HEM

Aktuellt

Nu släpps ”världens bästa öl”

Den har kallats världens bästa öl och vinner årligen nya priser och hyllas unisont runt om i hela världen av ölälskare. Idag, 11 augusti, släpps 10 000 flaskor av det exklusiva syrliga belgiska ölet Rodenbach Caractère Rouge på Systembolaget.

Rodenbach Caractère Rouge togs ursprungligen fram som ett testprojekt tillsammans med den hyllade Michelinkocken Viki Geunes. Det unika ölet blev snabbt en succé för sin smak och numera gläds ölälskare runt om i världen så snart det belgiska bryggeriet släpper en ny batch.  Nu är det dags igen, för ölet som skördades  i höstas. Vid tillverkningen av Rodenbach Caractère Rouge lagras ölet först i två år på bryggeriets gigantiska ekfat. Därefter macereras färska körsbär, hallon och tranbär i det under sex månader. Resultatet är ett fantastiskt öl med en mycket fruktig, komplex och vinös karaktär.

Rodenbach Caractère Rouge har en bärig doft av hallon, körsbär, tranbär, citrus och örter med inslag av karamell. Smaken är härligt syrlig med tydlig karaktär av bär och en lång eftersmak. Bakom ölet ligger bryggeriet Brouwereij Rodenbach som i närmare 200 år tillverkat sin unika flamländska ale.

I Systembolagets fasta sortiment finner du Rodenbach Alexander. En öl gjord på ett likande sätt och som smaksatts med körsbär.

Rodenbach Caractère Rouge
Rodenbach Caractère Rouge
Nyanserad, mycket syrlig smak med inslag av fat, mogna jordgubbar, ljus sirap, hallonvinäger, mandel, blodgrapefrukt och körsbär.
750 ml - 7% -
146.10 kr

Rodenbach Alexander
Rodenbach Alexander
Nyanserad, syrlig smak med sötma, inslag av fat, körsbär, blodapelsin, mandelmassa, hallon, nötter och balsamvinäger.
750 ml - 5.6% -
100.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Sorterna som funnits sen Systemet öppnade 1955

Sorterna som funnits sen Systemet öppnade 1955

Nästa år fyller Systembolaget 65 år! Men svenskarna vill inte pensionera bolaget – förtroendet är rekordhögt. Men visste du att det finns vin, öl och sprit som sålts ändå sedan premiären 1955?..

Läs mer
Fira mörka ölen på stoutdagen

Fira mörka ölen på stoutdagen

Liksom dagarna blir ölen mörkare med årstiden. Och idag, den 5 november, är det passande nog den internationella stoutdagen. Vi höjer därför ett glas riktigt mörk stout! Nu firas det inte stoutdagen..

Läs mer
Stor ölguide – sommaröl från hela världen

Stor ölguide – sommaröl från hela världen

Sommar, sol och bad – och en riktigt kall öl. Vi har samlat somriga öl från inte mindre än tio olika länder. Hitta nya favoriter eller överraska vännerna på grillkvällen. Oslove – Norge [product]178..

Läs mer
Nya fruktölet som är en ren förfriskning

Nya fruktölet som är en ren förfriskning

Här är nya fruktölet som är lika uppfriskande som en sommarcocktail. Rodenbach FruitAge är en blandning av öl, körsbär och fläder som ger syrliga och fruktiga toner. Ren förfriskning för såväl ölnör..

Läs mer
Ölet som vill överraska – med blåbär och kakao..

Ölet som vill överraska – med blåbär och kakao..

Det verkar krävas ett konstnärsbryggeri i Kanada för att komma på en så galen idé: en syrlig öl bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan. Nu får vi svenskar testa den annorlunda drycken i en i en b..

Läs mer
Visste du detta om påsköl?

Visste du detta om påsköl?

Vad kan du om påsköl? Vi går mot ljusare tider och påsken närmar sig med stormsteg. Självklart finns det en hel del härliga viner att dricka till påskmaten, men får vi välja blir det framförallt pås..

Läs mer