HEM

Aktuellt

Här får du dricka bubbel – hela dagen

Tänk dig en hel mässa en hel dag med bara bubbel. Det blir verklighet den 5 oktober i Göteborg. Provsmaka underbar champagne, cava, crémant och prosecco. Har du bråttom finns det speedtasting.

Intresset för mousserande vin har ökat de senaste åren och utbudet har blivit mycket bredare även inom de billigare prisklasserna. Trenden visar att vi i Sverige idag dricker mousserande året runt och vid fler tillfällen än förr då man snarare drack mousserande vin endast vid särskilda tillfällen. Den största ökningen har skett i försäljningen av prosecco, cava och crémant men även champagnen har en tydlig ökning de senaste åren.

– Med detta ökade intresse för drycken tyckte vi det var dags att mousserande vin får ett eget unikt forum – ett bubbelevent i Göteborg. Bubbel passar ju ihop med många olika smaker och på mässan kommer det också finnas några väl utvalda utställare med delikatesser som passar till mousserande vin, exempelvis choklad, ost och skaldjur, säger Stanley Wong, mässansvarig och VD för Svenska Dryckesmässor som arrangerar Sparkling Göteborg med Svenska Mässan.

På mässan kommer besökarna kunna provsmaka mousserande viner från bl.a. Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland, Portugal, England osv och varför inte prova på lite kaviar eller ostron ihop med bubblet? På mässan kommer det också finnas speedtastings, snabba provningar med i mässbruset, dock ihop med trådlösa hörlurar.

– Intresset för Sparkling Göteborg visade sig vara mycket stort, och samtliga entrébiljetter till mässan sålde slut snabbare än snabbt, rättare sagt efter bara tre veckor. Cirka 5800 personer vi fick tag på de åtråvärda biljetterna och vi förstod inte själva att det skulle gå så fort, säger Stanley Wong.

Fakta Sparkling Göteborg

Datum: 5 oktober
Antal förväntade besökare: 5 800
Antal utställare: 60
Aktiviteter på mässan: 10 pass med speedtasting


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Sparkling sangria – ”den perfekta sommar..

Sparkling sangria – ”den perfekta sommar..

Paret Anette och Juha-Matti Raunio drack en riktigt god sangria i Barcelona. ”En sån här sommardryck bör vi skapa själva” tänkte dom. Nu säljs deras Gozy White Sangria på Systembolaget. ..

Läs mer
Bästa vinet till påskmat – rött, vitt, rosé och bubb..

Bästa vinet till påskmat – rött, vitt, rosé och bubb..

Vår svenska påskmat består av en vild variation av rätter. Det kan göra det knepigt att hitta ett vin som matchar. Men oroa dig inte – vi har vintipsen som löser gåtan! Vin till sill, lax och ägg Va..

Läs mer
Down unders bubblande röda

Down unders bubblande röda

Ett av de mest egendomliga viner torde vara sparkling shiraz, Australiens märkliga röda, smakintensiva bubbel med sträv karaktär. Hur och till vad ska man med det till kan man undra. Australiens kan..

Läs mer
Gott alkoholfritt bubbel – våra bästa tips

Gott alkoholfritt bubbel – våra bästa tips

Försäljningen av alkoholfritt bubbel har ökat kraftigt det senaste decenniet. De moderna alkoholfria alternativen utmanar verkligen originalen och inget tyder på att trenden ska vända. Vi tipsar om ..

Läs mer
Vinguidens 10 mest populära mousserande viner 2023

Vinguidens 10 mest populära mousserande viner 2023

Har cavan tagit över tronen? Det verkar så. Låt oss presentera förra årets mest populära mousserande viner på Vinguiden. Förutom blanc de blancs sticker cavan ut samtidigt som proseccon lyser med si..

Läs mer
Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Champagne och knäckebröd perfekt kombination

Kan man verkligen dricka champagne till knäckebröd? Ja, det menar i alla fall Knäckebrödsakademin. – Vår förhoppning är att kombinationen mellan knäckebröd och champagne kommer att anammas och bli e..

Läs mer