HEM

Rothschild – ett stort namn i vinkretsar

Vi tar det från början;

I slutet av 1700 talet bestämmer Mayer Amschel Rothschild, en handelsman från Frankfurt i Tyskland, för sig att sända fyra av sina fem söner till olika delar av världen: Wien, London, Napoli och Paris.

Den femte sonen fick stanna kvar i Frankfurt. De fem bröderna håller kontakten under årens lopp och bygger var och en för sig upp framgångsrika företag inom olika branscher.

En dag bestämmer sig Baron Nathaniel, son till Nathan som bosatt sig i London, att flytta till Paris, där han har storslagna fester. På den tiden, om man var någon att räkna med, hade man ett eget vinslott. Inte en välfylld vinkällare – utan ett slott! Man vill ju kunna servera sitt eget vin.

År 1853 köper han därför Château Brane Mouton i Pauillac, i hjärtat av Médoc. Baron Nathaniel döper egendomen till Château Mouton Rothschild. Långt senare, år 1922, tar hans barnbarnsbarn Baron Philippe de Rothschild över Mouton-Rothschild.

Under 20-talet var Philippe något av en playboy: snabba bilar, vackra kvinnor och glada nätter i Paris. Philippe var bland annat aktiv i Grand Prix motor racing, men under pseudonym: Georges Philippe. Han körde sin egen Bugatti T35C, och kom som bäst fyra i 1929 Monaco Grand Prix.

Vinet då; Mouton Cadet är namnet på mer plånboksvänliga Bordeaux-viner från fler Bordeaux appellationer. Det kan vara det närmaste vi kommer de fantastiska bordeaux-vinerna som annars börjar med priser från omkring 1000 €.

Mouton Cadet Vintage Edition

Mouton Cadet Vintage Edition 2017

Doft: I doft fat, mogna mörka bär, läder och en behaglig ton av örter.

Smak: I smaken hittar vi mörka bär så som körsbär och svarta vinbär, läder, fat och ett stråk av gröna örter.
Art.nr: 70506 - Pris: 149 kr


Du kanske även vill läsa dessa