provsmakning, utfört i yttersta hemlighet, säger Rodolphe Péters.

Den ädla drycken är gjord på 75% Chardonnay och 25% Pinot Noir. Det finns två sätt att framställa roséchampagne. Endera genom att tillsätta en liten andel rött vin eller genom att låta saft komma i kontakt med druvorna en kort tid under jäsning. Brad Pitt valde den senare metoden som är mycket ovanlig.

Rosén får mogna i tre år i de mörka källarna i Le Mesnil-sur-Oger i Champagne. Champagne är särskilt känslig för ultravioletta strålar och solljus. Därför är Fleur de Miraval lackerad för att förhindra att vinet utsätts för ljus. Endast 20.000 flaskor har producerats av den första upplagan.

I Sverige lanserades Fleur de Miraval strax före jul, men några av de exklusiva buteljerna tycks ha överlevt nyårsfirandet, så ännu finns chansen. Champagnen levereras stilenligt i en rosa box.

Fleur de Miraval Rosé Fleur de Miraval
Fleur de Miraval Rosé Fleur de Miraval
Ljust rosa färg. Elegant och nyanserad doft med inslag av röda bär, blodapelsin, mineral och rostat bröd. Elegant, torr och mycket frisk smak med inslag av blodgrape, röda bär, nougat, kex och mineral. Lång, nyanserad eftersmak.
750 ml - 12.5% -
3290 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Rosa bubbel älskar Pinot Noir

Rosa bubbel älskar Pinot Noir

Tidigare ansett som något närmast obskyrt har det rosa bubblet nu fått sin revansch. Aldrig tidigare har det nämligen producerats och konsumerats så bra rosébubbel som i detta nu. Vinguiden förklara..

Läs mer
Vinet som ändrade färg

Vinet som ändrade färg

Från ljust rosa till mörkt, närmast rött och så åter till ljust rosa. Säga vad man vill om det rosa vinet, men färgen ändras efter behag. Och nu är det alltså – åter – ljust rosa som gäller. För någ..

Läs mer
Snart kan du äta roséglass i stora lass

Snart kan du äta roséglass i stora lass

Nu börjar glasstillverkarna förstå storheten med rosévin. Den amerikanska lyxglassen Häagen-Dazs har skapat en vinglass med en rosafärgad virvel, för att attrahera vuxna rosé-älskare. Namnet: Rosé &..

Läs mer
Det här är ett riktigt Mannerström-vin

Det här är ett riktigt Mannerström-vin

Sauvignon Blanc på handplockade druvor från Loire – utvalt av Sveriges mest folkkäre gastronom. Kan det blir bättre? – Jag tycker att vi lyckats väl med att få fram ett riktigt läckert vitt vin som ..

Läs mer
Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Hon älskar bubbel – och sitt rosa hus i Spanien. Så vad är mer passande för folkkära artisten Pernilla Wahlgren än en rosa cava? – I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är fa..

Läs mer
Rosévinet som inspirerats av musik

Rosévinet som inspirerats av musik

Kan man jämföra vin med musik? Jo, om man är en gammal manager för rockband som blivit vinmakare. – Inspirerat av hur musik kan förändra vår sinnesstämning, spelar vinet Band of Roses Rosé en färgst..

Läs mer