HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Brad Pitts och Angelina Jolies vin får toppbetyg

Är du också trött på att svenska b-kändisar släpper viner? Superstjärnorna Brad Pitts och Angelina Jolies rosévin Studio by Miraval Rosé hyllas av testarna. Men vill du dricka Bon Jovis vin får du åka till Norge.

Filmstjärnorna Brad Pitt, Angelina Jolie och rockstjärnan Jon Bon Jovi har en sak gemensamt. De producerar roséviner i södra Frankrike som får bra omdömen av vinexperter.

Till skillnad från svenska kändisar sätter Brangelina och Jon Bon Jovi inte bara sin namn på etiketterna, de äger vinegendomar i södra Frankrike som är de verkliga producenterna.

Brad Pitt och Angelina Jolie är inte längre gifta, men de producerar fortfarande viner tillsammans. Deras Studio by Miraval Rosé har blivit ett av världens mest populära roséviner, även om de svenska konsumenterna inte riktigt upptäckt vinet ännu. I flera svenska tester får vinet toppbetyg och anses vara ett av sommarens fem bästa roséköp.

”Ett superläckert rosévin, redan en klassiker i sin genre”, skriver norska Aperitif.

Pitt och Jolie köpte sin vingård 2011 och producerar även olivolja på gården i Provence. De första 6000 flaskorna som producerades såldes slut på sex timmar. Trots skilsmässan verkar de behålla sin vingård, enligt uppgift är det Brad Pitt som är mest aktiv i vinmakeriet och bor ofta på gården.

En bit längre västerut ner mot Medelhavskusten ligger rockstjärnan Jon Bon Jovis vingård, i Languedoc-Roussillon-distriktet. Bon Jovi har själv tagit fram rosévinet Hampton Water. Än så länge finns det inte att få tag i Sverige. Men den som åker över till Norge kan köpa en flaska på norska Vinmonopolet. Men förra året sålde vinet slut direkt, så det gäller att skynda sig. Perfekt att ha inför Bon Jovis Sverigekonsert den 5 juni i år.

Att rosévinet heter Hampton Water är ingen slump, det är en blinkning till att man dricker rosé ungefär som vatten i East Hampton utanför New York där Bon Jovi bor.

Studio by Miraval Rosé
2021
Studio by Miraval Rosé
Bärig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av smultron, hallon, röda vinbär, färska örter, hibiskusblommor och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött eller till sallader.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
149 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Sköna maj, välkommen! Bästa dryckerna att möta våren..

Sköna maj, välkommen! Bästa dryckerna att möta våren..

Sköna maj, välkommen! Till valborg och första maj passar det extra bra med friska och fräscha drycker. Många väljer mousserande – men det finns många andra viner som passar lika bra. Säg adjö till v..

Läs mer
Måns: ”Min favoritdruva i en smäcker vintunna”

Måns: ”Min favoritdruva i en smäcker vintunna”

Måns Zelmerlöw kommer med ytterligare en vinnyhet på Systembolaget: en egen liten vintunna fylld med eldigt och intensivt rött garnachavin – MZ BARRIK by Måns Zelmerlöw. – Något helt nytt och ..

Läs mer
Rosévin i storslagen miljö

Rosévin i storslagen miljö

Det rosa vinet har idag fått en helt annan prägel. Borta är masskonsumtion (nåja) och fram träder en del mycket spännande viner av hög kvalitet. Det är Provence som återigen sätter trenden. Egendome..

Läs mer
Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så ..

Läs mer
Artisten Petters hyllade vita vin är tillbaka

Artisten Petters hyllade vita vin är tillbaka

Artisten Petters vinvarumärke P.LEX breddar sin kollektion med viner från Piemonte. P.Lex Langhe Bianco lanserades i höstas och sålde slut på några veckor. Årgång 2019 hyllades både av Petters fans ..

Läs mer
Måns Zelmerlöw släpper nytt rosévin – exklusiv inter..

Måns Zelmerlöw släpper nytt rosévin – exklusiv inter..

Måns Zelmerlöw har haft stora framgångar med sina viner, och nu är det dags igen! Det nya vinet i hans populära MZ-kollektion är ett ljust och torrt rosévin – Hola MZ Rosé. Precis som tidigare komme..

Läs mer