HEM

Aktuellt

3 vintips till vårens grill

På våren ställer vi fram klockan en timme, och vi ställer fram grillen – den här sommaren som alla andra. Pandemi eller inte.

Att grilla på sommaren är en svensk folksport. Jag vågar påstå att det är fler män än kvinnor som tävlar i den här sporten.

Sporten delas upp i två divisioner: gas eller kol. Det kan vara lite som med hästsport: dressyr eller fälttävlan. Det ena mer macho än det andra. Vad som är ”macho” i grillsporten vet jag personligen inte.

Att med säker hand och gärna ett par dagars skäggstubb hantera kött över eld är en del av svensk sommar – basta!

3 vintips till grill våren 2020:

1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel
2021
1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel
Vinet lagras på bourbonfat från några av USA:s bästa destillerier. Då faten bidrar med en intensiv karaktär behandlas vinet med yttersta försiktighet och lagringen påbörjas i franska och amerikanska ekfat innan vinet förs över till bourbonfaten. Resultatet blir ett kraftfullt, runt och komplext vin där druvan Zinfandel med sitt typiska uttryck samspelar med aromer från bourbonfaten. Riktigt bra kombination.

Vinet är fylligt, balanserat och komplext med fruktig doft och smak av mörka bär så som björnbär. Där finns även kryddiga toner av nejlika och stjärnanis. I eftersmaken träder toner av vanilj, peppar och en rökighet från bourbonfaten fram.

1000 Stories Zinfandel passar utmärkt till grillat och kraftigare kötträtter. Prova till en rökig hamburgare och sötpotatisfries.

Läs mer om druvan Zinfandel här >>

750 ml - 14.5% -
149 kr

Bourgogne Rouge Pinot Noir Labouré-Roi
2023
Bourgogne Rouge Pinot Noir Labouré-Roi
Bourgogne Rouge Pinot Noir Labouré-Roi är ett mycket friskt, kryddigt och bärigt vin. Mer specifikt är det hallon, lingon och lakrits som kan identifieras bland smakerna i detta Bourgogne vin.

Det här vinet dricker vi till grillad kyckling, eller en getostsallad. Ett steg till skulle kunna vara att servera vinet till grillad fisk.

Läs mer om druvan Pinot Noir här >>

750 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
139 kr

La Maison Vin Rouge
La Maison Vin Rouge
En liter bra rött vin från Frankrike. Räcker alltså både till marinaden och till kocken, med sällskap.

Det här rubinröda vinet är gjort på druvor som ger ett fylligt och smakrik vin. Toner av mörk frukt, mjuka tanniner och lång eftersmak.

Vinet går att avnjuta till en uppsjö av delikatesser men gör sig bäst till örtiga lammracks eller grillad biff. Perfekt till större bjudningar och fester.

1000 ml - 14.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
78 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

De 10 mest populära röda vinerna 2023

De 10 mest populära röda vinerna 2023

Varje vecka tipsar vi om spännande viner från hela världen, och vissa fångar er läsares intresse mer än andra. Här hittar du den exklusiva listan över 2023 års mest populära röda viner! 1. La Vecchi..

Läs mer
Jill Johnson: Valde ut  mitt vin tre gånger om

Jill Johnson: Valde ut mitt vin tre gånger om

Sångerskan och programledaren Jill Johnsons vinintresse och engagemang är på blodigt allvar. Hon provsmakade över 60 viner innan hon valde ut sitt röda vin ”Nashville Stories”. Tre gånger om gjorde ..

Läs mer
10 fantastiska viner till sommarens grillfester

10 fantastiska viner till sommarens grillfester

När solen strålar är det dags att ta fram grillen och bjuda på en härlig smakfest. För att matcha matens rökiga toner har vi tagit fram 10 perfekta “grillviner” som du bara måste testa. Vinerna funk..

Läs mer
Otippade vinländer – guldkorn du inte får missa!

Otippade vinländer – guldkorn du inte får missa!

Låt oss prata vinländer. Nu ska du få höra något spännande. Det finns faktiskt en uppsjö av högst otippade länder som verkligen kan det här med vin. Är du redo att tänja lite på gränserna? Låt Frank..

Läs mer
Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Här listar vi de bästa dryckerna till julbordet. Decembermörkret har smugit sig in i varenda liten vrå och julen står för dörren. Planerar du för ett traditionellt julbord på julafton? Låt oss hjälp..

Läs mer
Spännande nyheter i Systembolagets fasta sortiment

Spännande nyheter i Systembolagets fasta sortiment

Hösten är här – och Systembolaget har laddat upp rejält med nyheter i sitt fasta sortiment. Vinguiden har tittat närmare på några nykomlingar i rödvinshyllorna. Vi kan konstatera att det finns..

Läs mer