HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nya vinlanseringar i februari 2022

Under februari lanseras inte mindre än 98 nya viner. Av dessa finner vi 65 stycken i det tillfälliga sortimentet, 29 på internet och 4 i sortimentet “lokalt och småskaligt”. Av dessa har vi valt ut fyra olika viner som vi tycker bör uppmärksammas lite extra den här månaden.

Achaval-Ferrer Malbec
2021
Achaval-Ferrer Malbec
Från Australien kommer denna Malbec där druvorna odlats på oympade rankor i västra Australiens halvöken. Musten har jäst i cementkar och därefter lagrats i nio månader på tre år gamla ekfat från Frankrike.

Vinet har en nyanserad och mycket fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, chokladpraliner, mörka körsbär, svarta vinbär, viol, blåbär samt vanilj. Vinet passar utmärkt till kraftiga rätter av mörkt kött såsom lamm, nöt och vilt.

750 ml - 14.5% -
198 kr

Jochinger Riesling Federspiel Weingut Josef Jamek
2021
Jochinger Riesling Federspiel Weingut Josef Jamek
Druvorna till denna Österrikiska Riesling odlas på 500 år gamla stenterrasser och området är med på UNESCOs världsarvslista. Vingårdens grundare, Josef Jamek, var den förste i Österrike som fokuserade på torra endruvsviner, något som idag är relativt vanligt.

Detta är ett vin som faller väl inom ramen för vingårdens klassiska viner med låg sötma och hög grad av fruktsyra. Vinet har en fruktig, nyanserad och mycket frisk smak med inslag av päron, mineral, vita blommor, honung, vit persika och lime. Smaken passar väl till rätter av fisk eller skaldjur.

750 ml - 12.5% -
189 kr

Solaris Unfiltered Vingården i Klagshamn
2020
Solaris Unfiltered Vingården i Klagshamn
Från Vingården i Klagshamn, strax söder om Malmö, kommer detta vin gjort på 100 procent Solaris druvor. Vinet är dessutom ofiltrerat, vilket kan lämna en viss bottensats i flaskan. De första vinstockarna planterades år 2000 och år 2005 lanserades det första kommersiella vinet.

Detta är vingårdens senaste tillskott med fruktig smak, något aromatisk och mycket frisk med inslag av gröna äpplen, färska örter, krusbär samt citron. Detta vin bör serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.

750 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
249 kr

Domaine Gassier Fleur de Syrah
2019
Domaine Gassier Fleur de Syrah
Från södra Frankrike kommer detta vin bestående av 90 procent Syrah och 10 procent Grenache. Vingården drivs i fjärde generation av familjen Gassier, och är sedan 2007 ekologiskt certifierad.

Vinet har en något parfymerad, nyanserad smak med inslag av fat, björnbär, lavendel, örter, skogshallon, fransk nougat, rökig mineral och nötter. Det passar därför bra till rätter av nöt eller lamm.

750 ml - 14.5% -
149 kr

Med dessa nyheter hoppas vi att du ska få en intressant och utvecklande februari fylld av spännande smakupplevelser.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fler litar på Systembolaget än på polisen

Fler litar på Systembolaget än på polisen

Nya förtroendebarometern visar att Systembolaget är det företag som vi svenskar har mest förtroende för. Undersökningen visar att vi till och med litar mer på Systembolaget än polisen. – Svenskarna ..

Läs mer
Sorterna som funnits sen Systemet öppnade 1955

Sorterna som funnits sen Systemet öppnade 1955

Nästa år fyller Systembolaget 65 år! Men svenskarna vill inte pensionera bolaget – förtroendet är rekordhögt. Men visste du att det finns vin, öl och sprit som sålts ändå sedan premiären 1955?..

Läs mer
Så håller Systembolaget öppet i juldagarna

Så håller Systembolaget öppet i juldagarna

Om du vill dricka alkohol vid julbordet bör du planera julen lite extra. Här ger vi dig snabbt koll på Systembolagets öppettider. På fredag den 20 december är det öppet på Systemet till ”minst..

Läs mer
199 nyheter på Systembolaget i juni

199 nyheter på Systembolaget i juni

Snart är det juni och med det dags för Systembolagets andra uppdatering av det ordinarie sortimentet. Totalt får vi 199 nya viner, av vilka vi har valt att titta närmare på fyra spännande nyheter. ..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Äntligen dags för vinnyheter på Systembolaget. Aptitretare, det perfekta vinet till fredagskycklingen och vin mot elräkningsångest. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under oktober m..

Läs mer
Småpartier 20 oktober

Småpartier 20 oktober

När Systembolaget nu lanserar småpartier fredagen den 20 oktober är det klassikerna och Gamla världen som står i centrum. Men visst smyger sig ett eller annat vin från Nya världen in. Vinguiden tips..

Läs mer