HEM

Aktuellt

Bubblande intresse för mousserande vin

Intresset för mousserande vin är rekordstort i Sverige. Bubbelmässan i Göteborg sålde slut redan i förväg – och alla fick inte plats. Nu byggs mässan ut till två dagar.

I helgen var det äntligen premiär för Sveriges första bubbelevent, Sparkling Göteborg. Redan klockan 11 ringlade sig kön lång utanför Svenska Mässan och många hade sett fram emot den här dagen sedan biljetterna släpptes i maj.

Sparkling Göteborg var välbesökt och hela 5624 personer fick ta del av de åtråvärda biljetterna. På mässan fanns det cirka 60 bubbelutställare och över 300 olika sorters champagne och mousserande viner att provsmaka. Det är första gången som man samlar så många bubbelvarumärken under ett och samma tak i Sverige.

– Idag arrangerar Svenska Dryckesmässor nio dryckesmässor per år, varav fem är vin- och delikatessmässor. Vi har bevakat det växande intresset av mousserande viner på våra mässor under ett antal år. Nu bestämde vi oss för att skapa ett event endast för den drycken. Att
det just blev Göteborg som den skulle arrangeras i var en självklarhet, säger Stanley Wong, VD på Svenska Dryckesmässor som arrangerar Sparkling Göteborg med Svenska Mässan.

Efter helgens succé kommer evenemanget att utöka till två dagar nästa år, 16-17 oktober.

– Det var många tusen som inte fick biljetter till årets mässa så nu får de en ny chans, säger Stanley.

Arrangörerna bakom Sparkling Göteborg är Svenska Dryckesmässor och Svenska Mässan, som också arrangerar de populära dryckesmässorna En Öl & Whiskymässa i Göteborg och Göteborg Vin & Deli.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Klimatkaos kräver cavakalibrering

Klimatkaos kräver cavakalibrering

Cavan står inför sin viktigaste utmaning, klimatförändringen. För att behålla produktionen innebär det att framför allt standardcavan kommer att se annorlunda ut i framtiden. Detta tack vare en av d..

Läs mer
Triss i druvor bakom bästa cavan

Triss i druvor bakom bästa cavan

En klassisk cava är tillverkad på lokala druvsorter. Sedan får vinsnobbarna säga vad de vill. Så resonerar man mer och mer på plats där cavan produceras. Allt för den unika smakens skull. Cavan gick..

Läs mer
Bästa cavan på Systembolaget

Bästa cavan på Systembolaget

Det spanska bubbelvinet håller på att återhämta sig efter proseccovågen. Nu vill allt fler åter ha torrt bubbel som passar till mat, massor av mat. Och då kommer cavan till sin rätta. Här hittar du ..

Läs mer
Dryckerna som fångar den rätta sommarkänslan

Dryckerna som fångar den rätta sommarkänslan

Visst vore det trevligt att vara på en sommarö i skärgården och njut av friska, fruktiga och honungssöta drycker. En riktig idyll som man kan se framför sig. Från Sydafrika till Roslagen har vi valt..

Läs mer
Expertens knep: Häll upp Prosecco på rätt sätt

Expertens knep: Häll upp Prosecco på rätt sätt

Att skåla i ett glas Prosecco med vänner och familj är något av det bästa som finns. Men många häller upp den härliga drycken på helt fel sätt. Här är tipsen på hur du får bästa bubblorna och smake..

Läs mer
Vinguidens 10 mest populära mousserande viner 2023

Vinguidens 10 mest populära mousserande viner 2023

Har cavan tagit över tronen? Det verkar så. Låt oss presentera förra årets mest populära mousserande viner på Vinguiden. Förutom blanc de blancs sticker cavan ut samtidigt som proseccon lyser med si..

Läs mer