HEM

Aktuellt

Brad Pitts och Angelina Jolies vin får toppbetyg

Är du också trött på att svenska b-kändisar släpper viner? Superstjärnorna Brad Pitts och Angelina Jolies rosévin Studio by Miraval Rosé hyllas av testarna. Men vill du dricka Bon Jovis vin får du åka till Norge.

Filmstjärnorna Brad Pitt, Angelina Jolie och rockstjärnan Jon Bon Jovi har en sak gemensamt. De producerar roséviner i södra Frankrike som får bra omdömen av vinexperter.

Till skillnad från svenska kändisar sätter Brangelina och Jon Bon Jovi inte bara sin namn på etiketterna, de äger vinegendomar i södra Frankrike som är de verkliga producenterna.

Brad Pitt och Angelina Jolie är inte längre gifta, men de producerar fortfarande viner tillsammans. Deras Studio by Miraval Rosé har blivit ett av världens mest populära roséviner, även om de svenska konsumenterna inte riktigt upptäckt vinet ännu. I flera svenska tester får vinet toppbetyg och anses vara ett av sommarens fem bästa roséköp.

”Ett superläckert rosévin, redan en klassiker i sin genre”, skriver norska Aperitif.

Pitt och Jolie köpte sin vingård 2011 och producerar även olivolja på gården i Provence. De första 6000 flaskorna som producerades såldes slut på sex timmar. Trots skilsmässan verkar de behålla sin vingård, enligt uppgift är det Brad Pitt som är mest aktiv i vinmakeriet och bor ofta på gården.

En bit längre västerut ner mot Medelhavskusten ligger rockstjärnan Jon Bon Jovis vingård, i Languedoc-Roussillon-distriktet. Bon Jovi har själv tagit fram rosévinet Hampton Water. Än så länge finns det inte att få tag i Sverige. Men den som åker över till Norge kan köpa en flaska på norska Vinmonopolet. Men förra året sålde vinet slut direkt, så det gäller att skynda sig. Perfekt att ha inför Bon Jovis Sverigekonsert den 5 juni i år.

Att rosévinet heter Hampton Water är ingen slump, det är en blinkning till att man dricker rosé ungefär som vatten i East Hampton utanför New York där Bon Jovi bor.

Studio by Miraval Rosé
2022
Studio by Miraval Rosé
Bärig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av smultron, hallon, röda vinbär, färska örter, hibiskusblommor och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött eller till sallader.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
149 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt..

Hon älskar bubbel – och sitt rosa hus i Spanien. Så vad är mer passande för folkkära artisten Pernilla Wahlgren än en rosa cava? – I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är fa..

Läs mer
Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén med Hola MZ lanseras nu Måns Zelmerlöw cava i en ståtlig Magnumflaska. Perfekt till vinterns festligheter!  Måns Zelmerlöw är inte bara artist, programledare och vinnare av Eurovision S..

Läs mer
Kocken & Vinet: Rosévin året om?

Kocken & Vinet: Rosévin året om?

Mattias Larsson på jakt efter menyn till rosa vin i alla väder.

Läs mer
5 vanliga myter om rosé

5 vanliga myter om rosé

Håll ut – snart är sommarvädret tillbaka! Men det går utmärkt att dricka rosévin även om det är mulet och kallt. Här är 5 vanliga myter om rosévin. Rosévin har blivit en storsäljare och ökar s..

Läs mer
En roséupplevelse – av svenska lingonvinet

En roséupplevelse – av svenska lingonvinet

Så här är du inte van att se lingon: i en vinflaska. Sveriges nordligaste vineri har skapat en spännande sommardryck. – Bergskär Torrt vin av lingon har en själ och karaktär som är något utöver det ..

Läs mer
Här gör Leif GW första reklamfilmen – för sitt..

Här gör Leif GW första reklamfilmen – för sitt..

Kan man göra ett kriminaldrama av ett rödvin? Ja, det tyckte regissören Felix Herngren och lät Leif GW Persson vara sig själv i filmen. – Jag har aldrig filmat med en professor i huvudrollen förut, ..

Läs mer