HEM

Aktuellt

Vinguiden live på Fotografiska

Vi på Vinguiden har glädjen att bjuda in dig till inspelning av säsongens sista avsnitt av vår podd ”Vinguiden pratar om…” – live på Fotografiska i Stockholm. Efter ett helt år och över hundratusen lyssningar kan vi nu stolt titulera oss som Sveriges största vinpodd. Detta vill vi fira med er! 

Kvällen till ära har vi med oss en unik konstellation av populära gäster från de gångna säsongerna samt Lotta Lundgren som moderator. Oavsett om du är vinexpert eller just har börjat intressera dig för vin kommer kvällen ha något för dig.

Ett helt år av vinpodd 

En podd om mat och dryck som är utbildande men helt utan pekpinnar. Lättsam och underhållande. Går det att genomföra? Tre säsonger in kan vi nu stolt konstatera att ja, det går. En tanke som började med en önskan att komma våra medlemmar närmare mynnade ut i Sveriges nu i särklass största vinpodd: Vinguiden pratar om…

Under vårt första poddår har vi fått möjligheten att ställa alla de där vanliga och ovanliga frågorna till några av Sveriges framstående vinprofiler. 

Vinets historia & trendrapport – en livepodd ledd av Lotta Lundgren

När podden Vinguiden pratar om… nu firar ett år vill vi passa på att bjuda in dig att vara med på inspelningen av vårt säsongsavlsutande avsnitt – på Fotografiska. Avsnittet blir ett slags “best of” fyllt med inspiration och trendspaningar från några av poddens mest populära gäster hittills: 

Helena Ekman – hemmakocken och sommeliern som tidigare i år imponerade på hela svenska folket när hon knep en tredjeplats i Sveriges Mästerkock.

Anders Melldén – författaren och skribenten, som med sin bokserie Winesplaining bidragit med kunskap och inspiration i flera år.

Ellen Franzén – knivskarp tävlingssommelier och svensk mästare i sommellerie.  

Samtalet leds av ingen mindre än Lotta Lundgren – programledare, författare och expert på matkultur. Tillsammans kommer panelen diskutera viner som har gjort avtryck i historien och trender de hoppas kommer tillbaka. De spår också vad som blir nästa trend och bjuder på en hel del tips och tricks. Dessutom kommer det ges möjlighet för publiken att passa på att ställa frågor – oavsett om du är vinexpert eller just har börjat intressera dig för vin finns här någonting för dig.  

Om podden

Vi brinner för att belysa vin från olika vinklar; Hur tänker man som professionell vinprovare? Hur ska man tänka som gäst på krogen? Och hur skall man arrangera den ultimata bjudningen i hemmet? Vi vill väcka intresse och ge dig enkla tips och knep som gör att du känner dig lite smartare vid vinhyllan. 

 

Var med och fira ett år av vinpodd – köp din biljett här!

 


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Avsnitt 5: Uråldrigt vin blev trendigt igen

Avsnitt 5: Uråldrigt vin blev trendigt igen

Orange vin är ett nygammalt inslag i vinvärlden. Men vad är ett orange vin? Processen för att göra ett orange vin påminner mycket om hur man gör rött vin. Gröna druvor pressas och sedan låter man sk..

Läs mer
Vin till kräftor

Vin till kräftor

Hör du till dem som hellre vill ha vin istället för öl till dina kräftor? Men inte riktigt hittat rätt och fortsätter att dricka öl bara därför. Du är inte ensam. Vinguiden guidar i den – faktiskt –..

Läs mer
Toppvineri lanserar viner från Spaniens tre bästa vi..

Toppvineri lanserar viner från Spaniens tre bästa vi..

Traditioner. Nog så viktiga i vinvärlden. Men det finns de producenter som också inser vikten av att bredda och förnya sig. Som Marqués de Vargas i Rioja som nu lanserar tre spännande viner från lan..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: nyheter på Systembolaget i ja..

Anders Melldén tipsar: nyheter på Systembolaget i ja..

Nytt år – nya möjligheter! Januari bjuder på en bra start på det nya vinåret. Här tipsar jag om kexdoftande lyxbubbel, otraditionell Rioja och en doldis bland Beaujolas cru-byarna. Håll till godo!  ..

Läs mer
Äntligen högsäsong för grapefrukt! Här är våra favor..

Äntligen högsäsong för grapefrukt! Här är våra favor..

Vi bara älskar grapefrukt. Denna vackra, färgglada citrusfrukt som är söt, sur och bitter – ja, allt på en och samma gång. Nu när det är högsäsong för citrusfrukter vill vi passa på att slå ett slag..

Läs mer
5 viner att avnjuta i vårsolen

5 viner att avnjuta i vårsolen

Nu går vi äntligen mot varmare tider, dagarna blir längre och vi spenderar allt mer tid utomhus. Med sol och värme kommer suget efter friska, fruktiga viner som passar bra till en picknick eller att..

Läs mer