HEM

Aktuellt

Vad kan jag göra med slattarna – eget vin?

Att blanda eget vin på slattar blir sällan någon hit. Druvor, årgångar och regioner som blandas utan eftertanke blir i nio fall av tio oaptitliga.

Så vad gör man då med vinet som (mot förmodan) blir över? Ett säkert kort är att laga mat på det. Drycken förstärker smakerna i rätten och kan tillföra allt från sötma till syra och mustighet. Fryser du dessutom in vinet i isbrickor kan det sparas länge, för att sedan plockas fram nästa gång du vill servera till exempel Coq au vin.

Tips på vinbaserade rätter: Kycklinggryta, Risotto, Pasta bolognese, Coq au vin, skaldjur i vitvinssås.


Vendela Bjurberg

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Vin att lagra

Vin att lagra

Långt ifrån alla viner går att lagra. I själva verket är det få viner som kan eller till och med bör lagras. Det har att göra med att vinproducenter ofta väljer att producera ett vin för omedelbar k..

Läs mer
Våra 10 mest populära artiklar 2023

Våra 10 mest populära artiklar 2023

Det är dags att summera året som gått. Kanske var 2023 året då du lärde dig göra en grym GT? Eller var det i år som du kunde sätta en etikett på en flaska gott egentillverkat vin? Allt det och mer d..

Läs mer
Småpartier 20 oktober

Småpartier 20 oktober

När Systembolaget nu lanserar småpartier fredagen den 20 oktober är det klassikerna och Gamla världen som står i centrum. Men visst smyger sig ett eller annat vin från Nya världen in. Vinguiden tips..

Läs mer
Plånboksvänligt: Viner under 80 kronor!

Plånboksvänligt: Viner under 80 kronor!

Är plånboken väldigt tunn nu i januari? Ingen fara – Vinguiden tipsar om prisvärda viner att satsa på nu i vinter. För den modige har vi samlat lite galna tips längst ner. [product]7919|En myc..

Läs mer
Småpartier – bubbelfavoriter

Småpartier – bubbelfavoriter

Lagom till stora bubbelhelgen släpper Systembolaget en rad riktigt bra mousserande viner. Men det är inga stora volymer, så det gäller att skynda på. Vinguiden tipsar om inte bara de bästa, utan ock..

Läs mer
Ingen kommer undan Bordeaux

Ingen kommer undan Bordeaux

Världens bästa vindistrikt. Eller kanske världens mest överskattade? Meningarna går isär, inte minst bland kännare och box-konsumenter. Men idag är det nog få som vänder sig på tvären när viner från..

Läs mer