HEM

Aktuellt

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt rosa hus”

Hon älskar bubbel – och sitt rosa hus i Spanien. Så vad är mer passande för folkkära artisten Pernilla Wahlgren än en rosa cava?
– I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är faktiskt därför flaskan har rosa detaljer, efter mitt hus, Casa Rosa, säger hon.

Lagom till vårens behagliga temperaturer släpper Pernilla Wahlgren ett nytt bubbel. Och att det är en spansk, rosa cava är egentligen ganska logiskt. Pazzione Cava by Pernilla Wahlgren är en torr, frisk och fruktig ekologisk cava från Pernillas älskade Spanien och är inspirerat av sitt hus Casa Rosa, där hon spenderar så mycket tid hon kan.

Cava är Spaniens premiumbubbel och som tillverkas på samma traditionella vis som champagnen görs i Frankrike, alltså att andra jäsningen sker i flaskan. Pazzione Cava är gjort på handplockade druvor som odlats i det soliga Katalonien i jämna temperaturer. Den lagras därefter i nio månader, enligt traditionell metod. Som den lokala traditionen säger är metallen runt korken alltid snurrad sex varv.

– Jag är så glad att få berätta att jag äntligen har fått hem mitt favoritbubbel till Sverige! I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är faktiskt därför flaskan har rosa detaljer, efter mitt hus – Casa Rosa. Jag brukar dricka bubblet som fördrink eller till tapas, gärna med fisk och skaldjur, säger Pernilla Wahlgren.

Pazzione Cava är ett torrt mousserande vin med friska och fräscha smaker av äpple, päron och toner av Pernillas favoritfrukt ananas. Det går bra att dricka till skaldjur, fisk och kyckling, men man även göra som Pernilla: dricka cavan som en klassisk fördrink. För medelhavsälskaren rekommenderar Pernilla ett glas tillsammans med de traditionella spanska rätterna såsom paella, calamares (bläckfisk), tortilla och tapas.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Det var operasångaren Luciano Pavarottis favoritvin och har anor som går till romartiden. Nu har vi svenskar börjat uppskatta det röda bubblande vinet Lambrusco. Dags att prova en flaska på nyår, ka..

Läs mer
Sarah Jessica Parker: Älskar vitt vin

Sarah Jessica Parker: Älskar vitt vin

Fenomenet med kändisviner har varit större i Sverige än någon annanstans. Men nu börjar Hollywood-stjärnorna vakna. Sarah Jessica Parker gillade drinken Cosmopolitan när hon spelade i Sex and the C..

Läs mer
5 fakta om mousserande vin

5 fakta om mousserande vin

Mousserande vin är en uppskattad dryck som produceras över hela världen. Något de alla har gemensamt är naturligtvis bubblorna. Att kategorisera mousserande vin som en enda typ av dryck är långt ifr..

Läs mer
Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Kan man verkligen dricka champagne till knäckebröd? Ja, det menar i alla fall Knäckebrödsakademin. – Vår förhoppning är att kombinationen mellan knäckebröd och champagne kommer att anammas och bli e..

Läs mer
Vi tipsar om Champagne – prisvärda & lyxiga alt..

Vi tipsar om Champagne – prisvärda & lyxiga alt..

Vi kan inte ge några nyårslöften. Men det vi kan göra är att hjälpa dig hitta en riktigt god Champagne att fylla glaset med, till en prislapp som passar dig! Riktig Champagne – vad är det? Till att ..

Läs mer
7 bästa vinerna till midsommar 2022

7 bästa vinerna till midsommar 2022

På midsommarafton ska man ju hoppa över sju gärdsgårdar och plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden. Frågan är om man även ska dricka sju sorters vin för att garantera drömmar om sin ..

Läs mer