HEM

Aktuellt

Nya rosén som bara kan avnjutas på vinhotellet

Svart flaska och rosa innehåll. Här är rosévinet som nu är redo att hällas upp till alla förväntansfulla gäster på The Winery Hotel i Solna.
– Det är spännande att se vad som händer om man utmanar folks förväntning på hur något ska se ut, säger Sofia Ruhne, ansvarig för vineriet på The Winery Hotel.

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning i lobbyn på hotellet erbjuds du som gäst här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas – med vinet i fokus. Även designen på hotellet inspireras av vintillverkningen. Vid incheckning är det första du som gäst får se, vinet som lagras på ekfat bakom en glasvägg i receptionen. Och nu kan dessutom gästerna få njuta av nya årgången av hotellets eget rosévin – Black Bottle Rosé. Druvor fraktades från Toscana i september förra året och framställdes sen på The Winery Hotel.

– 2019 var en utmanande växtsäsong med mycket regn under våren vilket inte är vanligt i Toscana. Vi trodde därför att skörden skulle senareläggas eftersom soltimmarna är så viktiga under hela växtsäsongen, berättar Sofia Ruhne från vingården Terreno i Toscana,ansvarig för vineriet på The Winery Hotel.

Hon berättar att det direkt efter den regniga och kalla våren kom lagom värme som höll i sig vilket räddade skörden.

– Bristen på vårsol kan hindra att smakämnen växer till sig, men tack vare att de tre sista månaderna var så soliga hann druvorna i kapp och vi kan nu njuta av ett läckert smakrikt rosévin som både är fruktigt och friskt.

I år kommer vinet i en ny uppdaterad look som går hand i hand med etiketten på hotellets röda vin Winery Red som har bytt kostym varje ny årgång. Black Bottle Rosé däremot har fått behålla sin ursprungliga look fram tills nu.

– Idéen med mörka flaskor på ett rosevin uppkom för att utmana idén om hur ett rosevin ska se ut. Blir det lika gott på mörk flaska? Vi valde dock att ha en rosa framtoning på etiketten för att visa att det är ett rosévin. Vanligtvis vill man ju se det rosa vinet genom flaskan så att man tydligt förstår att det är ett rosévin. Det är spännande att se vad som händer om man utmanar folks förväntning på hur något ska se ut.

Det var så både namnet Black Bottle Rosé och den knallrosa etiketten tog form. Även den nya designen går i rosa och svart men har fått en tydligare likhet med etiketten på hotellets röda vin.

Läs mer om The Winery Hotel >>


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Trenden som inte går att stoppa – LowLow väljer en u..

Trenden som inte går att stoppa – LowLow väljer en u..

Hard seltzers, den stora dryckestrenden från USA, har nog de flesta hört talas om vid det här laget. Den populära blanddrycken har fått genomslag i Sverige och försäljningen ökade med hela 70 procen..

Läs mer
Blush Pink Riesling – somrig nyhet för roséäls..

Blush Pink Riesling – somrig nyhet för roséäls..

Lundén Blush Pink Riesling är en efterlängtad nyhet för roséälskare. Vinet kommer med elegansen från riesling – i en läckert rosa skrud med en somrig doft av hallon och smultron. Bakom vinet ligger ..

Läs mer
Vinet som ändrade färg

Vinet som ändrade färg

Från ljust rosa till mörkt, närmast rött och så åter till ljust rosa. Säga vad man vill om det rosa vinet, men färgen ändras efter behag. Och nu är det alltså – åter – ljust rosa som gäller. För någ..

Läs mer
Rosé och romantik

Rosé och romantik

Sommar är lika med semester och ledighet för de flesta av oss, en tid då vi äntligen hänger av oss arbetskläderna, går barfota i gräset eller borrar ner tårna i sanden. Sommarperioden är också den t..

Läs mer
Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så ..

Läs mer
Stor guide – vårens bästa roséviner

Stor guide – vårens bästa roséviner

Klassisk rosé från Provence, Måns rosé och roséprosecco. Våren närmar sig med stormsteg och det betyder att rosévinerna börjar ta plats på Systembolagets hyllor. Vi har valt ut hela 15 av årets bäst..

Läs mer