HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vinguiden live på Fotografiska

Vi på Vinguiden har glädjen att bjuda in dig till inspelning av säsongens sista avsnitt av vår podd ”Vinguiden pratar om…” – live på Fotografiska i Stockholm. Efter ett helt år och över hundratusen lyssningar kan vi nu stolt titulera oss som Sveriges största vinpodd. Detta vill vi fira med er! 

Kvällen till ära har vi med oss en unik konstellation av populära gäster från de gångna säsongerna samt Lotta Lundgren som moderator. Oavsett om du är vinexpert eller just har börjat intressera dig för vin kommer kvällen ha något för dig.

Ett helt år av vinpodd 

En podd om mat och dryck som är utbildande men helt utan pekpinnar. Lättsam och underhållande. Går det att genomföra? Tre säsonger in kan vi nu stolt konstatera att ja, det går. En tanke som började med en önskan att komma våra medlemmar närmare mynnade ut i Sveriges nu i särklass största vinpodd: Vinguiden pratar om…

Under vårt första poddår har vi fått möjligheten att ställa alla de där vanliga och ovanliga frågorna till några av Sveriges framstående vinprofiler. 

Vinets historia & trendrapport – en livepodd ledd av Lotta Lundgren

När podden Vinguiden pratar om… nu firar ett år vill vi passa på att bjuda in dig att vara med på inspelningen av vårt säsongsavlsutande avsnitt – på Fotografiska. Avsnittet blir ett slags “best of” fyllt med inspiration och trendspaningar från några av poddens mest populära gäster hittills: 

Helena Ekman – hemmakocken och sommeliern som tidigare i år imponerade på hela svenska folket när hon knep en tredjeplats i Sveriges Mästerkock.

Anders Melldén – författaren och skribenten, som med sin bokserie Winesplaining bidragit med kunskap och inspiration i flera år.

Ellen Franzén – knivskarp tävlingssommelier och svensk mästare i sommellerie.  

Samtalet leds av ingen mindre än Lotta Lundgren – programledare, författare och expert på matkultur. Tillsammans kommer panelen diskutera viner som har gjort avtryck i historien och trender de hoppas kommer tillbaka. De spår också vad som blir nästa trend och bjuder på en hel del tips och tricks. Dessutom kommer det ges möjlighet för publiken att passa på att ställa frågor – oavsett om du är vinexpert eller just har börjat intressera dig för vin finns här någonting för dig.  

Om podden

Vi brinner för att belysa vin från olika vinklar; Hur tänker man som professionell vinprovare? Hur ska man tänka som gäst på krogen? Och hur skall man arrangera den ultimata bjudningen i hemmet? Vi vill väcka intresse och ge dig enkla tips och knep som gör att du känner dig lite smartare vid vinhyllan. 

 

Var med och fira ett år av vinpodd – köp din biljett här!

 


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vin till festen – men hur mycket?

Vin till festen – men hur mycket?

Fyrtioårsfest, bröllop eller bara en helt vanlig middag för de närmaste. Inga problem med maten, men hur mycket vin ska vi ha? Den ständiga frågan: för det är inte kul om man står där med tomma glas..

Läs mer
Kaliforniska toppviner

Kaliforniska toppviner

Kalifornien har på mycket kort tid etablerat sig som ett av världens främsta vinområden, och om vi dessutom djupdyker i områden som Napa Valley, Monterey, Sonoma County och Paso Robles vet vi att vi..

Läs mer
Här är tre fyndviner i ”fattiga januari”

Här är tre fyndviner i ”fattiga januari”

Januari är inte bara årets fattigaste månad. Det är också den månad vi är mest deprimerade. Och sista veckan före löning är den fattigaste veckan på hela året. Så varsågod – här är tre fyndvin..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: nyheter på Systembolaget i ja..

Anders Melldén tipsar: nyheter på Systembolaget i ja..

Nytt år – nya möjligheter! Januari bjuder på en bra start på det nya vinåret. Här tipsar jag om kexdoftande lyxbubbel, otraditionell Rioja och en doldis bland Beaujolas cru-byarna. Håll till godo!  ..

Läs mer
Plånboksvänligt: Viner under 80 kronor!

Plånboksvänligt: Viner under 80 kronor!

Är plånboken väldigt tunn nu i januari? Ingen fara – Vinguiden tipsar om prisvärda viner att satsa på nu i vinter. För den modige har vi samlat lite galna tips längst ner. [product]7919|En myc..

Läs mer
Bästa grillvinerna under hundringen

Bästa grillvinerna under hundringen

Grillsäsongen är i full gång och många passar på att ta ett glas vin till, såhär i semestertider. Men hur ska man tänka för att maximera smakupplevelsen av både mat och dryck? Här spelar både huvudi..

Läs mer