HEM

Aktuellt

Ölet som vill överraska – med blåbär och kakao

Det verkar krävas ett konstnärsbryggeri i Kanada för att komma på en så galen idé: en syrlig öl bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan. Nu får vi svenskar testa den annorlunda drycken i en i en begränsad upplaga på Systembolaget.

Det är troligen inte så här du är van vid öl. För har du någonsin druckit den beska drycken bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan? Nej, vi tänkte väl det… Men det kanadensiska konstnärsbryggeriet Collective Arts vill utmana och överraska med sina innovativa ölsorter. Craftbryggeri baserat i Ontario kombinerar kreativiteten hos konstnärer som skapar burkarnas design med hantverksöl som smakar fantastiskt.

Matt Johnston och Bob Russell grundade Collective Arts Brewing för sju år sedan och hade två övertygelser, att kreativitet ger massor av god öl. Nu kan du själv avgöra hur kreativa kanadensarna är när den djupt lila, syrlig ölen bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan första gången når Sverige. Och eftersom det är ett bryggeri som samarbetar med konstnärer har man lagt ned extra stor kraft på paketeringen, alltså brukarna. Bakom konstverket ligger Zoe Gillette, som är en illustratör från Queens i New York. Hon har studerat vid Massachusetts College of Art and Design och arbetar även med fotografering, grafisk design och typografi.

19.200 burkar släpps på Systembolaget idag den 19 maj.

Collective Arts Blueberry Cacao Nibs
Collective Arts Blueberry Cacao Nibs
Bärig, syrlig smak med inslag av blåbär, choklad, sockerkaka och blodapelsin. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck.
473 ml - 5.6% -
42.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Årets öl till julbordet

Årets öl till julbordet

Hej, tomtegubbar – det här är vad ni ska slå i glasen i år! Nyligen släpptes 52 julöl på Systembolaget inför årets julfirande. Hela två miljoner liter julöl kommer gå åt i Sverige närmaste veckorna..

Läs mer
Svenskarna samlade in en miljon till sina stammiskro..

Svenskarna samlade in en miljon till sina stammiskro..

Vi svenskar bryr oss om våra stammiskrogar. Det visade kampanjen ”Stammisglaset” där en miljon kronor samlades in till totalt 816 restauranger i hela Sverige. – ”Stammisglaset̶..

Läs mer
Godaste ölen till kräftorna

Godaste ölen till kräftorna

Nu börjar äntligen kräftsäsongen, och till våra älskade kräftor vill vi gärna ha öl. Men det ska vara öl med karaktär! Smakrik öl som matchar kräftornas sälta och den lilla sötman som finns. Här kom..

Läs mer
Domstol i Tyskland klassar baksmälla som sjukdom

Domstol i Tyskland klassar baksmälla som sjukdom

Att drabbas av en baksmälla efter några öl för mycket är likställt med en sjukdom. Det har en domstol i Tyskland kommit fram till. Årets stora ölfest – oktoberfesten i München – har dragit igång och..

Läs mer
Spännande nyheter från små svenska bryggerier

Spännande nyheter från små svenska bryggerier

Oj, så många duktiga bryggare – och så mycket god svensk öl – det finns. Sverige har idag fler bryggerier än Belgien, som är världsberömt för sin långa ölkultur.  Här visar vi upp några ..

Läs mer
Här är Sveriges starkaste kanelbulle

Här är Sveriges starkaste kanelbulle

Hurra, i dag är det kanelbullens dag! Nu har du chansen att dricka Sveriges starkaste kanelbulle: Ölet Swedish Fika Cinnamon Bun har inte mindre än 12 procents alkoholhalt och smakar kanelbulle. Ka..

Läs mer