HEM

Aktuellt

Veckans drink: Pineapple Daiquiri

Ta lite valfri frukt, krossad is och rom. Mer behövs egentligen inte för att skapa en av de godaste drinkarna som finns. Här ger vi dig historien om daiquiri, som faktiskt blev till av en slump på Kuba för drygt 100 år sedan.

Tänk att drinken med det märkliga namnet daiquiri har hållit sin popularitet så länge. Men det är något med enkelheten och fruktigheten som tilltalat miljontals törstiga och festsugna i drygt 100 år. Historien om drinken började faktiskt som en nödlösning. Det sägs att amerikanska gruvingenjörer på The Daiquiri Mining Company på Kuba hade en fest, men att ginen tagit slut. Istället räddade man festen med att blanda drinkar på den inhemska spriten rom blandad med limejuice. Nödlösningen gjorde succé och efter att Daiquiri introducerades hemma i USA tog det inte mer än några årtionden innan drinken slog igenom över hela världen.

Idag finns det förstås otaliga och fantasifulla varianter på en daiquiri. Många av oss förknippar drinken med jordgubbar, som är en lika lättåtkomlig som festlig råvara i Sverige under sommaren. Man lägger bara jordgubbarna i en mixer, tillsammans med krossad is, lite limejuice och mörk rom. Sen vrider man igång mixern och Strawberry Daiquiri är klar att serveras. Så lätt, gott och snabbt.

Vilka andra frukter kan man experimentera med? De flesta, faktiskt. Det är trots allt du och dina gäster som sätter gränser. Men ananas? Jodå, det verkar populärt. På Systembolaget finns nu en flaska färdigblandad daiquiri: Hey Bae Pineapple Daiquiri.

”Hey BAE Pineapple Daiquiri är en fruktig, söt färdigblandad cocktail med fräsch smak av färsk ananas. En drink som fungerar lika bra till brunchen som till middagsbjudningen och bör åtnjutas kall med ett glas fylld med krossad is med några limeskivor.” menar den svenska leverantören Tegnér Spirits & Wine.

Hey Bae Pineapple Daiquiri
Hey Bae Pineapple Daiquiri
Fruktig, söt färdigblandad cocktail med fräsch smak av färsk ananas.

Den bör åtnjutas kall med ett glas fylld med krossad is med några limeskivor.
700 ml - 15% - Sockerhalt 19.8 g per 100 ml
169 kr

Frozen pineapple daiquiri

Ingredienser
Hey BAE Pineapple Daiquiri
isbitar

Gör såhär
1. Lägg allt i en mixer och mixa till en slät drink.
2. Servera kyld och toppa med skivad ananas.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Groggen – en svensk tradition med brittiska anor

Groggen – en svensk tradition med brittiska anor

Den 21 augusti är det dags för Groggens dag. Att blanda sprit med något annat är en gammal svensk tradition som lett till ikoniska drycker som Vargtass och Kaffekask. När du blandar din grogg är du ..

Läs mer
Vinnardrinken med röda myror

Vinnardrinken med röda myror

Nu avslöjar vinnaren i Hernö Gin Cocktail Awards 2019 receptet God’s Country, den uppmärksammade drinken med röda myror. Raphael Redant från Stich Bar i Sydney, Australien, tog hem priset tidigare i..

Läs mer
Fira Saint Patrick’s Day med en grön drink

Fira Saint Patrick’s Day med en grön drink

Torsdagen den 17 mars är det dags att fira Irländarnas stora högtid, Saint Patrick’s Day. Då fylls pubarna med grön öl, treklövrar och Irländska folkvisor. Saint Patrick är Irlands skyddshelgon och ..

Läs mer
Fräscha bålen ordnar festen

Fräscha bålen ordnar festen

Sommarbålen har gjort comeback och blivit trendigt igen. Bålskålen räcker till många och kan pigga upp såväl födelsedagar som trädgårdsfester och grillkvällar. Vinguiden har tagit fram de fem godast..

Läs mer
Svenska uppstickarens nya spännande shots

Svenska uppstickarens nya spännande shots

Polka the Pig och Lucyfur. Nu kan svenskarna testa två nya fantasifulla shots. – Det är en hyllning till Sverige och våra speciella vanor, säger Alexandra Rasmusson Rankloo. Nordic Beverage Company..

Läs mer
Mocktail på svenska råvaror: ”Fantastiska somm..

Mocktail på svenska råvaror: ”Fantastiska somm..

Även om du avstår från alkohol kan du njuta av en sommardrink. Bartendern Calle Olson tipsar om några mocktails-recept gjorda på underbara, svenska råvaror. – Vi har så otroligt många, fina rå..

Läs mer