HEM

Aktuellt

Vinguiden live på Fotografiska

Vi på Vinguiden har glädjen att bjuda in dig till inspelning av säsongens sista avsnitt av vår podd ”Vinguiden pratar om…” – live på Fotografiska i Stockholm. Efter ett helt år och över hundratusen lyssningar kan vi nu stolt titulera oss som Sveriges största vinpodd. Detta vill vi fira med er! 

Kvällen till ära har vi med oss en unik konstellation av populära gäster från de gångna säsongerna samt Lotta Lundgren som moderator. Oavsett om du är vinexpert eller just har börjat intressera dig för vin kommer kvällen ha något för dig.

Ett helt år av vinpodd 

En podd om mat och dryck som är utbildande men helt utan pekpinnar. Lättsam och underhållande. Går det att genomföra? Tre säsonger in kan vi nu stolt konstatera att ja, det går. En tanke som började med en önskan att komma våra medlemmar närmare mynnade ut i Sveriges nu i särklass största vinpodd: Vinguiden pratar om…

Under vårt första poddår har vi fått möjligheten att ställa alla de där vanliga och ovanliga frågorna till några av Sveriges framstående vinprofiler. 

Vinets historia & trendrapport – en livepodd ledd av Lotta Lundgren

När podden Vinguiden pratar om… nu firar ett år vill vi passa på att bjuda in dig att vara med på inspelningen av vårt säsongsavlsutande avsnitt – på Fotografiska. Avsnittet blir ett slags “best of” fyllt med inspiration och trendspaningar från några av poddens mest populära gäster hittills: 

Helena Ekman – hemmakocken och sommeliern som tidigare i år imponerade på hela svenska folket när hon knep en tredjeplats i Sveriges Mästerkock.

Anders Melldén – författaren och skribenten, som med sin bokserie Winesplaining bidragit med kunskap och inspiration i flera år.

Ellen Franzén – knivskarp tävlingssommelier och svensk mästare i sommellerie.  

Samtalet leds av ingen mindre än Lotta Lundgren – programledare, författare och expert på matkultur. Tillsammans kommer panelen diskutera viner som har gjort avtryck i historien och trender de hoppas kommer tillbaka. De spår också vad som blir nästa trend och bjuder på en hel del tips och tricks. Dessutom kommer det ges möjlighet för publiken att passa på att ställa frågor – oavsett om du är vinexpert eller just har börjat intressera dig för vin finns här någonting för dig.  

Om podden

Vi brinner för att belysa vin från olika vinklar; Hur tänker man som professionell vinprovare? Hur ska man tänka som gäst på krogen? Och hur skall man arrangera den ultimata bjudningen i hemmet? Vi vill väcka intresse och ge dig enkla tips och knep som gör att du känner dig lite smartare vid vinhyllan. 

 

Var med och fira ett år av vinpodd – köp din biljett här!

 


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fem spännande vita viner från Piemonte

Fem spännande vita viner från Piemonte

Rött, rött och rött. Det är så vi ser Piemontes vinutbud. Men då glömmer vi mer än hälften av utbudet. Som är vitt. För här finns strålande vita viner. Visst är det så att vi föreställer oss ett kra..

Läs mer
Bra, bättre, bästa champagnen

Bra, bättre, bästa champagnen

Champagne är det vindistrikt som har den högsta nivån när det kommer till kvalitet. Standarden som satts förpliktigar samtidigt. Men det klarar producenterna med råge, och gör hela tiden bättre och ..

Läs mer
Här är tre fyndviner i ”fattiga januari”

Här är tre fyndviner i ”fattiga januari”

Januari är inte bara årets fattigaste månad. Det är också den månad vi är mest deprimerade. Och sista veckan före löning är den fattigaste veckan på hela året. Så varsågod – här är tre fyndvin..

Läs mer
Tre höjdare att köpa – när lönen kommer

Tre höjdare att köpa – när lönen kommer

Nu räknar vi ner timmarna tills lönen ligger på kontot. Om du vill fira att årets fattigaste månad officiellt är över så varsågod – här är tre supertips på fina och prisvärda viner. Januari är årets..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Nyheter i april

Anders Melldén tipsar: Nyheter i april

Doft av sommar, vitt från Piemonte och spanska godsaker. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under april månad!             Vit..

Läs mer
Fem bästa matchningar vegetariskt + vin

Fem bästa matchningar vegetariskt + vin

Vin och vegetarisk mat är en succé. Dessutom är det inte längre av nöd tvunget, framkrystat eller hastigt uppkommit. Nu är det bästa kombination som gäller, där vinet och maten samspelar och det bli..

Läs mer