HEM

Aktuellt

Okrossbara utflyktsdrycker

Det våras för utflyktsdrycker! Hitta rätt bland de godaste dryckerna i boxar, burkar och PET-flaskor – bra för både miljön och picknicken.

Vårt statliga monopol har gjort det till sin – ibland omdiskuterade – uppgift att ge oss drycker i miljövänliga(re) förpackningar. Oavsett vad man tycker om det passar de i alla fall utmärkt så här i utflyktstider eftersom sådana förpackningar både är lätta att bära och hållbara. Men allt är inte gott bara för att det förpackats lätt, här kommer därför Vinguidens guide över goda okrossbara utflyktsdrycker.

Till rutig duk, rökta räkor eller matig sallad

Chablis By Passy le Clou
2022
Chablis By Passy le Clou
Äppelfriskt, mineralosande vitt vin med en lätt honungstouch i torr, ren och härligt aptitretande stil. Fyll en hink med is och ett gäng burkar och picknicken blir succé.
250 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
85 kr

Tjeckisk öl på mindre burk

Pilsner Urquell
Pilsner Urquell
Klassikern från pilsnerns urkälla har nu släppts i mindre burk. Ljust lageröl med brödig smakrikedom, ett uns smörkola och fint avvägd beska.
330 ml - 4.4% -
13.90 kr

Ekologiskt alkoholfritt

Hopple Ekologisk Alkoholfri
Hopple Ekologisk Alkoholfri
Finstämt humlekryddad äppelcider med snygg balans mellan viss sötma och god fräschör. Gjort av proffsen på Pomologik i Strängnäs.
250 ml - 0.5% - Sockerhalt 9.2 g per 100 ml
28.90 kr

Till grillat kött

Franskt i PET-flaska

Glou-Glou Corbières
2022
Glou-Glou Corbières
Mustigt och smakrikt från Languedoc – samtidigt lättdrucket ”klunkvin” som namnet antyder. Syrah, mourvèdre och grenache är druvsorterna som ger oss hallontoner och lite örtig krydda.
750 ml - 14.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
111 kr

Generös spansk box

Morra Alta Monastrell
2022
Morra Alta Monastrell
Smakrik box för stora gäng. Sydspanskt av monastrell, en druvsort som i Frankrike kallas mourvèdre. Björnbärstoner, söta körsbär och värmande krydda i avslutet gör det perfekt till den smakrikare köttbiten.
2000 ml - 14.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
199 kr

Svenskt öl i vårig burk

O/O Bruks Bitter
O/O Bruks Bitter
Lagom starkt öl med fin, rik brödighet, kanderade citrustoner och lång, fruktig eftersmak med god beska. Görs av Olle och Olof i Göteborg.
330 ml - 3.9% -
17.20 kr

Rött alkoholfritt i burk

Leitz Zero Point Five Pinot Noir
Leitz Zero Point Five Pinot Noir
Lätt, ljusrött och friskt att servera svalt till lättare kötträtter. Körsbär och örtig lagerbladston samsas med kanelkrydda i smaken.
250 ml - 0.5% - Sockerhalt 3.7 g per 100 ml
36 kr

Till chokladdoppade jordgubbar

Rosévin i burk

Barefoot White Zinfandel
Barefoot White Zinfandel
Ganska sött, hallonfruktigt och godisosande rosévin med fin syra som bör serveras kallt. Klassisk vinstil av försiktigt pressade zinfandeldruvor.
250 ml - 8.5% - Sockerhalt 3.4 g per 100 ml
46 kr

Bubbel i burk

Crudo Organic Sparkling Wine
Crudo Organic Sparkling Wine
Halvtorrt, friskt bubbel av den aromatiska druvsorten glera. Läskande att dricka både som aperitif, till jordgubbarna eller till skaldjuren.
200 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.1 g per 100 ml
43 kr


Anders Melldén

Du kanske även vill läsa dessa

Här är listan över de mest populära boxvinerna

Här är listan över de mest populära boxvinerna

Vilka är egentligen de mest populära boxvinerna – och vad är det som gör ett vin populärt? Är det smaken, förpackningen eller namnet? Det ena utesluter nog inte det andra, för de boxviner som listas..

Läs mer
Boxnyheter på systemet

Boxnyheter på systemet

Fyra nya bag-in-box-viner släpps nu i det ordinarie sortimentet. Nykomlingarna kommer från Ungern, USA, Frankrike och Sydafrika. Sydafrikanen KWV var ett av de första vinerna som släpptes från lande..

Läs mer
Hur många glas på en box? 5 fakta om volym

Hur många glas på en box? 5 fakta om volym

Hur många glas på en box kan man räkna med? Givetvis kan vinboxar och vinflaskor innehålla olika mängder dryck, och ibland kan det vara lite svårt att veta hur många glas vinet faktiskt räcker till...

Läs mer
PET-flaskor eller glasflaskor?

PET-flaskor eller glasflaskor?

Är du beredd att sluta med vin på glasflaska och gå över till enbart burk och PET-flaskor? Systembolaget har startat en satsning för att få fler att välja klimatsmarta förpackningar. Om alla valde v..

Läs mer
Nya platta flaskan gör premiär i Sverige

Nya platta flaskan gör premiär i Sverige

Den är platt och gjord av återvunnen plast. Nu kommer den unika flaskan till Systembolaget – och vi konsumenter kan göra en insats för miljön. – Vinet Anakena Sauvignon Blanc kommer i en extra..

Läs mer
Tänk klimatsmart när du handlar vin

Tänk klimatsmart när du handlar vin

På lördag den 30/3 så är det Earth Hour. Under en timma så ska du släcka all belysning hemma för att uppmärksamma klimatfrågan. Så varför inte ta tillfället i akt och njuta av ett riktigt bra vin i ..

Läs mer