HEM

Aktuellt

Gin & tonic glöggen är här

Älskar du både glögg och gin och tonic? Här är den perfekta glöggen för dig? Swedish Tonic släpper en speciell Gin & Tonic-glögg.

Årets stora trend är att släppa glögg med olika smakinfluenser. Det finns chokladglögg, glöggöl och nu kommer gin&tonic-glöggen.
Nyheten kommer från Swedish Tonic som redan förra året släppte en GT-Glögg tillsammans med Stockholms bränneri. Nu släpper de den på egen hand. Glöggen innehåller både gin och klassiska glöggkryddor – samt tonic-sirap.

– I GT-glöggen har vi utgått från vår tonicsirap. Sedan har vi tillsatt gin samt smaksatt den med kryddor som kanel, kryddpeppar & stjärnanis. Det ger en en värmande och kryddig glögg med många klassiska julsmaker där beskan från tonicen är distinkt och sötman är balanserad tack vare ett fint samarbete mellan agavesirapen och rårörsockret i produkten, berättar grundarna bakom Swedish Tonic och fortsätter. För att alla ska få en möjlighet att dricka vår tolkning av glögg släpper vi utöver en stark glögg på 12% även en lågalkoholhaltig variant, berättar de bland annat i pressutskicket.

Den nya Gin & Tonic-glöggen är självklart ekologisk och dricks varm, gärna tillsammans med en kvist rosmarin eller en kanelstång och torkad apelsinskiva. Den kommer i två varianter, en starkare med 12 procent alkohol och en som du kan köra bil på, 2,2 procent alkohol. Glöggen kommer att finnas i Systembolagets beställningssortiment 28 oktober. Den svagare varianten finns i de flesta livsmedelsaffärer.

Gin & Tonic Glögg
Gin & Tonic Glögg
500 ml - 12% - Sockerhalt 13.2 g per 100 ml
150 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa glöggen på Systembolaget

Bästa glöggen på Systembolaget

Aldrig har mångfalden på glöggen varit så stor som nu. Den kommer i alla slags smaker, från mörk körsbärspralin till limoncello. Och så har vi klassikerna. Vi tipsar om den bästa glöggen på Systembo..

Läs mer
Edward är tillbaka med glöggsuccén

Edward är tillbaka med glöggsuccén

Edward Blom är tillbaka med sin glöggsuccé. Hans starkvinsglögg har sålt slut flera gånger – men nu ska den räcka längre än till lucia. Hans ”maffiga och mysiga glögg ”är framtagen med ett kra..

Läs mer
Bartenderns tips: Så gör du goda glöggdrinkar

Bartenderns tips: Så gör du goda glöggdrinkar

Vad sägs om en Glögg & Tonic, eller en svensk ”julnegroni” på glögg? Här ger bartendern Aron Larsson Firouzbakhsh tips på tre härliga glöggdrinkar att variera drinkbordet med i jul. Bartendern A..

Läs mer
Unika glöggen gjord på svensk björk

Unika glöggen gjord på svensk björk

Vill du smaka en riktigt speciell glögg i jul? Då ska du testa den jämtländska björksavsglöggen från Åre. Björksav kan faktiskt vara rena hälsokuren. Åre Glöd är en vit glögg som bäst kan beskrivas..

Läs mer
Blossa lanserar mousserande glögg

Blossa lanserar mousserande glögg

”Glubbel” är nya trenden inför julens glöggfester. Bubbelvin gifter ihop sig med glögg och skapat ett nytt juligt mousserande vin. Blossa släpper nu ett mousserande vin med härlig glöggsmak. Nu komm..

Läs mer
Våga prova nya varianter av klassikern GT

Våga prova nya varianter av klassikern GT

Gin och tonic – eller bara GT – är en av Sveriges populäraste drinkar. Men känslan av en GT kan variera mycket beroende på vilken gin och tonic du väljer att kombinera. Tack vare nya gin..

Läs mer