HEM

Aktuellt

Nu säljs populära julkalendrar – fyllda med öl

Beery Christmas, utropar bryggerier och erbjuder en ölkalender i december. Här ger vi dig lite inspiration på de läckra förpackningarna – för du kan ju faktiskt göra en egen julkalender med hjälp av några enkla redskap.

Hittills har ingen släppt en ölkalender på Systembolaget, och kanske tillåter inte de strikta reglerna för alkoholförsäljning i Sverige att det görs. I andra länder har dock ölkalendrar blivit mycket populära och nu laddar folk upp inför advent. Det har varit en tydlig trend de senaste åren med julkalendrar som har plats för 24 burkar eller flaskor. Det ser lockande ut på bilder – och det är en chans för bryggerierna att lansera sina special-öl.

Sajten Beerwulf.com säljer en julkalender med 24 öl i en kartong som liknar ett ombonat hus.
”Våra favoritbryggerier BrewDog och Beavertown får sällskap av stora namn från Belgien, Nederländerna och USA. Kalendern är fylld av både IPA, lager, suröl och weissbier” skriver sajten.

Sajten Beer52 har ett liknande upplägg: öl från olika delar av världen till ett pris på totalt 600 kr.
”Några bryggerier som är representerade är Vocation, La Trappe, Gipsy Hill, O’Brother, Rothaus, De Molen, Virginia Beer Co och Tempest”.

Om du inte har möjlighet att ta dig utomlands går det faktiskt utmärkt att bygga din egen ölkalender – eller varför inte bort den till någon du vill göra extra glad.

FAKTA

Gör din egna öl-julkalender

Köp 24 olika sorter med öl på systembolaget
1.Ta en tom låda eller ett tomt ölflak
2. Måla och klistra fast 24 luckor
3. Lägg i ölen
4. Vänta otåligt till första advent
Läs mer

Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Stora julbordsguiden 2023 – vin och öl för alla rätt..

Stora julbordsguiden 2023 – vin och öl för alla rätt..

Urvalet är stort när det är dags att ordna vin och öl som passar till julmat. Och som inte det var nog äts oftast julmat som en enda stor, härlig buffé där det liksom hör till att många smaker bland..

Läs mer
Hårdrocksölet – med skivomslag som kapsyler

Hårdrocksölet – med skivomslag som kapsyler

Älskar du både öl och hårdrock? Grattis, nu kommer alla Iron Maidens album som ölkapsyler. Ölet Trooper säljs sedan flera år tillbaka på Systembolaget. För att fira vart och ett av Iron Maidens ikon..

Läs mer
Julöl – det perfekta sällskapet till julmaten

Julöl – det perfekta sällskapet till julmaten

Visste du att det infördes en lag på att brygga julöl under 1200-talet? Jo, så viktigt var det tydligen. Även om ingen idag längre kräver att det bryggs julöl, väljer fortfarande många svenskar att ..

Läs mer
Fira Ölets dag med Vinguiden

Fira Ölets dag med Vinguiden

Skål för ölets alldeles egna dag! Onsdag den 21 juli firas Ölets dag över hela Sverige. Den svenska ölkulturen blommar och idag är Sverige ett av länderna med flest bryggerier per capita. Över 450 ..

Läs mer
Svenska Carolina räddar världshaven med öl

Svenska Carolina räddar världshaven med öl

Carolina Manhusen Schwab räddar världshaven med hjälp av öl. Hennes ölmärke Ocean Beer använder vinsten till att rensa bort plast och återställa haven. Ölen har redan vunnit priser och lanserats i S..

Läs mer
Svensk suröl – bland det trendigaste du kan dr..

Svensk suröl – bland det trendigaste du kan dr..

Förr i tiden var det en öl som dracks av belgare och i viss mån tyskar. Men 2020 är suröl ett av de trendigaste drycker du kan köpa på Systembolaget. Och svenska bryggerier skapar nya suröl med stor..

Läs mer